Νεολαία ΑΝΕΛ: 'Θα προσευχόμαστε εμείς και για αυτούς"

Νεολαία ΑΝΕΛ: 'Θα προσευχόμαστε εμείς και για αυτούς" Facebook Twitter
10

Την αντίδραση της νεολαίας των ΑΝΕΛ προκάλεσε το αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία και να αντικατασταθεί το μάθημα της Θρησκείας από τη Θρησκειολογία.

Η νεολαία του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να συζητήσει τέτοιες προτάσεις και πως σε μια κατά πλειοψηφία Χριστιανική ελληνική κοινωνία, η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή.

Δήλωσε η πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, στο ραδιόφωνο του Αθήνα 98,4:

"Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας ακόμα και μειοψηφών μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία Χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή.

Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς. Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται.

Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά".

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: «Πρόκειται για μια υποδομή με τεράστιες δυνατότητες που ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί στο σύνολό τους»

«Αν δεν επενδύσουμε σε τεχνολογίες αυτού του είδους, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε όσους θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβασή μας στην τεχνολογία», τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολιτική / Κικίλιας για ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο: Στους διακινητές αποδίδει την ευθύνη για τους έξι νεκρούς

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι το ταχύπλοο προσέκρουσε στο σκάφος του Λιμενικού - Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης, που στοίχισε τη ζωή και σε ένα βρέφος, παραμένουν υπό διερεύνηση.
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Πολιτική / Απελάσεις μεταναστών ακόμη και με περιοριστικούς όρους ζητά ο Χρυσοχοΐδης

«Θα γεμίσουν» τα κέντρα κράτησης, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Προαναγγέλλει διάταξη για μισθώσεις διαμερισμάτων και αστυνομικές επιχειρήσεις «ώστε να τους πετάξουμε έξω»
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Γιατί να υπάρχουν νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα του 2015 που είναι πορωμένοι με το καρκίνωμα που λέγεται Χριστιανισμός;Γιατί υφίσταται ακόμη η θεοκρατία στη χώρα μας;Γιατί δε θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη;Αυτά αναρωτιέμαι καθώς διαβάζω τέτοια άρθρα και απογοητεύομαι για το μέλλον της μεσαιωνικής Ελλάδας του 21ου αιώνα.
Το καρκίνωμα της Ελλάδας δεν είναι ο Χριστιανισμός - είναι φανερό ότι εθελοτυφλείς. Το καρκίνωμα είναι το πελατειακό κράτος, τα ρουσφέτια, το βόλεμα, η τεμπελιά, η ανοχή στην παρανομία του διπλανού μας. Αν καταπολεμούσαμε όλοι αυτά τα καρκινώματα θα ήμασταν χορτάτοι και δεν θα δίναμε δεκάρα για την πρωινή προσευχή του σχολείου.
Ανεξαρτητα του αν συμφωνω η οχι, ειναι ζουδια στη νεολαια συριζα? Δηλαδη πραγματικα πιστευουν οτι ειναι καιρος να κυνηγουν κατι τετοιο?Πρεπει να καταλαβουν καποια ατομα οτι τετοιες αλλαγες γινονται σταδιακα! Και η αποτομη αυτη αλλαγη μονο αντιθετο αποτελεσμα θα φερει! Την ιστοριουλα με το βατραχακι μεσα στην κατσαρολα που σιγοβραζει την εχουν κανει γαργαρα πολλοι απο αυτους! Και καλα τα δυσκολα μετρα ερχονται σιγα σιγα για να μην αντιδρασει ο κοσμος, ενω αν τα περναγαν αποτομα, ολοι θα ξεσηκωνομασταν! Δεν τους κοβει οτι ισχυει και αναποδα? Οταν ζητας πολλα, προφανως και υπαρχουν εντονες αντιδρασεις γιατι η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη! Επισης απο τη στιγμη που επισημη θρησκεια του κρατους ειναι η ορθοδοξια λογικο να γινεται προσευχη στα σχολεια! Αυτο που ζητανε ειναι σαν να σου λενε οι μουσουλμανοι οτι θελουν τη δικη τους προσευχη στα σχολεια! Τελος...Οταν κυνηγας κατι, το κυνηγας βημα βημα...οπως για παραδειγμα..πρωτα να μπει καμια εξελιξη σε διδακτικη υλη (ποσο τραγικο που ΔΕΝ ειναι - και κυριως που κανεις δεν το κυνηγαει), μετα η θρησκειολογια και τελος η προσευχη...το τελευταιο δε θα γινει ποτε βεβαια...Δεν προκειται να γινει επισημο θρησκευμα στην Ελλαδα η ανεξιθρησκεια..
Αυτοί οι χριστιανοί είναι τόοοσο μεγαλόψυχοι! Αρκεί να μην είσαι γκέι, λεσβία, πακιστανός, σύριος, μουσουλμάνος, άθεος! Υ.Γ. θα πρότεινα να προσευχηθούν πρώτα για τον εαυτ9 τους και μετά για όλους εμάς!