Το Wikileaks μέτρησε τις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο

Το Wikileaks μέτρησε τις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο Facebook Twitter
4

Μία μόλις μέρα μετά το θερμό επεισόδιο που ξέσπασε μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα με τη Συρία, o ιστότοπος Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράφημα που απεικονίζει το ρυθμό αύξησης των τουρκικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου στο χρονικό διάστημα 2008-2014.

Όπως φαίνεται, την περασμένη χρονιά ο αριθμός των παραβιάσεων εκτοξεύθηκε στις 2.624 από 636 το 2013.

 


Χθες, η Helena Smith, ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ρωσοτουρκικό συμβάν προκαλεί "ανησυχίες σε μια χώρα που συχνά παραπονιέται για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο". 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM