Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι δεν θέλουν ξανά τη Μέρκελ για Καγκελάριο

Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι δεν θέλουν ξανά τη Μέρκελ για Καγκελάριο Facebook Twitter
4

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος σε μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα δήλωσαν ότι δεν θέλουν η Άγκελα Μέρκελ να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.


Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η TNS-Emnid και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, κατέδειξε ότι το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, ενώ το 44% του δείγματος αντιθέτως επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.


Το ποσοστό των ψηφοφόρων που υποστηρίζει τη Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), κατά την έρευνα.


Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ υποστηρίζει μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά το ενδεχόμενο αυτό.


Η πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων θεωρείται σωστή από το 40% των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.


Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 579 Γερμανών ψηφοφόρων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΑ ΧΙΤΛΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΓΕΡΙ

Διεθνή / Γερμανία: Στις φλόγες επί 14 ώρες η τσαγερί του Χίτλερ - Μία σύλληψη για εμπρησμό

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη «Φωλιά του Αετού», το ορεινό πανδοχείο στο Μπερχτεσγκάντεν της Βαυαρίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τσαγερί από τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη ναζιστική περίοδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Συγγνώμη, όχι ότι διαφωνώ με τα της "ό,τι μας βολεύει" ερμηνείας της δημοσκόπησης, αλλά να ήταν μόνο αυτό... Το δείγμα των μόλις 579 Γερμανών, μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό, δηλαδή...;;
Αμα δυσκολευτει η Ανγκελα να τις στειλουμε εμεις ψηφοφορους απο Ελλαδα ευχαριστως. Τωρα που γνωριστηκαμε καλυτερα...μια οικογενεια ειμαστε ολοι,αλιμονο! Κατα προτιμηση οι ψηφοφοροι απο πλουσιες περιοχες,για να ειμαστε σιγουροι. Αγαπαμε Μερκελ!
Άλλη ανάγνωση: Σχεδόν οι μισοί γερμανοί θέλουν την Μέρκελ για καγκελάριο.Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον σούπερμαν που έσωσε έναν άνθρωπο που πήγε να φάει ο γορίλλας στον ζωολογικό κήπο και την άλλη μέρα βγαίνει η σοβιετική εφημερίδα"Ιμπεριαλιστής στερεί την τροφή απο Αφρικανό μετανάστη"