Προσπάθησε να γλιτώσει το μωρό της από τη φωτιά και οι άνθρωποι άρχισαν να τη λιθοβολούν

Προσπάθησε να γλιτώσει το μωρό της από τη φωτιά και οι άνθρωποι άρχισαν να τη λιθοβολούν Facebook Twitter
4

Οι πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στην Ινδονησία κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις της ζούγκλας, σκοτώνοντας εκατοντάδες ζώα και κάνοντας ακόμη περισσότερα να τραπούν σε φυγή για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από το γεγονός ότι οι φωτιές έχουν εξαπλωθεί σε προστατευόμενες περιοχές, όπως τα εθνικά πάρκα. Οι πυρκαγιές επηρεάζουν σήμερα δύο προστατευόμενες περιοχές που φιλοξενούν τους πληθυσμούς των ουρακοτάγκων.

Όσα ζώα δεν κάηκαν ζωντανά κινδυνεύουν τώρα να πεθάνουν από πείνα ή από τους ανθρώπους. Οι ουραγκοτάγκοι που τράπηκαν σε φυγή ψάχνουν απεγνωσμένα για τροφή σε φυτείες και χωριά όπου εκεί δέχονται το μένος των ντόπιων.

Με τη βία αυτή βρέθηκαν αντιμέτωπα τα δύο ζώα που βλέπετε στη συγκλονιστική φωτογραφία του International Animal Rescue. Η μητέρα βρέθηκε σε φρικτή κατάσταση και στην αγκαλιά της βρισκόταν κουλουριασμένο το μωρό της. Είχαν μόλις γλιτώσει από τις φλόγες και ταλαιπωρημένοι βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό. Οι κάτοικοι επιτέθηκαν στα ζώα με πέτρες και όταν η μητέρα έπεσε αναίσθητη προσπάθησαν να τη δέσουν. Τη στιγμή εκείνη έγινε η παρέμβαση των ανθρώπων του ΙΑR oι οποίο σταμάτησαν το εξαγριωμένο πλήθος των 100 περίπου ντόπιων που λιθοβολούσαν τους ουρακοτάγκους. Αφού κατάφεραν να τους εξηγήσουν πως δεν διατρέχουν κίνδυνο και πως όταν έρχονται αντιμέτωποι με ζώα στην περιοχή τους, θα πρέπει να καλούν τους διασώστες, ασχολήθηκαν με την σοβαρά υποσιτισμένη  μητέρα και το μωρό της που κόντευαν να πεθάνουν.

Οι διασώστες περιέθαλψαν τα ζώα και τα φρόντισαν για λίγες μέρες και σήμερα, τα άφησαν και πάλι πίσω σε ασφαλές σημείο, με τη μητέρα να δείχνει πως έχει ανακτήσει τις δυνάμεις της και το μωρό της να είναι γαντζωμένο πάνω της. 

 

www.internationalanimalrescue.org

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές και το μόνο που λέτε είναι για το ότι κάηκαν μεγάλες εκτάσεις! Τι και γιατί καίγεται η περιοχή; Τι κέρδος αθ έχουν οι εταιρείες με το φοινικέλαιο; Ποιές πολυεθνικές τρίβουν τα χέρια τους για την κατάσταση;
Θα έλεγα απίστευτο άλλα δυστυχώς είναι πλέον πιστευτό. Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν φωτογραφίες και το δημοσίευε ένα πολύ αναξιόπιστο ΜΜΕ, θα το πίστευα. Αυτό είναι το τρομαχτικό. Κάτι τέτοια, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ γεγονότα μπορώ να πω ότι είναι επιχειρήματα για να αλλάξει σημασία η λέξη ανθρωπιά , να γίνει το αντίθετο της τωρινής της σημασίας. Γιατί το να πω ότι είναι απάνθρωπο είναι λάθος αφού ξεκάθαρα ο άνθρωπος το δημιούργησε, αυτό το χάος, την φρίκη, που βεβαίως μακάρι να μην ήταν μόνο αυτό.
Τι σκληροί και ασπλαχνοι που γινόμαστε εμείς οι άνθρωποι... Βλέπουν αυτή την ταλαιπωρημένη μάνα με το παιδί της και πάνε και τους πετάνε πέτρες; Ράγισε η καρδιά μου όταν είδα αυτή την εικόνα...Μπορεί να φανεί άσχετο, αλλά για κάποιο λόγο η εικόνα αυτή μου θύμισε τους προσφηγες, που τρέχουν από την χώρα τους και έρχονται στην Ευρώπη για να γλιτώσουν αλλά οι "κάτοικοι" εδώ στην πολιτισμένη δύση τους καλωσορίζουν κάπως έτσι...