Απόλυτος κυρίαρχος ο Σουλτάνος Ερντογάν στην Τουρκία

Απόλυτος κυρίαρχος ο Σουλτάνος Ερντογάν στην Τουρκία Facebook Twitter
15

Mε θρίαμβο κλείνει η σημερινή εκλογική μάχη για το κόμμα του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες, όπως μεταδίδουν ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, το AKP συγκέντρωσε το 49,3% και κέρδισε 316 εκ των 550 εδρών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μετέδωσαν τα δίκτυα NTV και CNN- Turk.


O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου περιέγραψε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία, όπου το κυβερνών κόμμα επικράτησε με άνεση συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία, ως μια νίκη της Δημοκρατίας.


«Σήμερα είναι μια νίκη για τη Δημοκρατία μας και το λαό μας» δήλωσε ο Νταβούτογλου ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που είχε συγκεντρωθεί έξω από την οικία του στο Ικόνιο.


«Θα σας υπηρετήσουμε με επάρκεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα βρεθούμε ενώπιόν σας για μία ακόμη φορά το 2019» πρόσθεσε αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Σήμερα, δεν υπάρχουν ηττημένοι παρά μόνο νικητές» πρόσθεσε σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματός του στο Ικόνιο

Απόλυτος κυρίαρχος ο Σουλτάνος Ερντογάν στην Τουρκία Facebook Twitter

Συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίτερα μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών Κούρδων διαδηλωτών στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο.
Όπως μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, τα επεισόδια ξεκίνησαν κοντά στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα τα μερικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι τα ποσοστά του φιλο- κουρδικού κόμματος καταγράφουν πτώση με ορατό τον κίνδυνο να μην καταφέρει να συγκεντρώσει το 10%, που απαιτείται για την είσοδο στην Εθνοσυνέλευση.

Δεκάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εξ αυτών πέταγαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, έκλεισαν ένα δρόμο κοντά στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, ενώ πολλοί ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με την παρουσία τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Την αιτία που βγαίνει πανηγυρικά ο Ερντογάν την βλέπετε κάθε καλοκαίρι , κυρίως στα νησιά του Β. Αιγαίου. Ανάπτυξη η οποία έχει διαχυθεί σε μεγάλα στρώματα του λαού!
Ο "νεοσουλτανος" Ερντογκαν ελαβε σχεδον 50 % ! Εν μεσω τοσων εσωτερικων προβληματων και σκανδαλων.Κυριολεκτικα "ελυωσε" τους "Κεμαλικους"και μαλλον τους εθεσε οριστικα στο περιθωριο.Προσωπικα δεν θα μπορουσα να πιστεψω ,πριν μερικα χρονια,οτι θα μπορουσε να εξουδετερωσει σε τετοιο βαθμο το "βαθυ κρατος"του κεμαλισμου,το εως τοτε πανισχυρο στρατιωτικο/δικαστικο κατεστημενο της Τουρκιας.Και ομως το εκανε.Οτι κακο και να του προσαψει καποιος(..και σε πολλα θα εχει απολυτο δικιο...)δεν μπορει να του αρνηθει τις μεγαλες πολιτικες ικανοτητες του.
Της νοθείας το κάγκελο θα έγινε σε αυτές τις εκλογές, γιατί δεν νομίζω ότι ο Σουλτάνος Ρετζέπ θα διακινδύνευε να αφήσει ανεπηρέαστο το εκλογικό αποτέλεσμα.
Εκλογές "βιας και νοθείας", Ελλάδα 1961.Ποιός ξέρει; Βία πάντως σίγουρα υπήρξε. Με 200 νεκρούς από 2 βομβιστικές επιθέσεις κατά του φιλοκουρδικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Θυμάμαι την φωτογραφία με τον πατέρα με το μουστάκι, σαν Έλληνας ο τύπος, με την σύζυγο του αγγαλιά που τραυματιστηκε στα ματια. Μικρό αυτό το κακό βέβαια γιατί μόλις είχαν δει την κορη τους να πεθαίνει από την βόμβα που έσκασε.
Kατά τα άλλα ο Τούρκικος λαός δεν θα ευθύνεται άμα γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο με την χώρα μας στο μέλλον, όπως και ο Γερμανικός δεν είχε ευθύνη που ανέβασε τον Αδόλφο στην εξουσία...
Βασίλη ειρωνικά το γράφω το έχει εξελίξει, τέτοια όρια είναι αντιδημοκρατικά και αλλοιώνουν την όποια αντιπροσώπευση. Δυστυχώς τα έχουν πολλές χώρες, όπως πχ η Πολωνία έχει όριο 8% για συνασπισμό κομμάτων για είσοδο στη βουλή. Υπάρχουν και αιτίες και αφορμές για αυτά τα όρια.
Μάλλον αλλά δεν νομίζω ότι είναι μόνο η Τουρκία. Υπάρχει μουσουλμανική χώρα τώρα ή ιστορικά που έχει δυτικού τύπου δημοκρατία βασισμένη στις αρχές ισότητας όλων των πολιτών και της ελευθερίας του λόγου και μου διαφεύγει; Ό,τι πιο κοντινό ίσως είναι η Ινδονησία, που και εκεί οι γυναίκες είναι κατώτερες κτλ. Καλώς ή κακώς αυτή η θρησκεία είναι ιδανική για χειραγώγηση και πλήση εγκεφάλου μαζών, καλύτερη κι απ'τη δική μας και φαίνεται ασύμβατη με τη δημοκρατία όπως την ξέρουμε εμείς, εκ του αποτελέσματος.