Οι ΗΠΑ δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία καταζητούμενου τζιχαντιστή και τον επικηρύσσουν με 5 εκατ. δολάρια

Οι ΗΠΑ δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία καταζητούμενου τζιχαντιστή και τον επικηρύσσουν με 5 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
1

Οι ΗΠΑ δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία καταζητούμενου τζιχαντιστή και τον επικηρύσσουν με 5 εκατ. δολάρια Facebook Twitter

Οι αρχές των ΗΠΑ προσφέρουν χρηματική αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό ή την αναγνώριση του Αμπού Μουχάμαντ αλ Σιμάλι, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης , ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

O καταζητούμενος είναι επίσης γνωστός ως Tirad al-Jarba και σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών είναι 36 ετών.


Από τις αρχές ξεκαθαρίζεται πως η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση δεν συνδέεται χρονικά με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και πως οι κυνηγοί επικηρυγμένων δεν θα πρέπει να επιδιώξουν μόνοι τους σύλληψη, αλλά να δώσουν πληροφορίες για τον εντοπισμό του από τις αρχές.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ο Σιμάλι διευκόλυνε την μετακίνηση επίδοξων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία στη Συρία, προσθέτοντας πως ανάμεσά τους ήταν υπήκοοι της Αυστραλίας, χωρών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ