Η gay κοινότητα απαντά στις ροχάλες του Αμβρόσιου με φιλιά έξω από τη Μητρόπολη

Η gay κοινότητα απαντά στις ροχάλες του Αμβρόσιου με φιλιά έξω από τη Μητρόπολη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
18

Η ομάδα ακτιβιστών Queerborg που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα), καλεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση κατά των ομοφοβικών δηλώσεων του Μητροπολιτική Αμβρόσιου, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο δ.τ που απέστειλαν στα ΜΜΕ, «στις ροχάλες του Αμβρόσιου απαντάμε με express σκατά μέσω www.shitexpress.com. Καταδικάζουμε το μίσος, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλ@. Φιλιόμαστε, αγκαλιαζόμαστε, κρατάμε χέρια μπροστά από τη Μητρόπολη Αθηνών. Αγαπιόμαστε».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ KISS_FOR_EQUALITY_GR

Στο Φτύσιμο Απαντάμε με Φιλιά Έξω από την Μητρόπολη Αθηνών

Στις ροχάλες του Αμβρόσιου απαντάμε με express σκατά μέσω www.shitexpress.com. Καταδικάζουμε το μίσος, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλ@. Φιλιόμαστε, αγκαλιαζόμαστε, κρατάμε χέρια μπροστά από τη Μητρόπολη Αθηνών. Αγαπιόμαστε.

Η ομάδα Queerborg αποτελείται από ακτιβιστές που προασπίζουν την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών γύρω από τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Καλούμε όλ@ τ@ άτομ@ εντός, εκτός κι επί τα αυτά του κουίρ φάσματος, που υποστηρίζουν την απόλυτη ισχύ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις να στηρίξουν με την παρουσία τ@ς το πρώτο βήμα για ίσα δικαιώματα σε ετερόφυλα κι ομόφυλα ζευγάρια και να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις μίσους του Αμβρόσιου.

Υποστηρίζουμε την Α γ ά π η.
Αμβροσία.
ΟΧΙ στον Αμβρόσιο.
ΝΑΙ στην Α γ ά π η.
Πατάσσουμε την ομοφοβία. Αποτάσσουμε το στίγμα. Πατάσσουμε την ομοφοβία. Καταδικάζουμε το μίσος. Πατάσσουμε την ομοφοβία. Διεκδικούμε την ισότητα. Πατάσσουμε την ομοφοβία. Φωνάζουμε Α Γ Α Π Η.

Φιλιά, αγκαλιές και χέρια κολλητά.
#ΥΓΕΙΑ #ΚΑΥΛΑ #ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ημερομηνία & Ώρα: 22/12/2015 & 12-1μ.μ.
Τοποθεσία: Μητρόπολη Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Εγω ξερω οτι οποιος δεν αντιλαμβανεται τη διαφορα ενος ακινδυνου γραφικου (τυπου λουκα) κι ενος εμισθου απο το κρατος που επηρεαζει πληθος και ειχε (εχει) τις ακρες του, ηταν/ειναι σε θεση να επηρεασει κοσμικες διαδικασιες ...αν δεν ειναι ηλιθιος, εχει βλαβη στην κριτικη του σκεψη.
Ε τότε, αφού αρνείσαι το "άνθρωπος" λόγω... αρσενικού γένους της λέξης, ας αρνηθούν και κάποιοι άλλοι σεξιστές το "ανθρωπότητα" λόγω θηλυκού γένους, να δούμε πού θα καταλήξουμε με αυτόν τον ανόητο πόλεμο των φύλων που έχουν εξαπολύσει κάποιες/οι που προτιμούν αντί για άνθρωποι να προσδιορίζονται ως "τ@ άτομ@"...Μα και μόνο για λόγους αισθητικής θα είναι χαμένες/οι από χέρι...
Πάντως υπάρχουν και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες που έχουν ειδική λέξη για το άνθρωπος, π.χ. η γερμανική, με το Mensch (αρσενικού γραμματικού γένους).
συγνώμη, αυτός ή αυτή που έγραψε αυτό το κείμενο πιστεύει ότι υπερασπίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ; To πιστεύει στα σοβαρά ;Στις ροχάλες του Αμβρόσιου απαντάμε με express σκατά μέσω www.shitexpress.com. Καταδικάζουμε το μίσος, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλ@. Φιλιόμαστε, αγκαλιαζόμαστε, κρατάμε χέρια μπροστά από τη Μητρόπολη Αθηνών. Αγαπιόμαστε !
Όχι όχι εμένα μου άρεσε το κλείσιμο! #ΥΓΕΙΑ #ΚΑΥΛΑ #ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ...! Πόσο ετών είναι το άτομο..? 15? Δηλαδή, πραγματικά, gay ή straight ποιός θα σε πάρει στα σοβαρά? Μόνοι τους βγάζουν τα ματάκια τους...
"συγνώμη, αυτός ή αυτή που έγραψε αυτό το κείμενο πιστεύει ότι υπερασπίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ;"Πράγματι το shitexpress είναι ελαφρώς ιλαρό, αλλά -ελάτε τώρα- εφόσον ο αμβρόσιος εξαπολύει νοηματικά σκατά, γιατί να μην λάβει σκατά σε φυσική μορφή;Επίσης είμαστε όλες-οι-α ελεύθερες-οι-α να οργανώσουμε δράσεις και να αντιδράσουμε, όπως κρίνουμε καλύτερα, μπροστά στις μαλακίες των ιεραρχών ...Βέβαια είναι ακόμη πιο εύκολο να κάτσουμε εκεί που καθόμαστε, να μην κανουμε τίποτε και να κρίνουμε τις δράσεις των άλλων :-)
Άριστη απάντηση τα φιλιά στον μεσαίωνα του ακατανόμαστου "αρχι...(ιερέα)"!Όμως προς τι το "@" στη φράση "Καλούμε όλ@ τ@ άτομ@"; Χωρίς αυτό το "@" τι θα λέγανε αυτοί που το έβαλαν; "Καλούμε όλες τις άτομες και όλους τους άτομους"; Εχουμε παλαβώσει τελείως πια με τέτοια δήθεν αντισεξιστικά παραληρήματα, όπου και τα ουδέτερα ουσιαστικά χρειάζονται "@"; Απαράδεκτο!Κι αν απλά λέγαμε "καλούμε όλους"; (τους ανθρώπους, εννοείται...) Μας ενοχλεί που η λέξη "άνθρωπος" τυγχάνει γένους αρσενικού παρότι δηλώνει και τα δυο φύλα; Έλεος πιά! Διαθέτει η γλώσσα μας αυτή τη σπάνια λέξη, "άνθρωπος" αντίθετα με τις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες και πάμε να την καταργήσουμε;Ας γυρίσουμε ειρηνικά σε αυτό που μας ενώνει κι ας πάμε λοιπόν ΌΛΟΙ στη Μητρόπολη, να του δείξουμε "αρχι...(ιερέα)"!
Ναι μεν αλλά... Πες ότι η λέξη «άνθρωπος» όντως τυχαίνει να είναι γένους αρσενικού, που δεν συμφωνώ πως απλά έτυχε. Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση:«Άσε, μωρέ, τον άνθρωπο ήσυχο!», να απευθύνεται σε μία γυναίκα; Ή «το ανθρωπάκι»; Και όσον αφορά τη χρήση του αρσενικού γένους και για τα δύο φύλα, σου φαίνεται σωστή; Πέρα από το τι έχουμε συνηθίσει ζώντας στην κοινωνία που ζούμε.Γιατί σε μία τάξη όπου υπάρχουν 10 μαθήτριες και 1 μαθητής, να μιλάμε για «μαθητές», ενώ σε μία όπου υπάρχουν 10 μαθητές και 1 μαθήτρια, να μιλάμε πάλι για «μαθητές»; Τροφή για σκέψη.
Προσπερνώντας την ειρωνεία (;) το έχω ακούσει, και όχι δεν με χάλασε καθόλου.Ταυτόχρονα, εξακολουθώ να θεωρώ άδικη τη χρήση του αρσενικού γένους για το καπέλωμα του θηλυκού όταν τυχαίνει να συνυπάρχουν και πρέπει να αναφερθούμε εκεί.Επομένως, πολύ καλύτερα τα @.
Η Dale Spender) έχει γράψει πως μολονότι ο θεός είναι άυλος, είναι πνεύμα, παρουσιάζεται με αρσενική μορφή σε όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες, γιατί οι «άνθρωποι» τον φαντάζονται κατ' ομοίωσιν του ανθρώπου. Άρα η λέξη άνθρωπος, λέξη που σημαίνει το είδος, σε κάθε χρήση της ανακαλεί την εικόνα μόνο του μισού των ανθρώπων. Η λέξη άνθρωπος σημαίνει τον αρσενικό άνθρωπο.Αυτή η νοηματική ταύτιση του είδους με το φύλο καθόλου δεν οφείλεται στο ότι το γραμματικό γένος της λέξης είναι αρσενικό. Γιατί στα ζώα π.χ. ο πάνθηρας, ο ελέφαντας, ο λαγός είναι γραμματικά γένους αρσενικού αλλά σημαίνουν και τα δύο γένη του είδους. Και αντίστοιχα η γάτα, η αρκούδα, η τίγρη, η αλεπού επίσης εννοούν και τα δύο γένη του είδους και είναι γραμματικά θηλυκές.Γιατί; Επειδή, Πατριαρχία.