Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου!

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Πλέον οι φοιτητές έχουν στη διάθεση τους πάρα πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές σε συνδυασμό με τη θέληση και τη σκληρή δουλειά μπορούν να γεννήσουν πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
2

 Το Tripsleep είναι ένα mobile app που σου επιτρέπει να κοιμηθείς χωρίς φόβο στα ΜΜΜ, αφού σε ξυπνάει μόλις πλησιάσεις στη στάση που πρέπει να κατέβεις. Η ομάδα των δημιουργών του αποτελείται από πέντε νέους Έλληνες φοιτητές, ο μεγαλύτερος των οποίων είναι μόλις 23 ετών.

 

Η εφαρμογή –που δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου μέσα σε τρεις μέρες– έχει ήδη διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Milestones Competition έναντι 45 ομάδων από ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συγχρόνως έχει συμμετάσχει στους τελικούς του διαγωνισμού "Get in the Ring" της Νότιας Ευρώπης και έχει αποσπάσει τα καλύτερα δυνατά σχόλια. Επιπλέον, το Tripsleep έλαβε τη δεύτερη θέση στον "Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών", ανάμεσα σε δέκα καινοτόμες startups του ΕΠΙΣΕΥ - ΕΜΠ, και προκριθήκαμε στη τελική φάση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια των Αθηνών. Πλέον είναι διαθέσιμο μέσω Google Play για κινητά με λογισμικό Android και σύντομα θα διατίθεται και στο Apple store. Ο 18χρονος ιδρυτής του, Γιάννης Μπάτας, που είχε και την αρχική ιδέα της εφαρμογής, μας εξηγεί.

Όραμα μας είναι οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να κοιμούνται άνετα στα ΜΜΜ!

 

  

Tripsleep Who is Who:

Γιάννης Μπάτας - Ιδρυτής της εφαρμογής και δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Γιάννης Καζαντζής - Υπεύθυνος marketing και δημοσίων σχέσεων και σπουδαστής του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο A.ΤΕΙ Αθηνών.
Γιώργος Μπούμης - IOS developer και απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.
Κωνσταντίνος Ρέππας - Αndroid developer και σπουδαστής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.
Ειρήνη Καστή - Designer και απόφοιτη του Τμήματος Βιομηχανικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Πώς ακριβώς λειτουργεί το Tripsleep;

Η εφαρμογή λειτουργεί με τρία απλά βήματα: 1) Αναζητάς τον προορισμό σου στον χάρτη, κατά την επιβίβαση σου στα ΜΜΜ. 2) Επιλέγεις τη χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθείς για την άφιξη σου. 3) Κοιμάσαι χωρίς φόβο και μόλις πλησιάζεις στον προορισμό σου το Tripsleep θα είναι εκεί για να σε ξυπνήσει.

— Και σε τι διαφέρει από ένα απλό ξυπνητήρι το οποίο θα ρυθμίσω να με ειδοποιήσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται συνήθως για να φτάσω στον προορισμό μου;

Το Tripsleep βασίζεται στη χρήση GPS, έτσι περιορισμοί όπως η κίνηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων δεν το επηρεάζουν αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στον χάρτη και όχι τον χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η λύση του Tripsleep είναι καλύτερη από το να υπολογίζουμε στο περίπου τον χρόνο που θα χρειαστεί να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο φόβος της αποτυχίας, που καθηλώνει μεγάλο μέρος των νέων. Η αποτυχία όμως είναι που σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι οι περισσότερες πετυχημένες start ups τα κατάφεραν στην τρίτη προσπάθεια.


— Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήθελα να κοιμηθώ στο ΚΤΕΛ σε μια διαδρομή τριών ωρών από την Αθήνα στην Πάτρα, αλλά φοβόμουν μην χάσω τη στάση μου. Ταυτόχρονα, παρατήρησα ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα πολλοί είχαν αποκοιμηθεί, χάνοντας τον προορισμό τους.

— Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εφαρμογή ξεχωριστή;

Το Tripsleep είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της, και καινοτομεί σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές παγκοσμίως αφού προσφέρει παραπάνω λειτουργίες. Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Tripsleep ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS.

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Το Tripsleep είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της και καινοτομεί διεθνώς προσφέροντας πρωτοποριακές λειτουργίες όπως αυτή του ΜΕΤΡΟ... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Πώς λειτουργεί η λειτουργία του Μετρό, εφόσον το GPS δεν "πιάνει" κάτω απ' τη γη;

Επιλέγοντας την λειτουργία "ΜΕΤΡΟ", ο χρήστης διαλέγει τον σταθμό επιβίβασης και τον σταθμό αποβίβασης του. Έτσι, το "Tripsleep" θα τον ξυπνήσει εγκαίρως, ένα σταθμό νωρίτερα! Η λογική είναι η ίδια όμως αντί να βασιζόμαστε στο GPS λειτουργούμε με βάση τα ακριβή χρονικά διαστήματα από σταθμό σε σταθμό που τα έχουμε αντλήσει από τις "Συγκοινωνίες Αθηνών".

— Αν δεν κάνω λάθος, η ομάδα του Tripsleep γνωρίστηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, όπου και δημιουργήθηκε η εφαρμογή σε μόλις 72 ώρες. Μίλησε μας γι' αυτή την εμπειρία.

Ναι, γνωριστήκαμε στο Startup Bus Europe, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων μέχρι τότε. Το StartupBus είναι ένα ευρωπαϊκό hackathon με μία πρόκληση: Άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι πρέπει να δημιουργήσουν μία startup μέσα σε ένα λεωφορείο, σε 72 μόλις ώρες! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έξι ευρωπαϊκές αποστολές (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία). Κάθε αποστολή αποτελούνταν από 25 άτομα και έκανε ένα ταξίδι 72 ωρών από την εκάστοτε χώρα με προορισμό τη Βιέννη, όπου διεξαγόταν ο τελικός. Κάθε ομάδα πρότεινε μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, κυρίως στον τεχνολογικό χώρο.

— Είστε όλοι εξαιρετικά νέοι. Πώς βλέπετε σήμερα την σχέση των συνομηλίκων σας με την επιχειρηματικότητα; Πιστεύετε ότι η κρίση άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η νέα γενιά;

Προφανώς η κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη τόνωση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον οι φοιτητές έχουν στη διάθεση τους πάρα πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές σε συνδυασμό με τη θέληση και τη σκληρή δουλεία μπορούν να γεννήσουν πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας.

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Tripsleep ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Χαρακτηρίζονται οι νέοι Έλληνες από τόλμη, όσον αφορά στα τεχνολογικά ή επιχειρηματικά εγχειρήματα;

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο φόβος της αποτυχίας. Ο φόβος αυτός περνάει από γενιά σε γενιά και καθηλώνει μεγάλο μέρος των νέων. Με τον ερχομό των startups στην χώρα μας αυτό άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Με βάση τη δική μου εμπειρία, γνωρίζω ότι η αποτυχία μιας επιχειρηματικής ιδέας ή ενός διαγωνισμού όχι μόνο δε σε κρατάει πίσω, αλλά σου δίνει περισσότερη δύναμη να προχωρήσεις. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι η επιτυχία έρχεται συνήθως στη τρίτη επιχειρηματική ιδέα και προσπάθεια μιας ομάδας.

  

— Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η εφαρμογή; Πώς μπορώ να την κατεβάσω στο κινητό μου, και ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

H εφαρμογή είναι, από τις 14 Οκτωβρίου, διαθέσιμη μέσω Google Play για κινητά που χρησιμοποιούν λογισμικό Android (μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ). Έχουμε επίσης ολοκληρώσει την ανάπτυξη της εφαρμογής σε IOS λογισμικό και σύντομα θα είναι διαθέσιμη μέσω Apple store.

Φυσικά μια startup δεν μπορεί να σταθεί μόνο σ' αυτά. Στόχος μας είναι βελτιώνουμε την υπηρεσία ανάλογα με το feedback που παίρνουμε. Στα επόμενα σχέδια είναι η προσθήκη νέων λειτουργιών όπως π.χ. η ειδοποίηση προστασίας του κινητού από "κλέφτες" κατά τη διάρκεια του ύπνου στα ΜΜΜ.

 

_______________________

Tripsleep Mobile App

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μιας και τα παιδιά είναι αστέρια, να βγάλουν μια εφαρμογή να ξυπνήσω όταν φύγει το σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς, ώστε να μην υφίσταμαι τη συνεχή καθημερινή ταλαιπωρία. Ευχαριστώντας τα προκαταβολικά!