Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία

Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία Facebook Twitter
2

Πόλεμο κατά του κεμπάπ και του γύρου έχει ξεκινήσει ο-εκλεγμένος με το κόμμα της Λε Πεν-δήμαρχος της γαλλικής πόλης Μπεζιέ, με το αιτιολογικό ότι «δεν αποτελούν μέρος της ιουδαιο-χριστιανική μας παράδοσης».

«Υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες, και πολλά τρόφιμα τους. Υπάρχουν πάρα πολλά κεμπάπ (...) Έτσι, αν θέλετε να ανοίξετε νέο κεμπάπ σε αυτή την πόλη, όταν υπάρχουν είκοσι καταστήματα του είδους, εγώ θα πω όχι, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας», είπε ο δήμαρχος Robert Ménard.

«Δεν θέλω το Μπεζιέ να γίνει η πρωτεύουσα του κεμπάπ. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον πολιτισμό μας!», κραύγασε ο ακροδεξιός δήμαρχος αυτής της πόλης των 72 χιλιάδων κατοίκων.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν η αρχή μιας έντονης φραστικής διαμάχης στα social media όπου χρήστες θύμισαν στον δήμαρχο πως πιάτα που θυμίζουν το κεμπάπ ήταν πάντα μέρος της γαλλικής κουλτούρας, ενώ του τόνιζαν ότι αφού απαγορεύει το κεμπάπ, θα πρέπει τώρα να απαγορεύσει και τα  McDonalds.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων πολίτες διοργανώνουν και  Διεθνές Φεστιβάλ Κεμπάπ και Γύρου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, 2016, στην  πόλη του ακροδεξιού δημάρχου.

Πάντως ο Menard δεν είναι ο πρώτος που θέλει να επιβάλλει τέτοιες απαγορεύσεις, αναζητώντας προσχήματα. Στην Ιταλία, ψηφίστηκε νόμος το 2009, που απαγορεύει να τρώει κάποιος σουβλάκια στο δρόμο, με το πρόσχημα της «προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κομητεία στην Καλιφόρνια ανακήρυξε τον Ιούνιο «Μήνα Παραδοσιακής Πυρηνικής Οικογένειας» μέσα στο Pride

Διεθνή / Μια κομητεία στην Καλιφόρνια ανακήρυξε τον Ιούνιο «Μήνα Παραδοσιακής Πυρηνικής Οικογένειας» μέσα στο Pride

Η κομητεία Φρέσνο ενέκρινε ψήφισμα που τιμά τις ετεροφυλόφιλες οικογένειες «μαμάς και μπαμπά», ενώ αρνήθηκε να συμπεριλάβει τα ομόφυλα ζευγάρια.
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ρωσία: Η επομένη της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης σε διυλιστήριό της - «Αν καίγεται η Ουκρανία, θα καίγεται και η Μόσχα σας»

«Μαύρη βροχή» καταγγέλλουν οι πολίτες - «Θα παρακολουθούμε αν θα αρχίσουν να πέφτουν τα μαλλιά μας εξαιτίας των πετρελαϊκών καταλοίπων», δηλώνει κάτοικος στο BBC
THE LIFO TEAM
Η Ναόμι Κάμπελ «ακατάλληλη» να διοικεί φιλανθρωπικό οργανισμό, λέει η βρετανική Charity Commission

Διεθνή / Η Ναόμι Κάμπελ «ακατάλληλη» να διοικεί φιλανθρωπικό οργανισμό, λέει η βρετανική Charity Commission

Το μοντέλο προσπαθεί να ανατρέψει την πενταετή απαγόρευση που της επιβλήθηκε για το Fashion for Relief, ενώ οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι υπήρξε θύμα απάτης και δεν είχε προσωπικό όφελος.
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Η ΕΕ επιδιώκει πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία - Πιθανή η επικοινωνία με τη Ρωσία

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να ενεργεί με αυτοπεποίθηση στη στήριξη της Ουκρανίας», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος
THE LIFO TEAM
ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΧΕΛΩΝΑ

Διεθνή / Ρεκόρ Γκίνες: Η 194χρονη χελώνα Τζόναθαν είναι το γηραιότερο χερσαίο ζώο στον κόσμο

Η ιστορία του Τζόναθαν που περιπλανιόταν στη Γη πριν καν τραβηχτεί η πρώτη φωτογραφία το 1838, πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική κλήση το 1876 - ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πύργου του Άιφελ το 1889.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια