60 χιλιάδες ευρώ με απόφαση Βούτση για τα διόδια των βουλευτών

60 χιλιάδες ευρώ με απόφαση Βούτση για τα διόδια των βουλευτών Facebook Twitter
SOOC
2

60 χιλιάδες ευρώ θα δοθούν σε βουλευτές για να καλύψουν τα έξοδα που έκαναν στις εθνικές οδούς περνώντας από σταθμούς διοδίων, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η απόφαση για πληρωμή των διοδίων από τον Προϋπολογισμό της Βουλής, υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της "ισης μεταχείρισης" με τους άλλους βουλευτές στους οποίους καταβάλλεται το αντίτιμο των αεροπορικών τους εισιτηρίων.

Συνολικά, όπως σημειώνεται στην απόφαση και αναφέρεται από την Καθημερινή, οι 60 χιλιάδες είναι το ποσό για τους τρείς τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους. Συνολικά το ποσό που καταβάλλεται για τα διόδια ανέρχεται σε 120 χιλ. το χρόνο.

Πάντως δεν αναφέρεται στη σχετική απόφαση πόσοι βουλευτές κάνουν χρήση του συγκεκριμένου επιδόματος, όπως δεν αναφέρεται και το πόσοι βουλευτές κάνουν χρήση του επιδόματος για αεροπορικό εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στον προϋπολογισμό για το 2015, έχουν προβλεφθεί τα ακόλουθα ποσά γενικώς και ειδικώς για τις μετακινήσεις βουλευτών:

Α) 3.270.000 ευρώ για χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, Β) 1.365.000 ευρώ ως «επίδομα κίνησης», Γ) 1.520.000 ευρώ «έξοδα μετακίνησης στο εσωτερικό», Δ) 770.000 ευρώ «έξοδα μετακίνησης από το εσωτερικό στο εξωτερικό και αντίστροφα».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Επιτέλους η Ελλάδα των πέντε ηπείρων και των δέκα θαλασσών. Γιατί με τόσα λεφτά για μετακίνηση θα πρέπει η εκλογική τους περιφέρεια να είναι στην Μογγολία.