ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2015 | 13:47

θεος

αυτο τον καιρο το ερωτημα που κανω ειναι αν υπαρχει θεος,, παντα πιστευα στον θεο αλλα το τελευταιο διαστημα με τα γεγονοτα που μου συμβαινουν και ειμαι δυστιχισμενη (και μην μου πειτε οτι τα λεω αυτα επειδη ειμαι δυστιχισμενη , παντα ειμουν) δεν ειμαι και τοσο σιγουρη οτι υπαρχει..Αν υπαρχει θεος? που βρισκεται? αν μας ακουγε τοτε και οι δικοι μας ανθρωποι που πεθαναν μας ακουνε και δεν θα αφηνε ανθρωπους να παιθανουν μονο και μονο απο μια αρρωστια, μειπος αυτα τα φανταστικε καποιος τρελος που δεν ειχε τιποτα αλλο να κανει,,,δεν ξερω πλεον τι μου γινεται .. γιατι να μην μου συμβει και μενα κατι καλο σε αυτη τη ζωη,πως γινεται να υπαρχει θεος? μηπος ειναι ολος ο ουρανος? δεν το νομιζω.. ολλα συμβαινουν για καποιο λογο?? ή υπαρχει μιρα και ειναι γραμενει για ολλους μας,, μακαρι να ειχα ενα σιμαδι, εστο λιγη χαρα και εγω για να μην ξανακανω το ερωτημα αν υπαρχει θεος.. παντα πιστευα σε αυτον και παντα εκανα της προσευχες μου,(συγνωμη για τα ορθογραφικα)κοριτσι16
6
 
 
 
 
σχόλια
Οι μονοθεϊστικές θρησκείες προωθούν τις κακουχίες και τις στερήσεις στον άνθρωπο, εξαπατώντας τους, τάζοντας μετά θάνατον παράσημα για το "μαρτύριο" εν ζωή. Γι' αυτό οι κομμουνιστές λέγανε παλιά πως "είναι το όπιο του λαού η θρησκεία". Αν ένας άνθρωπος είναι στερημένος και δυστυχισμένος, βουτηγμένος και πνιγμένος μέσα στα σουρεαλιστικά και γκροτέσκ σενάρια κοσμοθεωρίας μιας θρησκείας σαν μια που όλοι ξέρουμε καλά (όλοι είμαστε αμαρτωλοί, είμαστε καταραμένοι και καταδικασμένοι, προπατορικά αμαρτήματα που θα πληρώνουμε εμείς, οτιδήποτε ευχάριστο στον άνθρωπο είναι αμαρτία και δαιμονικό όπως οι υλικές απολαύσεις, το τέλος του κόσμου έρχεται ο αρμαγεδών κακό κτλ), εύκολα γίνεται αυτός μετά εργαλείο και υποχείριο των "τράγων". Που ισχυρίζονται μάλιστα πως μόνο με αυτούς ως ενδιάμεσους μπορείς να έρθεις σε επαφή με το "θεό", γιατί χωρίς μπυροκοιλιά, χρυσό μαρτζαφλάρι στο χέρι, χρυσά άμφια και μερσεντές για άρμα, δεν έχει επικοινωνία με θεό...Ξέχασε ό,τι ξέρεις. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Άρπαξε τη ζωή από τα μαλιά, σου ανήκει, ακόμη δεν ξεκίνησες καν. (Ξανα)γνώρισε τον εαυτό σου, βρες τα μαζί του, μάθε (εκ νέου ή εξ' αρχής) "ποιά είσαι", "τί θέλεις από σένα", "τί θέλεις από τη ζωή σου", τί χρειάζεσαι πραγματικά... Βρες ατέλειες στον εαυτό σου, στο χαρακτήρα σου, δούλεψε πάνω σου, μάθε να ακούς τον εαυτό σου και τις ανάγκες του. Φιλοσοφία που είπαν κάποιοι όντως βοηθάει και ιδιαίτερα αυτή άλλων λαών, που μάλιστα υποστηρίζει πως ΜΟΝΟ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ μπορείς να πετύχεις ανέλιξη και αυτοβελτίωση, χωρίς απατεώνες που θα τους πληρώνεις για χρυσούς. Ή θα τους εξομολογήσαι τα μυστικά σου δήθεν για άφεση κι αυτοί θα σε κάψουν μετά... Και τα τέσσερα ερωτήματα των πυθαγορίων είναι ok, σαν καθημερινή αποτίμηση, έμα μικρό, πρόχειρο τσεκ απ.
Είσαι 16 μόνο, οπότε να πώ την αλήθεια κολλλάω να σου πω τι πιστευω σχετικά με το Θεο. Είσαι μικρή πάντως ακόμη για να σκέφτεσαι για δυστυχίες κτλ. Ψάξε την δύναμη μέσα σου, στο μυαλό σου και στους ανθρώπους (ξεκίνα από όσους σε αγαπάνε και αγαπάς) και θα την βρεις την άκρη. :)
Κορίτσι στα 16καλώς ήρθες στον σύλλογο! Προτείνω διάβασμα πολλών βιβλίων (γνωριμία με την φιλοσοφία) που οπωσδήποτε θα σου προτείνουν ερωτήματα μακρύτερα και βαθύτερα από ό τι τυχόν θα άκουγες από μας εδώ.
Σίγουρα υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις από εμάς ,δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται Θεός σίγουρα αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι πίστη στον καλύτερο εαυτό μας .Εαν φτιαχτήκαμε όντως καθ είκονα και κατ ομοίωσήν Του τότε όλοι κρύβουμε έναν μικρό Θεό μέσα μας αρκεί να τον ανακαλύψουμε και να μην μοιρολατρούμε ..Όλα στη ζωή καλά ή άσχημα γίνονται για να μας διδάξουν κάτι ,ο πόνος είναι η απόδειξη ότι είσαι ζωντανός ,έχεις αισθήματα ,είναι το όριο που πρέπει πάντα να ξεπερνάς και να περιμένεις το καλύτερο και μόνο ότι αντέχεις είναι μια τρανή απόδειξη ότι η δύναμη μέσα σου είναι αστείρευτη .Όποτε νιώθεις ότι θες να πάρεις δύναμη κοίτα ψηλά ..Εκ των πραγμάτων ένα ΘΑΥΜΑ κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου το άπειρο ,το ανεξερευνητο κάτι το μεγαλιώδες ,είσαι μέρος αυτού άρα κουβαλάς και εσύ λίγο από τη μαγεία του .Σου εύχομαι τα καλύτερα κορίτσι μου ...
Το αν υπαρχει θεός δεν θα το μάθεις απο εμάς.Ειναι τετοια η ανθρώπινη φύση μας,που στις πλείστες περιπτώσεις,ακομα και αν υπαρχει κατι ανώτερο,δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε.Και οι θεολογοι αυτοι καθεαυτοι ισχυρίζονται πως δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε με το ανθρώπινο μυαλο μας την ουσία του θεού.Αν εσενα σε βολευει να πιστεύεις σε κατι ανώτερο γιατι σου δίνει δύναμη,σε βοηθά να προχωράς στη ζωη σου και να γίνεσαι καλύτερη,εχει καλώς.Αν παλι η πίστη δεν σε ικανοποιεί και δεν θες να υπακους σε "κανόνες" οπως νηστεία,εκκλησία καθε Κυριακή κτλ γιατι απλα δεν σε εκφράζουν τοτε εχει και παλι καλώς.Το αν υπαρχει ανώτερη δύναμη ειναι ερώτημα αιώνιο και αναπάντητο.Ο καθένας επιλέγει να πιστεύει ή οχι,βάσει των αντιλήψεων του και των τρόπων με τους οποίους αυτο βελτιώνεται και κερδίζει εσωτερική γαλήνη.
Πάντα να πιστεύεις στον Θεό.Καμία φορά όλα είναι εναντίον μας και πιστεύουμε ότι έχουμε εγκαταλειφθεί,για να πιστέψεις ότι υπάρχει θεοσ πρώτα πρέπει νΑ πιστέψουμε ότι υπάρχουμε εμείς.

Απεργία την Πρωτομαγιά