Αφγανιστάν: Πούλησαν το παιδί τους για 100 δολάρια, για να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας στα 12 του

Αφγανιστάν: Πούλησαν το παιδί τους για 100 δολάρια, για να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας στα 12 του Facebook Twitter
2

Ο 12χρονος Ζεκίρια είναι ένα αγόρι από το Αφγανιστάν που πουλήθηκε από τους γονείς του για 100 δολάρια στους Ταλιμπάν, οι οποίοι το εκπαίδευσαν για να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο Ζεκίρια κατάφερε τελικά να το σκάσει από το θρησκευτικό σχολείο όπου ήταν κλεισμένο, λίγο πριν κάνει πράξη την αποστολή για την οποία είχε αγοραστεί, με αντάλλαγμα, όπως του έλεγαν, τον παράδεισο μέσω του μαρτυρίου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η El Μundo, ότι ο 12χρονος το μετάνιωσε τελευταία στιγμή και έτρεξε για να παραδοθεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, στην επαρχία Badghis στο δυτικό Αφγανιστάν.

Μετά την αγορά είχε μεταφερθεί στην περιοχή Qaisar, στη βόρεια επαρχία του Faryab και λίγα χιλιόμετρα από τη γειτονική Μπαντγκίς όπου θα τον θυσίαζαν για λογαριασμό του Ισλάμ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, μαζί του μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο που δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, κι άλλα παιδιά που είχαν πουληθεί στους Ταλιμπάν.

Μόλις έφτασε, άρχισε η εκπαίδευση του μάρτυρα, μαζί με άλλα έξι παιδιά που οι ταλιμπάν τα ετοιμάζουν για βομβιστές αυτοκτονίας.

Λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή της πρώτης και της τελευταίας επίθεσης, που θα γινόταν εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων, ο Zekirya αποφάσισε ότι η μόνη εναλλακτική λύση ήταν ξεφύγει από τον μεντρεσέ και να παραδοθεί στην αστυνομία.

Τα κατάφερε και έδωσε στοιχεία στους αστυνομικούς για την εκπαίδευση. Είπε ότι τα παιδιά είναι κάτω από τις εντολές του μουλά Qayoum, ενός από τους διοικητές των Ταλιμπάν που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σημείο που για ευνόητους λόγους δεν έχει γίνει γνωστό.

Παρότι πάντως  ο 12χρονος έκανε γνωστό πώς οι γονείς του τον πούλησαν στους Ταλιμπάν, η αστυνομία δεν έχει ασκήσει ως τώρα δίωξη εναντίον τους.

Τα παιδιά που εκπαιδεύονται για ένα πρόωρο τέλος γεμάτο με τρόμο, δεν έχουν συνήθως την τύχη του Zekirya και ποτέ δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν. Πεθαίνουν πεπεισμένοι από τους εκπαιδευτές τους ότι θα πάνε στον παράδεισο. Η οικογένεια τους συχνά λαμβάνει μισθό αν τα παιδιά ανατιναχθούν, ενώ αν παραδοθούν αντιμετωπίζουν αντίποινα ή εξοστρακισμό από τους Ταλιμπάν.  

"Η χρήση των παιδιών στρατιωτών στο Αφγανιστάν παραμένει μια κατάχρηση που και οι αντάρτες και η αστυνομία και ο στρατός  συνεχίζουν να διαπράττουν εναντίον της νεολαίας  του Αφγανιστάν», αναφέρει  η Ετήσια Έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια