Nεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον βρέθηκε εκατομμυριούχος συνεργάτης του Πούτιν

Nεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον βρέθηκε εκατομμυριούχος συνεργάτης του Πούτιν Facebook Twitter
1

Νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Ουάσινγκτον βρέθηκε ο ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν, συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Την είδηση μετέδωσε αρχικά σήμερα το πρωί το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, και λίγο αργότερα επιβεβαίωσε και η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ όπως αναφέρει το Russia Roday. Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε στην οικογένειά του Λεσίν τα συλλυπητήριά του για το χαμό του συνεργάτη του και στην ανακοίνωση τονίζονταν πως η συμβολή του στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τη διαμόρφωσή τους ήταν μεγάλη και ακθοριστική. 

Πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας, ο Λεσίν, ο οποίος κατηγορείτο από την αντιπολίτευση ότι είχε φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία, βρέθηκε νεκρός μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου The Dupont Circle στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.


Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για τον θάνατο αυτό τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Οι αρχές των δύο χωρών προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του Λεσίν. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, επικαλούμενο μέλη της οικογένειας του Λεσίν μετέδωσε ότι ο 57χρονος Ρώσος υπέστη καρδιακή προσβολή.


Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο The Dupont Circle, αποτελεί "το αντικείμενο έρευνας".


Ο Λεσίν φέρεται να είχε συμβάλει στην ίδρυση του Russia Today (RT), ενός αγγλόφωνου ομίλου μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να "δίνει μια εναλλακτική προοπτική στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα" με "μια ρωσική άποψη".


Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μισισίπι, στις νότιες ΗΠΑ, Ρότζερ Γουίκερ, είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2014 τη διενέργεια ομοσπονδιακής έρευνας για το εάν ο ρώσος αξιωματούχος δεν ξέπλενε μαύρο χρήμα στις ΗΠΑ ή αν ήταν σε επαφή με πρόσωπα τα οποία αποτελούσαν στόχο αμερικανικών κυρώσεων.


Ο Λεσίν είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στη συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του Russia Today. Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρίας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα.


Ο Λεσίν φέρεται να είχε αποκτήσει περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στο Λος Άντζελες αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.


"Το γεγονός ότι ένας ρώσος αξιωματούχος μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλα περιουσιακά στοιχεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα", τόνιζε ο αμερικανός γερουσιαστής σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ, που έφερε ημερομηνία 29 Ιουλίου 2014.


Το τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Αντιδράσεις αφού η Μέτσολα απέρριψε την ενέργεια, επικαλούμενη τον κανονισμό που ορίζει ότι τα λεπτά σιγής ανακοινώνονται από την Πρόεδρο κατά την έναρξη της ολομέλειας, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια