Η Ιρλανδία αποποινικοποιεί κάνναβη, κοκαΐνη και ηρωίνη

Η Ιρλανδία αποποινικοποιεί κάνναβη, κοκαΐνη και ηρωίνη Facebook Twitter
2

Την κατοχή κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης για προσωπική χρήση πρόκειται να αποποινικοποιήσει η Ιρλανδία μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τους Irish Times.

Ο Aodhán Ó Ríordáin, επικεφαλής της National Drugs Safety του υπουργείου Υγείας της χώρας, που ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχέδιο, έκανε επίσης λόγο και για δημιουργία , για πρώτη φορά, ειδικών κέντρων όπου, υπό παρακολούθηση, οι εξαρτημένοι θα μπορούν να κάνουν χρήση.

Όπως υποστηρίζει, η αποποινικοποίηση θα βοηθήσει να εξαλειφθεί ο «στιγματισμός» των χρηστών ναρκωτικών και θα φέρει τεράστια ανατροπή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής η ασθένεια.

Το πρώτο από αυτά τα κέντρα πρόκειται να ανοίξει του χρόνου στο Δουβλίνο, με σχέδια επέκτασης στη συνέχεια σε Cork, Galway και Limerick.

Ο Ó Ríordáin διευκρινίζει πως οι χώροι θα είναι «κλινικά ελεγχόμενα περιβάλλοντα» ώστε να διασφαλιστεί πως οι χρήστες δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε, πως σε κάθε περίπτωση η παράνομη εμπορία και πώληση ναρκωτικών εξακολουθεί να συνιστά έγκλημα πως θα συνεχίσουν να διώκουν όσους βγάζουν κέρδος από την διακίνηση.

Οι αρχές της χώρα ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τους Πορτογάλους αναφορικά με τα τεχνικά ζητήματα, δεδομένου πως η Πορτογαλία από το 2001 που έχει αποποινικοποιήσει τα ναρκωτικά έχει διαπιστώσει τεράστια μείωση στη χρήση τους.

«Πολύ συχνά αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά στιγματίζονται, λόγω ελλιπούς δημόσιας εκπαίδευσης σχετικά με τη φύση της εξάρτησης» λέει ο Ó Ríordáin. «Κάτι που μόνο επιδεινώνεται όταν συνδυαστεί και με ποινικό μητρώο λόγω κατοχής ναρκωτικών ουσιών για δική τους χρήση» καταλήγει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ: Η ICE δεν γνώριζε ότι ο 5χρονος βρισκόταν στο αμάξι την ώρα του πυροβολισμού

Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι, καταδίκασαν το συμβάν
THE LIFO TEAM
ΠΟΥΤΙΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΟΣΧΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ DRONES

Διεθνή / Αναφορές ότι ο Πούτιν «παγιδεύτηκε» στον αέρα: Αεροσκάφη φέρεται να «έκαναν κύκλους πάνω από τη Μόσχα» λόγω ουκρανικών drones

Τι μεταφέρουν δημοσιεύματα για τα κυβερνητικά αεροσκάφη που επέστρεφαν από το Τουρκμενιστάν – Δεν επιβεβαιώνεται εάν επέβαινε σε κάποιο από αυτά που επηρεάστηκαν ο Ρώσος πρόεδρος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πιο σύμφωνο δεν θα μπορούσε να με βρει. Όταν το αλκοόλ και ο καπνός είναι νόμιμες εξαρτητικές ουσίες, τότε γιατί όχι; Είτε μια κοινωνία προχωρά στην καθολική απαγόρευση όλων των εθιστικών ουσιών, είτε τις επιτρέπει όλες ανεξαιρέτως.