Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία

Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία Facebook Twitter
2

Πόλεμο κατά του κεμπάπ και του γύρου έχει ξεκινήσει ο-εκλεγμένος με το κόμμα της Λε Πεν-δήμαρχος της γαλλικής πόλης Μπεζιέ, με το αιτιολογικό ότι «δεν αποτελούν μέρος της ιουδαιο-χριστιανική μας παράδοσης».

«Υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες, και πολλά τρόφιμα τους. Υπάρχουν πάρα πολλά κεμπάπ (...) Έτσι, αν θέλετε να ανοίξετε νέο κεμπάπ σε αυτή την πόλη, όταν υπάρχουν είκοσι καταστήματα του είδους, εγώ θα πω όχι, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας», είπε ο δήμαρχος Robert Ménard.

«Δεν θέλω το Μπεζιέ να γίνει η πρωτεύουσα του κεμπάπ. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον πολιτισμό μας!», κραύγασε ο ακροδεξιός δήμαρχος αυτής της πόλης των 72 χιλιάδων κατοίκων.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν η αρχή μιας έντονης φραστικής διαμάχης στα social media όπου χρήστες θύμισαν στον δήμαρχο πως πιάτα που θυμίζουν το κεμπάπ ήταν πάντα μέρος της γαλλικής κουλτούρας, ενώ του τόνιζαν ότι αφού απαγορεύει το κεμπάπ, θα πρέπει τώρα να απαγορεύσει και τα  McDonalds.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων πολίτες διοργανώνουν και  Διεθνές Φεστιβάλ Κεμπάπ και Γύρου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, 2016, στην  πόλη του ακροδεξιού δημάρχου.

Πάντως ο Menard δεν είναι ο πρώτος που θέλει να επιβάλλει τέτοιες απαγορεύσεις, αναζητώντας προσχήματα. Στην Ιταλία, ψηφίστηκε νόμος το 2009, που απαγορεύει να τρώει κάποιος σουβλάκια στο δρόμο, με το πρόσχημα της «προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια