ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η απληστία του ανθρώπινου είδους σε μια φωτογραφία

Η απληστία του ανθρώπινου είδους σε μια φωτογραφία Facebook Twitter
12

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο Monterey Bay και μοιράστηκε στα social media του National Geogrpahic με τη λεζάντα: "Τι πάει λάθος με αυτήν την εικόνα;"

Χιλιάδες αντζούγιες είναι νεκρές σε αυτή τη φωτογραφία του Paul Nicklen o oποίος εξηγεί την ιστορία πίσω από την εικόνα: "Την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφίζαμε φάλαινες που τρέφονταν στο Monterey Bay." αναφέρει ο Nicklen ο οποίος σημειώνει πως το θέαμα ήταν μοναδικό και πως φωτογράφιζαν το φαινόμενο έως αργά τη νύχτα. Στη συνέχεια όμως περιγράφει πως το ίδιο βράδυ, καθώς επέστρεφαν στο λιμάνι, είδαν δεκάδες καΐκια να φεύγουν για ψάρεμα προς το σημείο που είχαν φωτογραφίσει. Στην επιστροφή τους οι ψαράδες είχαν εγκλωβίσει τεράστιες ποσότητες ψαριών με γρι γρι και επέστρεφαν σχεδόν μισοβυθισμένες από το φορτίο, στο λιμάνι. Λίγες ώρες αργότερα, ο φωτογράφος και το συνεργείο των ερευνητών ξεκίνησαν να πάνε στο μέρος που την προηγούμενη μέρα είχαν δει τις φάλαινες να τρέφονται και που το βράδυ έγινε η επέλαση των ψαράδων.

 

" Όταν φτάσαμε στην ίδια ακριβώς θέση που ήμασταν το προηγούμενο βράδυ, το μόνο που βρήκαμε ήταν πουλιά που τρέφονταν με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που επέπλεαν. Δεν υπήρχαν καθόλου φάλαινες, δεν υπήρχαν δελφίνια, δεν υπήρχαν φώκιες ή θαλάσσιοι λέοντες. Τα ψάρια αυτά ήταν το τεράστιο περίσσευμα που οι βάρκες αυτές δεν μπορούσαν να μεταφέρουν" περιγράφει ο Nicklen.

 

Ψάχνοντας να βρει τις αιτίες που κανένα άλλο ζώο δεν υπήρχε στο σημείο, ο φωτογράφος ανακάλυψε πως οι ψαράδες είχαν διώξει όλες τις φάλαινες και τις φώκιες από το σημείο προκειμένου να ψαρέψουν ανενόχλητοι.Το βράδυ, όταν φτάνουν στην περιοχή, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ρίχνουν δυναμίτη στο νερό για να τρομάξουν τους θηρευτές και αν έχουν το πεδίο ελεύθερο. Τα ζώα και τα άλλα ψάρια δεν επιστρέφουν ποτέ στο σημείο. Οι ψαράδες συνεχίζουν να σαρώνουν τα κοπάδια και ό, τι περισσεύει πετιέται. Ωστόσο εδώ και χρόνια, δεκάδες μωρά φώκιας και φάλαινες δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να τραφούν και αρκετά από αυτά λιμοκτονούν. Οι πληθυσμοί των ψαριών μειώνονται δραματικά και οι επιστήμονες εκτιμούν πως πλέον οι αντζούγιες και τα μικρά ψάρια σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση των πληθυσμών τους που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία.

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μη μασάτε ρε! Όταν θα έχουμε εξαφανίσει τα πάντα θα σκαρώσουμε μια start-up, βασισμένη σε hedge funds, που μέσω joint venture capitals θα προβεί σε initial offer υποσχόμενη return on total assets με τη διαδικασία των swaps θα σαρώσει επικαλούμενη yield to maturity. Κοινώς θα τρώμε ο ένας τον άλλονα αλλά αυτό θα παράγει (άφθονο) πλούτο!!! Δεν είναι αυτό πολιτισμός, ε; ε; ε;
Ειλικρινά,είναι φορές που σκέφτομαι πως ο πλανήτης ΓΗ κάποια στιγμή θα μπορούσε να αντιδράσει σε όλον αυτόν τον παραλογισμό και την απληστία,και με ένα ανεξέλεγχτο φυσικό φαινόμενο, να εξαφανίζει αυτό το άπληστο,υβριστικό (με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης ύβρις) απέναντι στο οικοσύστημα του πλανήτη είδος.To ανθρώπινο είδος.
Οχι δεν έχουν σκατά στο κεφάλι τους.Σκέφτονται πολύ απλά ότι είναι ψαράδες που πρέπει να πιάσουν/πουλήσουν όσο περισσότερα ψάρια γίνεται γιά να θρέψουν τις οικογένειες τους.Εκείνοι που πραγματικά έχουν σκατά στο κεφάλι τους είναι όλοι οι καταναλωτές που εθελοτυφλούν. Οι ανεγκέφαλοι που τους λες ότι η κατανάλωση κρέατος / ψαριών καταστρέφει τον πλανήτη (και κάνει τα παιδάκια στον 3ο κόσμο να πεινάνε) και σου απαντάνε ότι "εσείς οι χορτοφάγοι νομίζετε ότι είστε οι απεσταλμένοι του θεού και δεν θα μας πείτε τι να κάνουμε"
Είμαστε τα μιάσματα του πλανήτη. @Ugg-α-μπ-Uggas :Tο χρήμα είναι μόνο στο μυαλό τους και τίποτ άλλο στο βωμό αυτού του άπληστου ''θεού'' θυσιάζονται τα πάντα .Έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ ,Η ζωή μετά τον άνθρωπο και δε σου κρύβω πως ειλικρινά το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι είμαστε ο καρκίνος της Γης. Kάποια στιγμή η φύση θα στραφεί εναντίον μας και θα είναι ανελέητη απέναντί μας όπως και εμείς τόσα χρόνια σε αυτή ,θα είναι πολύ αργά όμως για να διορθώσουμε το οτιδήποτε .
4,5 δισεκατομμύρια έτη η ηλικία της Γης, 54 εκατομμύρια χρόνια υπάρχουν οι φάλαινες, 15 εκατομμύρια οι φώκιες, 150000 ο γαύρος (αντσούγια)...Ο άνθρωπος (homo sapiens sapiens - άνθρωπος ο σοφός [λέμε τώρα...]) 195.000 έτη ύπαρξης, και σε 68 χρονιά 1947-σήμερα "ΚΑΤΑΦΕΡΕ" το ακατόρθωτο.. να τα καταστρέψει όλα..!! Το θέμα είναι οτι σε λίγα χρόνια θα καταστραφούμε.. εμείς..! γιατί η Γη έχει άλλα σχεδία.. θα υπάρχει ακόμη για 2 δις χρόνια... χωρίς εμάς.. Πόσο θα κάνει άραγε να αναρρώσει??
Σωστά, δεν διευκρίνισα το 1947 εφευρέθηκε το τρανζίστορ, το οποίο άνοιξε τον δρόμο για την ψηφιακή-τεχνολογική επανάσταση(~1980)... Η οποία άνοιξε τον δρόμο για μεγάλα τεχνολογικά άλματα, καθώς και ευκολότερο τρόπο για μεγαλύτερη απληστία του ανθρώπου, καθώς, καθώς, κλπ.. Καταλαβαίνεις που πάει αυτό..
Περαν ολων των αρνητικων συναισθηματων τα οποια προκαλει αυτη η ανθρωπινη απληστια,ειναι ισως και ενα απο τα κλασσικοτερα παραδειγματα "πριονισματος του κλαδιου πανω στο οποιο καθομαστε ολοι".