ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Πολωνία: Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι δεν θα δεχτούμε πρόσφυγες, παρά τη συμφωνία

Πολωνία: Μετά τα γεγονότα στο Παρίσι δεν θα δεχτούμε πρόσφυγες, παρά τη συμφωνία Facebook Twitter
4

Σε μια ένδειξη ότι οι χθεσινές αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να υπονομεύσουν σοβαρά την πολιτικής της ΕΕ για τους πρόσφυγες, ο Πολωνός Κόνραντ Σιμάνσκι, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη συντηρητική κυβέρνηση που βρίσκεται υπό σχηματισμό στη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα ότι η Πολωνία δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες βάσει των ποσοστώσεων της ΕΕ μετά τις επιθέσεις αυτές.

Σε σχόλιό του το οποίο δημοσίευσε στον δεξιό ειδησεογραφικό ιστότοπο wPolityce.pl, ο Σιμάνσκι αναφέρει πως η νέα κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, δεν συμφωνεί με τη δέσμευση της Πολωνίας να δεχθεί το μερίδιο που της αναλογεί στο πλαίσιο της ανακατανομής των μεταναστών σε όλη την ΕΕ και τώρα, "μπροστά στις τραγικές ενέργειες στο Παρίσι, δεν βλέπουμε να υπάρχουν οι πολιτικές δυνατότητες για να εφαρμοστεί η δέσμευση αυτή".

"Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε σήμερα την εφαρμογή της", δήλωσε εξάλλου ο Σιμάνσκι σε χωριστή συνέντευξη στο ραδιοσταθμό RMF. "Πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αντίδραση των Βρυξελλών".

Ο Σιμάνσκι θα αναλάβει τη Δευτέρα τη θέση του ως μέλους της κυβέρνησης που σχηματίσθηκε από το συντηρητικό και ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) που κέρδισε τις εκλογές του περασμένου μήνα.

Στη Ρώμη, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ενίσχυσε τους συνοριακούς ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδούς.

"Δώσαμε ήδη εντολές να αυξηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι, ιδιαίτερα με τη Γαλλία", δήλωσε ο Αλφάνο σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ιταλικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Στο Άμστερνταμ, ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως η Ολλανδία θα ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα και τα αεροδρόμιά της και πρόσθεσε πως οι Ολλανδοί βρίσκονται "σε πόλεμο" με το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρούτε δήλωσε πως η κυκλοφορία προς και από τη Γαλλία και το Παρίσι, περιλαμβανομένων των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών, θα παρακολουθείται στενά. Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται με αυξημένο βαθμό ετοιμότητας, πρόσθεσε.

"Οι αξίες μας και το κράτος δικαίου μας είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό τους", τόνισε ο Ρούτε. "Το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθρός μας. Είμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είμαστε σε πόλεμο με μια χώρα, μια πίστη ή με το ισλάμ", πρόσθεσε.

Στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε σήμερα εντολή στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών να παράσχουν στη Γαλλία "κάθε δυνατή βοήθεια", έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχου.

Ο Νετανιάχου έδωσε επίσης εντολή οι ισραηλινές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στο Ισραήλ και τον κόσμο.

Εξάλλου η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει σε μήνυμά της προς τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα μέσω του Twitter, πως είναι "βαθιά συγκλονισμένη και θλιμμένη" και απευθύνει "τα ειλικρινέστερα συλλυπητήρια" της ιδίας και του πρίγκιπα Φιλίππου προς τον γάλλο πρόεδρο, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό.

Στο Βερολίνο, η αστυνομία έλαβε σήμερα μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια των γαλλικών κτιρίων στη γερμανική πρωτεύουσα.

"Προσαρμόσαμε τα μέτρα προστασίας στη διάρκεια της νύκτας", δήλωσε σήμερα το πρωί εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η πρεσβεία της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου, προστατεύεται από φράγματα ενώ οι σημαίες της κυματίζουν μεσίστιες, όπως και αυτές της καγκελαρίας και του Ράιχσταγκ, έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

4

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ FIFA ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Διεθνή / Τζιάνι Ινφαντίνο: Ο πρόεδρος της FIFA ζητά από τον Τραμπ να σώσει τη θέση του

Εντείνονται οι πιέσεις για την παραίτησή του μετά το σχέδιό του να παραχωρήσει τα εμπορικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων του Τζος Κούσνερ
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΡΟΗ ΣΥΝΟΡΑ

Διεθνή / Θέουτα: Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν μετά τη μαζική εισροή στα σύνορα

Η Ισπανία εκτιμά ότι περίπου 69.500 μετανάστες έχουν επιστρέψει στο Μαρόκο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, αριθμός που υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις για περίπου 50.000 αφίξεις στη Θέουτα την Πέμπτη
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛ ΦΑΓΕΝΤ HARRODS

Διεθνή / Υπόθεση Αλ Φαγέντ: Τουλάχιστον πέντε επιζώσες αναγνωρίστηκαν ως θύματα σύγχρονης δουλείας

Εκατοντάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Harrods στο Λονδίνο από το 1985 έως το 2010, για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και εμπορία ανθρώπων
THE LIFO TEAM
«Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Διεθνή / «Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Στο Πράσινο Ακρωτήριο, ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι που διώκονται σε άλλες αφρικανικές χώρες βρίσκουν ανάσα, αλλά όχι μέλλον. Δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν για την ταυτότητά τους, όμως μένουν χωρίς χαρτιά, άσυλο και σταθερή δουλειά.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια