Φίλης: Ο Τσίπρας δεν είναι φτωχός-Δουλεύει και η γυναίκα του

Φίλης: Ο Τσίπρας δεν είναι φτωχός-Δουλεύει και η γυναίκα του Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
6

Θέμα ημερών είναι να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος. Μάλιστα, συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Για τον ΦΠΑ και για το γεγονός ότι οι δανειστές δεν δέχονται κλιμακωτούς συντελεστές, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση» και πρόσθεσε:

«Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά οτυ στο ιδιωτικό, ο κ. Φίλης είπε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του».

«Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Απαντώντας στα σχόλια του Στέφανου Μάνου για την Παιδεία και στην έκφραση που χρησιμοποίησε «θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Φαντάζομαι ότι ήταν σχήμα λόγου, δεν θέλω να συνεχίσω έναν διάλογο με τουφέκια και εκτελέσεις».

Πηγή: Real.gr

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μα πώς ακριβώς ενισχύεται η δημόσια παιδεία; Ποιά πιλοτικά προγράμματα θα ενισχυθούν; Ποιές διδακτικές μέθοδοι; Από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαξιώνει τη δημόσια παιδεία πως να φάνε τη σφαίρα πρώτοι οι πολίτες; Εδώ ο Ντέιβιντ Καμερον δεν τόλμησε να στείλει τα παιδιά του σε ιδιωτικό...
Ειναι απίστευτο πως προσπαθει τοσες μερες ο Φιλης να περασει το νομοσχέδιο αυτο μεσω του ταξικού μισους και να μας το παρουσιάσει και ως δίκαιο. Πονηρά προβάλει την αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία αφήνοντας εσκεμενα εκτος την κουβεντα περί φροντιστήριων. Ξεδιάντροπα θρεβει την διχόνοια με δηλώσεις περί πλουσίων που πανε τα παιδια τους σε ιδιωτικά σχολεία για να πει ο φτωχότερος πως καλα τους κανει και τους αυξάνει τον ΦΠΑ. Αποπομπή του κ. Φιλη απο την κυβερνηση σημερα κιολας.
Tώρα ανακαλύπτουμε το ταξικό μίσος; Όταν απο το 2010, τα ΜΜΕ σωρηδόν "κατήγγειλαν" οποιονδήποτε αμειβόταν με περισσότερα από 1000 ευρώ ως προνομιούχο τότε τι ακριβώς ήταν;Αλλά τώρα έφτασε η φωτιά στα μπατζάκια κάποιων που νόμιζαν ότι το θέμα "δεν τους αφορούσε". Τώρα πολλοί από αυτούς που κατηγορούν τον Φίλη προτιμούν το 23% ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας.Έτσι όμως είναι ... ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη απέτυχε τρέχοντας με μεγαλύτερη ταχύτητα τη γραμμή των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με ενισχυμένη φαντασία στο φορομπήξιμο και καμία κουβέντα για προοπτική και ανάπτυξη. Και η ΝΔ ψάχνει για το ποιος λέει καλύτερα "και α και ου και δαπ νδφκ".Και συ smaug ως φιλελεύθερος άνθρωπος ανακάλυψες προσφάτως το ταξικό μίσος. Καλή συνέχεια!
Δεν το ανακάλυψα καθολου προσφατα και το εχω καταγγείλει πολλες φορες και στο παρελθόν. Δυσκολεύομαι ομως να αντιληφθώ το νοημα του σχολίου σου. Επειδη δηλαδη η μέθοδος του διχασμού εχει χρησιμοποιηθεί κατ εξακολούθηση στο παρελθόν πλεον δικαιολογείται; Τι ακριβως θες να μου πεις;
Αν το έλεγε χρυσαυγίτης πολιτικός θα το θεωρούσες σχήμα λόγου; Πολύ σωστά τα λέει όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, άλλο αν τσούζουν κάποιους οι αλήθειες. Ας πληρώσουν και οι έχοντες κάτι, αρκετά σας βόλεψε τόσα χρόνια αυτή η κατάσταση.