Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύουν Έλληνες αξιωματούχοι σε πριβέ κλαμπ του Λονδίνου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύουν Έλληνες αξιωματούχοι σε πριβέ κλαμπ του Λονδίνου Facebook Twitter
3

Η εφημερίδα Independent γράφει πως μέλη ελληνικής αντιπροσωπείας ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κλείσουν ένα ολόκληρο club και πιο συγκεκριμένα το Carlton Club στο Σαιν Τζέιμς στο Λονδίνο, προκειμένου να το μετατρέψουν στο «Σπίτι των Ελλήνων».

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως το κλαμπ θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας, της ιστορίας, των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται πως δόθηκαν 150.000 λίρες για την ενοικίαση του χώρου και οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το Carlton Club ήταν ότι επρόκειτο για τον μοναδικό χώρο που ήταν διαθέσιμος.

Στο άρθρο του ο Μάρκ Μπλούντεν αναφέρει: «τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από «καταστροφικά» οικονομικά μέτρα οι Έλληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου».

Οι ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επηρεαστεί από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς τους και υπήρχε φόβος ότι μερικές από τις ομάδες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το Λονδίνο.

Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα πως η Ελληνική Ομοσπονδία Κολύμβησης έκανε περικοπές της τάξης του 40% στην Ολυμπιακή ομάδα και ότι αθλητές της υδατοσφαίρισης προειδοποίησαν ότι θα εγκατέλειπαν τους Αγώνες εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Το Ελληνό-Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πάντως, που διοργανώνει την εκδήλωση, υποστήριξε πως ελπίζει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις «για να διασκεδάσει τους επισκέπτες και να προωθήσει την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Στο άρθρο υπάρχει και η δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου, προέδρου του Ελληνό-βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος δήλωσε: «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων», ενώ πρόσθεσε: «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεωδών. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».

Από την πλευρά του ο 28χρονος δημοτικός σύμβουλος Σπίρο Βαν Λέεμνεν από το Χάκνεϊ είπε ότι «πρόκειται για μια πολυτελή εκδήλωση που διοργάνωσαν Έλληνες εκατομμυριούχοι και γραφειοκράτες με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Οι ελληνικές οικογένειες καλούνται τώρα να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Επέστρεψα από την Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες και η κατάσταση για τους ανθρώπους εκεί είναι αφόρητη».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
απαράδεκτο άρθρο απο την Ιντεπέντεντ και πολύ κίτρινο. Θα κάνω σχόλιο ως απλό άτομο που επισκέφτηκε το ελληνικό σπίτι (δεν έχω σχέση με την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή, ούτε με άλλο φορέα). Το κουτσομπολιό ήταν ότι ήταν να μην γίνει σπίτι, λόγω κρίσης, αλλά τελευταία στιγμή (πολύ τελεταία στιγμή) αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να γίνει για να προωθηθεί ο τουρισμός, οι επιχειρήσεις. Μπορεί να είναι σε members club των Τόρις, αλλά αυτά περί πολυτέλειας καμία σχέση. Δεν έχει γίνει κανένα πολυτελές ιβέντ και όλο αυτό έχεις ως σπόνσορες το ίδρυμα λάτση, τον γιώργο και την γιάννα αγγελοπούλου και ναι και τον οπαπ. Τα εγκαίνια πολύ λιτά, πολύ λίγος κόσμος μετρημένος στα δάκτυλα. Εγινε χθες μια ημερίδα για την κρίση και τις ελληνικές επιχειρήσεις και αύριο θα χορέψει ο Μελισσανίδης. Αμφιβάλλω αν θα πάει και κανείς πέρα απο τους χ έλληνες του Λονδίνου. Είναι αυτό πολυτέλεια? Η ζωή του σπιτιού δε σύντομη. Κλείνει σύντομα. Τα πράγματα είναι πολύ φτωχά και το λέω επειδή πήγα στα σπίτια της Γαλλίας και άλλων χωρών. Δεν νομίζω ότι είναι κακό που έγινε. Καλό είναι να υπάρχει έστω και μια υποτυπώδης παρουσία, γιατί έτσι και αλλιώς μιλάμε για υποτυπώδη παρουσία.
Πολυ απλα, ας γινει ελεγχος του αποτελεσματος της εκδηλωσης μετα το περας της και συγκριση των στοχων της σε σχεση με την αποδοση της.Υποθετω οτι και οι ιδιωτικες εταιριες που επενδυσαν τα χρηματα τους κατι αντιστοιχο θα κανουν, οπως ειναι η συνηθης πρακτικη στον ιδιωτικο τομεα.