Φίλης: Υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία

Φίλης: Υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία Facebook Twitter
Nikos Paleologos / SOOC
5

Το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων έθιξε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

"Ως υπουργός υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία των Ποντίων τιμώ τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στον Πόντο και σέβομαι τη μνήμη των απογόνων τους" ανέφερε, ο υπουργός.


"Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις" είπε και πρόσθεσε, ότι "δεν υπάρχει στη δημοκρατία αναστολή άποψης. Είναι γενοκτονία άποψης να πούμε ότι βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο".


Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου "σε εκείνους που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα " και τόνισε:


"Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν, είναι εδώ παρόντες και απειλούν τη δημοκρατία".


Καταλήγοντας ο κ. Φίλης ζήτησε "να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και δημοκρατικού τόξου στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα ".

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΝΔ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ, στο 14,2% η ΕΛ.Α.Σ. - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την υπόθεση Γιωτόπουλου

και το 51% των πολιτών δηλώνει αντίθετο με την αποφυλάκιση του Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέες απώλειες
THE LIFO TEAM
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΣΤΙΓΜΑ ΤΑΜΠΟΥ

Πολιτική / Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές

Υποστήριξε, στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως ατομική υπόθεση, αλλά ως ζήτημα δημόσιας υγείας και δημόσιας πολιτικής»
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Κάποιοι εννοούν την ιστορική αντικειμενικότητα ως μια πολυφωνία που παράγει θόρυβο και σβήνει τα γεγονότα υπέρ της άμβλυνσης των παθών και της ειρήνης. Είναι η άποψη που θέλει το κακό να χάνεται όταν το ξεχνάς. Όμως ακριβώς τότε, όταν το ξεχνάς, το κακό επαναλαμβάνεται.Ποιο μήνυμα περνάμε σήμερα στη Σουηδία που χωρίς όφελος για την ίδια αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων; Του ραγιαδισμού μας; Τώρα δεν αρκούν τα πισωγυρίσματα κ. Φίλη. Χρειάζεται παραίτηση.
Φυσικά και είναι επιστήμων.Πέρασε μερικά χρόνια από τα έδρανα της Νομικής, αλλά σαν γνήσιο κομματόσκυλο της γενιάς του,τον "τράβηξε" η αγάπη του για τη δημοσιογραφία στο κομματικό όργανο και πτυχίο γιοκ...