ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.1.2013 | 19:08

Ερωτκή απογοήτευση

Εδώ και κάποιες μέρες, νιώθω πως η ζωή μου είναι ανώφελη, πως οι αξίες μου αρχίζουν να κλονίζονται, πως οι στόχοι μου είναι πλέον θολοί και δυσδιάκριτοι. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα, είναι να ήμουν πολύ όμορφη και με σώμα σφριγηλό και με καμπύλες, αντί αυτό το κάτισχνο και χλωμό σαρκίο. Γιατί, δυστυχώς, η ομορφιά και μόνο αυτή μπορεί να εμπνεύσει και να γεννήσει τον έρωτα. Ο κύριος Ρότσεστερ δυστυχώς ήταν απλά αποκύημα της φαντασίας της Σάρλοτ Μπροντε. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω σχόλιά σας επί του θέματος (όσο γενικά και να το έθεσα). Ευχαριστώ :).
16
 
 
 
 
σχόλια
Βρε τι είπε η μεγάλη Κοκό Σανέλ; Δεν υπάρχει άσχημη γυναίκα, υπάρχει γυναίκα που δεν θέλει να είναι ωραία. Από την προσωπική μου πείρα, μέχρι τα 35 μου, που ήμουν κουκλάρα, υπέφερα με λάθος άντρες. Τί και αν με ήθελαν πολλοί, εγώ ήμουν πάντα με "λάθος" ανθρώπους. Τώρα που έκλεισα τα 40 και όσο νά ναι η ¨εκθαμβωτική¨ ομορφιά φθίνει για να μη σου πω χάνεται σιγά σιγά, νοιώθω πολύ καλύτερα. Εν ολίγοις δεν κάνει η ομορφιά την ευτυχία. Καλό είναι να αρέσεις εσύ στον εαυτό σου και να βάλεις τους δικούς σου στόχους στις σχέσεις
Κοπελιά με τα γυαλιά, κάνεις λάθος. Άκου με που σου λέω. Ανήκω στην κατηγορία των αντρών που τους αρέσουν οι πολύ λεπτές κοπέλες, χωρίς καμπύλες όπως λες. Συγκεκριμένα μου αρέσει πχ το πολύ μικρό έως και καθόλου στήθος. Πιστεύω η θηλυκότητα πηγάζει από άλλα χαρακτηριστικά. Ένα βλέμμα, τον τρόπο που περπατάς, που στέκεσαι... Και ναι, ερωτεύομαι και χαρακτήρες και μυαλά, όχι μόνο στήθη και μπούτια. Και δεν είμαι ο μόνος. Απλά για να μη λέμε αόριστα ότι υπάρχουν και τέτοιοι, ναι είμαι τέτοιος και υπάρχουν κι άλλοι. Μήπως μπλέκεις με λάθος άντρες; Όπως υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν το φανταχτερό γκόμενο να τον δείχνουν, έτσι υπάρχουν προφανώς και τέτοιοι άντρες. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα σε ήθελαν και θα σε θεωρούσαν πανέμορφη απλά επειδή είσαι εσύ. Το θέμα είναι να βρεις πράγματα πάνω σου που σε ανεβάζουν και να τα χαρείς και να τα βγάλεις προς τα έξω. πχ κάποια με πλούσιο στήθος και μηδέν ενδιαφέροντα, δε μπορεί παρα να βάλει ένα αποκαλυπτικό ντεκολτέ και να ελπίζει. Εσύ που έχεις άλλα πολύ σημαντικότερα χαρακτηριστικά, μπορείς να βγάλεις τα ενδιαφέροντα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου προς τα έξω και αυτό πίστεψέ με μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερα και για πιο σωστούς λόγους. Και να προσελκύσει και πιο κατάλληλα άτομα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξυ από μια σκεπτόμενη κοπέλα που νιώθει καλά με τον εαυτό της, που χαμογελάει και κάνει όνειρα. Να είσαι καλά.
Είναι τόσο ευεργετικό το σχόλιό σου, να μαθαίνω δηλαδή ότι υπάρχουν άντρες που ενδιαφέρονται και για άλλα σε μία γυναίκα, πέρα από τα προφανή στοιχεία της θηλυκότητας, που δεν μπορείς να φανταστείς πόοο πολύ με χαροποίησες. Οι ελπίδες μου ανανεώθηκαν και το ηθικό μου εν μέρει αναπτερώθηκε. Σε ευχαριστώ πολύ. Και εσύ να είσαι καλά :)!
Πόσο εύστοχη αυτή η παρατήρηση! Πραγματικά αποκαλύπτει την υπέρτατη αλήθεια που ήξερα μεν αλλά δεν την είχα συνειδητοποιήσει! Σε ευχαριστώ πολύ Άνώνυμε-ανώνυμη 20:47...
Νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει ο ερωτισμός, η αυτοπεποίθηση, η γοητεία. Δεν είναι μόνο το τι σώμα σου έδωσε ο Θεός και πώς το φροντίζεις, είναι και πώς το πουλάς, πώς το σερβίρεις. κοίτα την Hepburn. σαν παιδικό ήταν το σώμα της, ασθενικό, τρεμάμενο, λευκό, χλωμό παιδάκι. κι όμως είναι τόσο επιβλητική παρουσία, με το σκέρτσο της, το νάζι, τα παιχνιδιάρικα μάτια της. πιστεύω ότι κάθε γυναίκα, αν δεν έχει κάποιο μεγάλο αποκρουστικό ελάττωμα, μπορεί να είναι ελκυστική αν πλασαριστεί σωστά.
Δεν θα διαφωνήσω μαζίσου. Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι θέμα ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης. Αλλά ρωτάω, πώς μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση όταν δεν αισθάνεσαι να επιβεβαιώνεσαι από πουθενά;(εμφανισιακά εννοώ;). Γιατί και εγώ κάνω δουλειά με τον εαυτό μου, μην νομίζεις. Από ένα σημείο και μετά κουράζεσαι και το αποδέχεσαι, όσο σκληρό, δύσκολο ή ακατόρθωτο και να σου φαίνεται. Αυτό έκανα και εγώ.
Φαντάζομαι ότι δεν επιβεβαιώνεσαι από τους άντρες, λογικά οι γονείς σου και οι φίλοι σου -που τους έχεις ήδη κερδίσει- θα σου λένε και δυο καλά λόγια για την εμφάνισή σου. Μία ιδέα είναι να πιαστείς από εκεί, να αφεθείς και να τους πιστέψεις. Άλλη ιδέα είναι να κοιτάξεις τον εαυτό σου προσεκτικά και να βρεις 2-3 σημεία που σου αρέσουν. Σίγουρα υπάρχουν. Διάλεξε ρούχα-μακιγιάζ που τα τονίζουν. Περπάτα με αέρα, δείχνοντας ότι σου αρέσει που δείχνεις όπως δείχνεις, ακόμα και αν χρειάζεται να προσπαθήσεις, στην αρχή δε θα σου "βγαίνει" εύκολα αλλά θα συνηθίσεις, δεν πειράζει να προσποιείσαι. Πες στον εαυτό σου -και βγάλε προς τα έξω-, είμαι αέρινη και νεραϊδένια, όχι αδύνατη, έχω λεπτό δέρμα πορσελάνινο, όχι χλωμό, έχω κρινοδάχτυλα και όχι χεράκια παιδιού, ο λαιμός μου είναι σαν κύκνου και όχι τοσοδούλης. Σκέψου λίγο σα διαφημιστής. Όταν εκπέμπεις το μήνυμα "Μ' αρέσει όπως είμαι-Είναι ωραίο να είμαι εγώ!" σιγά σιγά θα αρέσεις και στους άλλους, θα έρθει και η επιβεβαίωση. Μην περιφρονείς κανένα κοπλιμέντο, ακόμη κ αν είναι από γυναίκα, ή άντρα που δε σου αρέσει. Και θα τα ακούσεις και από εκεί που θες. Σιγά σιγά θα χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και μετά δε θα σε νοιάζει καν η επιβεβαίωση.
Ως άντρας θα σου έλεγα πως ενα απο αυτά που ψάχνουμε σε μια γυναίκα είναι το να είναι ερωτική. Και ερωτική μπορεί να είναι και μια γυναίκα με λίγα παραπάνω ή παρακάτω κιλά. Στον έρωτα πρέπει να δέχεσαι τον άλλον όπως είναι, όχι όπως θα ήθελες να είναι. Το να προσπαθεί κάποιος σε μια σχέση να αλλάξει τον άλλον είναι απο τα μεγαλύτερα λάθη. Προσπέρασε τον. Νεα χρονιά, νέοι στόχοι :-)
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να απαντήσεις στον προβληματισμό μου. Σου εύχομαι επίσης, καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς! Επι τη ευκαιρία το χιουμορίστικο σχόλιό σου με έκανε να χαμογελάσω και σε ευχαριστώ για αυτό. Ασφαλώς και θα τα αντάλλαζα αλλά πακέτο με το πρόσωπο ;)! Εγώ όμως τον ερωτεύτηκα, τον άφησα να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου και της ζωής μου, χωρίς να είναι καν ωραίος, απλά συμπαθής θα τον χαρακτήριζα και με χιούμορ και δυναμισμό, ενώ αυτός δεν εκτίμησε τις όμορφες συζητήσεις μας και τις εξομολογήσεις, τίποτα. Απλά μου φαινόταν διαφορετικός... Τελικά, όλοι ίδιοι είναι.
Και τι σημαίνει στην κατηγορία μου; Δυστυχώς άλλα μετράνε σε έναν άντρα και άλλα σε μια γυναίκα. Οι γυναίκες δεν ψάχνουν απαραίτητα κάποιον που να είναι όμορφος αλλά κάποιον έξυπνο, συναισθηματικό και με χιούμορ, δυναμικό και ακομπλεξάριστο. Αντίθετα οι άντρες αυτό που ψάχνουν πάνω από όλα σε μία γυναίκα είναι η ομορφιά και η νεότητα κυρίως, γιατί αυτά είναι ενδείξεις υγείας και σημαίνουν ότι έχει ικανότητα να γονιμοποιήσει (αν αντρέξει κανείς σε θέματα εξέλιξης). Σιγά τους πολλούς ωραίους που υπάρχουν; Νομίζεις ότι ερωτεύτηκα τον Keanu Reeves;
Οι γυναίκες ψάχνουν κάποιον με κοινωνικό στάτους, πετυχημένο, και με χρήματα. Όλα τα άλλα είναι ατάκες για τα περιοδικά. Η κάθε γυναίκα, ανάλογα με την εμφάνιση της, παίρνει αυτό που μπορεί.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ