Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία

Ακροδεξιός δήμαρχος ξεκινά πόλεμο κατά του κεμπάπ στη Γαλλία Facebook Twitter
2

Πόλεμο κατά του κεμπάπ και του γύρου έχει ξεκινήσει ο-εκλεγμένος με το κόμμα της Λε Πεν-δήμαρχος της γαλλικής πόλης Μπεζιέ, με το αιτιολογικό ότι «δεν αποτελούν μέρος της ιουδαιο-χριστιανική μας παράδοσης».

«Υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες, και πολλά τρόφιμα τους. Υπάρχουν πάρα πολλά κεμπάπ (...) Έτσι, αν θέλετε να ανοίξετε νέο κεμπάπ σε αυτή την πόλη, όταν υπάρχουν είκοσι καταστήματα του είδους, εγώ θα πω όχι, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας», είπε ο δήμαρχος Robert Ménard.

«Δεν θέλω το Μπεζιέ να γίνει η πρωτεύουσα του κεμπάπ. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον πολιτισμό μας!», κραύγασε ο ακροδεξιός δήμαρχος αυτής της πόλης των 72 χιλιάδων κατοίκων.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν η αρχή μιας έντονης φραστικής διαμάχης στα social media όπου χρήστες θύμισαν στον δήμαρχο πως πιάτα που θυμίζουν το κεμπάπ ήταν πάντα μέρος της γαλλικής κουλτούρας, ενώ του τόνιζαν ότι αφού απαγορεύει το κεμπάπ, θα πρέπει τώρα να απαγορεύσει και τα  McDonalds.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων πολίτες διοργανώνουν και  Διεθνές Φεστιβάλ Κεμπάπ και Γύρου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, 2016, στην  πόλη του ακροδεξιού δημάρχου.

Πάντως ο Menard δεν είναι ο πρώτος που θέλει να επιβάλλει τέτοιες απαγορεύσεις, αναζητώντας προσχήματα. Στην Ιταλία, ψηφίστηκε νόμος το 2009, που απαγορεύει να τρώει κάποιος σουβλάκια στο δρόμο, με το πρόσχημα της «προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια