Update: Αποπέμφθηκε τελικά η Σαββαΐδου

Update: Αποπέμφθηκε τελικά η Σαββαΐδου Facebook Twitter
4

Update: Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν το υπουργικό συμβούλιο να αποφασίζει την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαίδου. Από όσα έγιναν γνωστά η απόφαση θα της επιδοθεί με κλητήρα.


Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από τις 9 το πρωί. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σαββαΐδου που με δημόσια δήλωσή της είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από τη θέση της ΓΓΔΕ, κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για τέλεση κακουργήματος λόγω της απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά η ίδια αρνείται να διευκολύνει την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει 5ετη θητεία παρόλα αυτά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποπεμφθεί με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση της θα αναλάβει ο κ.Δημήτρης Τσοβόλας για να εισάγει νέα δεδομένα στη ΓΓΠΣ και να έχει στενότερη συνεργασία με τον κ.Αλεξιάδη σαν παλιοί καλοί γνώριμοι επί Ανδρέα Παπανδρέου.
Η πρώτη δημόσια υπάλληλος που απέλυσε ο Σύριζα. Θα έλεγα και μοναδική αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει κι άλλη περίπτωση που δεν θα υπακούσει στις βρωμιές της κυβέρνησης των κλόουν.