Kαι κυβερνάμε και διαδηλώνουμε!

Kαι κυβερνάμε και διαδηλώνουμε! Facebook Twitter
9

Σχόλιο για το κάλεσμα στις αυριανές κινητοποιήσεις που έκανε χθες το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει σε αιχμηρό ύφος το Ποτάμι σήμερα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρει "Με βάρδιες θα δουλεύει αύριο η κυβέρνηση. Προσωπικό ασφαλείας στα υπουργεία και το Μαξίμου και οι υπόλοιποι στους δρόμους να διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησής του."

"Σύμφωνα με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ «ο λαός θα πρέπει να δώσει το παρών στην απεργία και στις συγκεντρώσεις απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές». Οι αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Από ποιoν όμως τα διεκδικούν όλα αυτά και από ποιoν κινδυνεύουν, δε μας το λένε. Λες και δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα που οι πολιτικές εφαρμόζονται από μόνες τους. Καταλαβαίνουμε την αμηχανία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε μπορούν να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ας διαλέξουν. Η κοροϊδία έχει τα όρια της." αναφέρει το Ποτάμι

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Να δουμε τι θα κάνει αύριο το Ποτάμι όταν θα σείεται η πλατεία από τον κόσμο που απορίπτει τα μνημόνια. Τι σημασία έχει ποιός τους κάλεσε φτάνει να γνωρίζουνε ότι δεν θα τους ψεκάσουν με ληγμένα δακρυγόνα όπως ήταν η τακτική άλλων εποχών. Η αντίληψη ότι για να κυβερνήσω δέρνω τους διαδηλωτές είναι σίγουρα ξεπερασμένη.
Το περιστατικό έγινε στο Σύνταγμα και ο κόσμος είχε παγιδευτή μέσα στον σταθμό. Τα ΜΑΤ άδειασαν αρκετά εκεί μέσα και την επόμενη έγινε μεγάλος ντόρος στα ΜΜΕ για το πως ήταν ληγμένα και τα ληγμένα είναι καρκινογόννα κλπ. Το σωματείο των αστυνομικών επίσης έκανε θέμα για την υγεία των μελών του. Ηταν και η τελευταία συνάντηση των αγανακτησμένων στην πλατεία. Δουλειά δεν βρήκα και πέρασαν κοντά τρία χρόνια τώρα, μπορεί και παραπάνω.
Ας πάρουν επιτέλους όμως απόφαση ότι και κυβερνούν. Γιατί νομίζω ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι αυτοί επιτέλους πρέπει να το κάνουν και δεν είναι αντιπολίτευση.
Εσεις ουτε κυβερνατε,ουτε διαδηλωνετε! Ουτε το ενα,ουτε το αλλο,τι στεναχωριεστε; "Ησυχο,ησυχο το ποταμακι,αργοκυλαει το γαλαζιο του νερακι"...
Ε ναι. Να βγούμε όλοι δυναμικά να διαδηλώσουμε στους δρόμους ... εναντίον της Μερκέλ και του μνημονίου. Αφού, έμπρακτα και εκκωφαντικά πλέον, αποδείξαμε ότι είμαστε ανίκανοι ως λαός να κυβερνήσουμε τους εαυτούς μας, ας κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε τόσο καλά: Να τα ρίξουμε στους άλλους.