Eπίθεση αντιεξουσιαστών στον Σκουρλέτη

Eπίθεση αντιεξουσιαστών στον Σκουρλέτη Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
14

Προπηλακισμό από ομάδα αγνώστων το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων -στο μπαρ Ερωδιός στην Καλλιδρομίου- δέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, όπως μετέδωσε το alfavita. 

Ομάδα αγνώστων είδε τον κ. Σκουρλέτη μέσα σε μαγαζί της περιοχής (σε μπαρ στην οδό Καλλιδρομίου) και εισέβαλε για να του επιτεθεί φραστικά, αποκαλώντας τον «Μνημονιακό Υπουργό».

Οι άγνωστοι, αφού επιτέθηκαν στον υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναποδογύρισαν τραπέζια και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο μαγαζί, πριν εξαφανιστούν.


Ο Πάνος Σκουρλέτης, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε μαζί του την ασφάλεια που δικαιούται ως υπουργός, δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία ούτε και κατέθεσε μήνυση θεωρώντας το περιστατικό μεμονωμένο και λήξαν.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δεν μαθαμε ποιος θα πληρωσει τα σπασμενα στο μαγαζι.Επισης δεν μαθαμε τι αλλο ειπαν στον Σκουρλετη,αλλα αφηστε να μαντεψουμε.Το"Μνημονιακο Υπουργο" ακουγεται πολυ sic για την περισταση.
Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Γιατί δεν δηλώθηκε το 1 μυριο και ξαφνικά το θυμήθηκε. Δεν είναι 20 ευρώ! Πρόστιμο και έξω από την πολιτική. Και αντ αυτού τον καλύπτουν κιόλας με μια πολιτική φανφάρα. Αλεξάκη αγορι μου μπακάλικο,να είχες να διοικήσεις μέσα θα το εβαζες.
Δεν υποστηρίζω τα κωλοπαιδακια που την επεσαν στον Σκουρλέτη. Αλλά σε καμια περιπτωση δεν ειναι συγκρίσιμες οι καταστασεις. Οι ναζί της ΧΑ που την επεσαν στον Φύσσα το εκαναν για να σκοτωσουν με επαγγελματικά χτυπηματα, ειχαν απο πισω την ανοχή της αστυνομιας. Ο Σκουρλέτης εχει σωματοφύλακες και την προστασια της ασυνομιας.
Κάποιος που υμνεί τον Χίτλερ είναι φασίστας σε κάθε περίπτωση, ότι και αν κάνει, ακόμα και σέιλορ μουν στον σπίτι του να βλέπει.Ακόμα όμως και αν αγνοήσουμε όμως την ρίζα, το σκεπτικό πίσω από τις πράξεις των χρυσαυγιτών... συγκρίνεις μεμωνομένα περιστατικά της στιγμής, λεκτικής βίας και εκφοβισμού με υλικές ζημιές... με οργανωμένα τάγματα εφόδου που ειδοποιούν ο ένας τον άλλον μέχρι να έρθει ο μαχαιροβγάλτης να σκοτώσει;Και για να καταλήξεις που τελικά;
Βάλε ότι χρειάζεσαι για να ισχύει στο κεφάλι σου μια κάποια γενίκευση που να σε ικανοποιεί, μετά κάνε ένα άλμα και σύγκρινε την με την εγκληματική φασιστική Χ.Α.Αφού τελειώσεις, πες μου τι συμπέρασμα έβγαλες γιατί δεν καταλαβαίνω καθόλου τι θέλεις να πεις με όλο αυτό.
Δεν μιλάω για την Χρυσή Αυγή γενικά. Κάνω μία σύγκριση. Αν το ίδιο ακριβώς περιστατικό γίνονταν εις βάρος του Σκουρλέτη από Χρυσαυγίτες η αντιμετώπιση πολλών θα ήταν πολύ διαφορετική. Δεν μίλησα ούτε για φόνους, ούτε για το ότι συμφωνούμε ότι οι Χ.Α. είναι ο απόπατος της κοινωνίας. Επεσήμανα τα δυο μέτρα και δυο σταθμά σε μία πράξη. Σαφέστατος ήμουν. Σύγκρινα την λεκτική βία, τον εκφοβισμό και τις υλικές ζημιές, ανάλογα με το ποιος θα τα κάνει.
Πρώτον, κάνεις μια σύγκριση που δεν υπάρχει.Γιατί όποτε μαζεύτηκαν πολλοί χρυσαυγίτες για επίθεση, ποτέ δεν έμειναν σε μικροζημιές στον χώρο, πάντα κάποιος χτύπησε ή πέθανε.Και επειδή έχω βρεθεί σε πεσίματα χρυσαυγιτών, σου λέω με όσο θράσσος μπορώ να βγάλω σε μια πρόταση πως ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΣ.Δεύτερον, προφανώς και δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση μιας πράξης χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τον δράστη και την ιστορία του, τα κίνητρα και τις πρακτικές του.Τα -καλώς υπαρκτά- δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν είναι ως προς την πράξη αλλά ως προς το περιοχόμενο και την σημασία της.Για κανέναν λόγο και με κανέναν τρόπο δεν μπορείς να δεις ή/και να κρίνεις μια πράξη χωρίς να δεις το περιεχόμενο και την ρίζα της.Τους χρυσαυγίτες τους βλέπεις "αλλιώς", γιατί το κάνουν συνέχεια από πεποίθηση πως αυτό είναι το σωστό, οργανωμένα και δεν το κάνουν καν κατά υπουργών αλλά κατά προσφύγων, gay, αριστερών κ.α..Αυτοί που μιλάμε τώρα ούτε ξέρεις ποιοι είναι, γιατί δεν επιτίθενται οργανωμένα σε κόσμο.Αυτό, σε ένα δικαστήριο που κρίνει την ΠΡΑΞΗ θα είχε τεράστια σημασία.Για σένα δεν έχει;
Η δημοκρατία αγαπητοί από πάνω προυποθέτει την ελευθερία των πολιτών και πολιτικών να πάνε είτε για μπύρα στην πλατεία με ομπρέλα είτε με σωσίβιο.Οι πρακτικές των αντιδραστικών-επαναστατών χωρίς ουσία και νόημα,κοντολογίς επαναστάτες του κώλου,δεν διαφέρουν από αυτό που και καλά κατηγορούν,τραμπουκισμοί με δέκα εναντίον ενός.Τις κατηγορίες και τις ενστάσεις σας λοιπόν όχι στους μνημονιακούς (όρος και αυτός για προσδιορισμό πολιτικής κατεύθυνσης) και αντιμνημονιακούς πολιτικούς,αλλά στο 43,91% του εκλογικού σώματος που απείχε από την διαδικασία με αιτιολογία τον απαυδισμό,με μόνη κατάληξη όμως την πλήρη αδιαφορία του συστήματος.
Απόλυτα σωστή η άποψη σου όμως μην ξεχνάς ότι ο Σύριζα και το συνάφι του χάϊδευαν τέτοιες πρακτικές. Σε καλώ να ψάξεις την περίφημη εκπομπή με την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Κατρούγκαλο που να λέει ότι η "λαϊκή" βία είναι δικαιολογημένη γιατί είναι προϊόν αγανάκτησης και άλλα τέτοια. Το μπούμερανγκ γυρίζει αργά και σταθερά και όλοι όσοι τάσσονταν υπέρ (για να μην πω ότι υπέθαλπταν) "αγανακτησμένη" αντιμνημονιακή βία ας τα φάνε στην μάπα τώρα.Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου να δηλώσουμε ότι οι δήθεν αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων (των Εξαρχείων του "Ναί") και της Εκάλης παραμένουν σταθεροί στους ψευτοτραμπουκισμούς δέκα εναντίων ενός....
Είμαι κατα της βίας και πράξεων όπως η συγκεκριμένη.Ο Σκουρλέτης όμως, με το μέχρι πρότινος υπεροπτικό και ειρωνικό ύφος του( γιατι τώρα τόχει μετριάσει λίγο), θα με έκανε αντιεξουσιαστή.Σε λίγο τέτοια φαινόμενα θα πληθαίνουν γιατι έχουμε χάσει την υπομονή μας.