EΡΧΟΝΤΑΙ!

Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία

Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία Facebook Twitter
2

Πόλεμο κατά του κεμπάπ και του γύρου έχει ξεκινήσει ο-εκλεγμένος με το κόμμα της Λε Πεν-δήμαρχος της γαλλικής πόλης Μπεζιέ, με το αιτιολογικό ότι «δεν αποτελούν μέρος της ιουδαιο-χριστιανική μας παράδοσης».

«Υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες, και πολλά τρόφιμα τους. Υπάρχουν πάρα πολλά κεμπάπ (...) Έτσι, αν θέλετε να ανοίξετε νέο κεμπάπ σε αυτή την πόλη, όταν υπάρχουν είκοσι καταστήματα του είδους, εγώ θα πω όχι, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας», είπε ο δήμαρχος Robert Ménard.

«Δεν θέλω το Μπεζιέ να γίνει η πρωτεύουσα του κεμπάπ. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον πολιτισμό μας!», κραύγασε ο ακροδεξιός δήμαρχος αυτής της πόλης των 72 χιλιάδων κατοίκων.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν η αρχή μιας έντονης φραστικής διαμάχης στα social media όπου χρήστες θύμισαν στον δήμαρχο πως πιάτα που θυμίζουν το κεμπάπ ήταν πάντα μέρος της γαλλικής κουλτούρας, ενώ του τόνιζαν ότι αφού απαγορεύει το κεμπάπ, θα πρέπει τώρα να απαγορεύσει και τα  McDonalds.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων πολίτες διοργανώνουν και  Διεθνές Φεστιβάλ Κεμπάπ και Γύρου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, 2016, στην  πόλη του ακροδεξιού δημάρχου.

Πάντως ο Menard δεν είναι ο πρώτος που θέλει να επιβάλλει τέτοιες απαγορεύσεις, αναζητώντας προσχήματα. Στην Ιταλία, ψηφίστηκε νόμος το 2009, που απαγορεύει να τρώει κάποιος σουβλάκια στο δρόμο, με το πρόσχημα της «προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς".

2

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / «Μόνιμη επίθεση» στη Δημοκρατία: Σχεδόν 60.000 οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία

O αριθμός των προσώπων που εντάσσονται στον χώρο της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής δράσης αυξήθηκε σημαντικά το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ ανοίγει τον δρόμο για νομιμοποίηση πάνω από 1 εκατ. μεταναστών

Ο Σάντσεθ υποστήριξε ότι η Ισπανία χρειάζεται τη μετανάστευση για να στηρίξει την ανάπτυξη, να αντιμετωπίσει τη δημογραφική κρίση και να διατηρήσει τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / Δικαστική ήττα για τον Τραμπ: Αμερικανοί πολίτες θα παραμείνουν τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιχειρούσε να στερήσει την αμερικανική ιθαγένεια από παιδιά που γεννιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια