Η ΝΔ στηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης - Πρέπει να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου, δήλωσε ο Πλακιωτάκης

Η ΝΔ στηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης - Πρέπει να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου, δήλωσε ο Πλακιωτάκης Facebook Twitter
12

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καθιερωμένη συνάντησή που γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τον αγώνα τους για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο κος Πλακιωτάκης μίλησε μεταξύ άλλων και για το πολυσυζητημένο σύμφωνο συμβίωσης. Ως προς αυτό επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα πρέπει να εθελοτυφλεί και σημείωσε ότι σέβεται τις ενστάσεις κάποιων, αλλά "είναι καιρός πλέον να αντιμετωπιστεί μια κοινωνική πραγματικότητα".

 

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου και τα προσωπικά του δικαιώματα, και τόνισε ότι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο ώστε να αναγνωρίσουμε στα άτομα αυτά ασφαλιστικά, φορολογικά, κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συμπλήρωσε, τέλος, πως υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτό το ''καλοπροαίρετο'' λάθος περί ''σεβασμού της ΕΠΙΛΟΓΗΣ του ανθρώπου'' ας το διορθώσει με τρόπο κάποιος σε όλους αυτούς που βγαίνουν και λενε οτι συμφωνούν με το σύμφωνο. (Ξέρω ειναι ήδη μεγάλο βήμα για αρχή που λένε οτι συμφωνούν και οτι υπαρχει ελπιδα οτι το μπετον αρχιζει να αποσταθεροποιειται)... Αλλά δεν πρόκειται περί επιλογής βρε παιδιά, ΔΕΝ ειναι ολοι οι γκει εν δυνάμει αμφιφιλόφιλοι... Επιλέγω σημαίνει, γουσταρώ γυναικες αλλα ΚΑΙ αντρες, και τελικα ΕΠΙΛΕΓΩ τους αντρες (εκτος αν εννοουν οτι επιλεγει καποιος να κανει σεξ ή να απεχει απο αυτο, που κατα τη γνωμη μου δε στέκει). Εξάλλου οι περισσότεροι αμφιφιλόφιλοι αντρες στην Ελλάδα λόγω ιρανοποιήσεις της ελληνικης κοινωνιας ανα τα χρόνια επιλέγουν μονιμους δεσμους με γυναικες. Αν οι γκει ειχαν επιλογη, θα επελεγαν να τα σπασουν με γονεις, σύστημα, εκκλησία, και γενικότερα να ζουν στο περιθώριο, όπως αναγκάζονται να ζουν στην Ελλάδα; ΟΧΙ.
Μπράβο. Ελπίζω να το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει η επίσημη θέση του Κόμματος.Αλήθεια, οι ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί επισήμως για το σύμφωνο;Ο Νικολόπουλος πάντως - μια κατηγορία μόνος του - έχει δώσει μία ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ερμηνεία στο σύμφωνο συμβίωσης. Αναμένω με ενδιαφέρον τη στάση των λοιπών ακροδεξιών κυβερνητικών εταίρων.
Ο Νικολόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε. Οι ΑΝΕΛ νομίζω δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα ως κόμμα, αν και όλοι φανταζόμαστε την θέση τους...Μπράβο η ΝΔ, αλλά τόσα χρόνια κυβέρνηση και ούτε να ακούσουν για σύμφωνα. Για να μην σχολιάσω τις τοποθετήσεις στελεχών τους για τους γάμους της Τήλου.Ελπίζω να κρατήσουν την ίδια στάση και αν βγάλουν πρόεδρο Άδωνη ή Τζιτζικώστα, γιατί, κάτι μου λέει, ότι τα 2-3 καλά της κυβέρνησης ΣύΡιΖΑ (όπως το σύμφωνο) η επόμενη κυβέρνηση με τη ΝΔ (είτε αυτοδύναμη είτε ως κορμό) θα τα καταργήσει.
Όχι, δεν θα τα καταργήσει για ένα λόγο και μόνο: "την εναρμόνισης της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο".Υπάρχει και πιο φρέσκο από την Τήλο, οι περσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου.Εμείς οι καλόπιστοι περιμένουμε στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να κατέβει με ανανεωμένο πρόγραμμα στο οποίο θα έχει αντιγράψει από προγράμματα άλλων κομμάτων έτοιμες προτάσεις για πολιτικό γάμο ομοφύλων, νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου κλπ. :P
φαντάζομαι βέβαια, αν κάποιος βουλευτής του Σύριζα δεν το ψηφίσει - θα έχεις άραγε την απαίτηση να παταιτηθεί η κυβέρνηση... Γειά σας, με λένε Σκέλετορ και το επάγγελμά μου είναι αντισύριζας!
Ημίθεε έχω την ελπίδα ότι αυτό ο επικίνδυνος για τον τόπο θίασος πως κυβερνά θα πέσει το συντομότερο δυνατόν. Η ζημιά είναι ήδη ανυπολόγιστη, μόνος κάποιος εντελώς καθυστερημένος δεν μπορεί πλέον να το αντιληφθεί.