LIVE!

O Koστέλο απειλεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα

O Koστέλο απειλεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
10

Με διακοπή του προγράμματος απειλεί ο Ντέκλαν Κοστέλο την κυβέρνηση αν δεν προχωρήσει σε αναίρεση των διατάξεων για την επιλογή διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις οποίες εκπόνησε ο  Νίκος Φίλης.

Η Εφημερίδα των Συντακτών στο σημερινό πρωτοσέλιδο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο  «Με λένε Κοστέλο και κάνω ό,τι θέλω» δημοσιοποιεί επιστολή του εκπροσώπου των δανειστών προς τον υπουργό Παιδείας, με την οποία απειλεί όλο το πρόγραμμα, περιορίζοντας τη δυνατότητα αντίδρασης.  

Μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Νίκο Φίλη αναφέρεται: «Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση μαζί σας ήταν πως δεν επρόκειτο να υποβληθούν αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς.

»Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το Μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM».

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία για την επιλογή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια ((άρθρο 46 του ν. «Βοσκήσιμες γαίες κ.λπ.») και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες επιλογής νέων, καθώς ο υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

10

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Συμφωνώ με το θέμα πως αρκετά πιά με τεροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. Αλλά Για όσους μιλάνε για το περιεχόμενο καθαυτό του νομοσχεδίου...το έχετε διαβάσει και τα γράφετρε αυτά ή απλά έτσι σας κάρφωσε; Εγώ από όσο το διάβασα μια χαρά μου φαίνεται! https://www.alfavita.gr/arthron/yppaideias-i-tropologia-gia-tin-epilogi-dieythynton-pe-kai-de
Από μια πρόχειρη ανάγνωση πρόσεξα ότι το νομοσχέδιο επιλογής διευθυντών τροποποιείται ως εξής:΅"Ειδικότερα, πέρα από τη διατύπωση γνώμης από τα στελέχη των σχολικών μονάδων βάσει της υποπερίπτωσης αα΄ της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 14, προστίθεται για τον υπολογισμό των μορίων του κριτηρίου της «Συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο - Προσωπικότητα – γενική συγκρότηση» η μοριοδότηση συνέντευξης των υποψηφίων. Η συνέντευξη, η οποία κρίθηκε σκόπιμη για την καλύτερη αποτίμηση της προσωπικότητας των υποψηφίων εν όψει των πολύπλευρων διοικητικών και εκπαιδευτικών καθηκόντων των θέσεων αυτών, προβλέπεται ότι θα διενεργηθεί από περιφερειακά συμβούλια επιλογής που θα συσταθούν στην έδρα κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης". Με λίγα λόγια μοριοδοτείται η "συνέντευξη" με τους υποψήφιους. Αλλά σε μια χώρα με αξιοκρατία όπως η δική μας δε χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτές τις "συνεντεύξεις", έτσι;
H τροπολογία για την επιλογή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίστηκε ως άρθρο του σχεδίου νόμου για τις «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις».Τέλος. Αυτό ήταν όλο. Δεν χρειάζεται να πουμε τιποτα. Τα λέει όλα.
Πάλι καλά υπάρχουν κι αυτοί οι άνθωποι και συγκρατούν λίγο αυτόν τον εσμό. Για ποιο λόγο οι διευθύνσεις των σχολείων να διορίζονται απο την εκάστοτε κυβέρνηση και να πρέπει να συμμορφώνονται κάθε φορά με την εξουσία; Μπράβο στον Κοστέλο-κάνω-ότι-θέλω (γελοίες εφημερίδες) που προστατεύει τη χώρα από τους Βαλκάνιους κοτζαμπάσηδες που την κυβερνούν.