Κύπρος: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε στρατιώτη που έμεινε ανάπηρος από θερμοπληξία

Κύπρος: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε στρατιώτη που έμεινε ανάπηρος από θερμοπληξία Facebook Twitter
1

Αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ επιδίκασε δικαστήριο στην Κύπρο σε στρατιώτη που έμεινε εγκεφαλικά ανάπηρος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώ ο 26χρονος στρατιώτης  ήταν στη κατηγορία I4 (Ικανότητα 4 ) λόγω παχυσαρκίας,  εκτελούσε ασκήσεις και λάμβανε μέρος στις πρόβες της παρέλασης κατά την ορκωμοσία.

Μάλιστα ενώ υπήρχε σχετική διαταγή του κυπριακού Γενικού Επιτελείου να περιοριστούν οι ασκήσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών (3,5 βαθμοί Κελσίου) αυτές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα ο 26χρονος να υποστεί θερμοπληξία, λόγω καταπόνησης. Προστίθεται ακόμη ότι ενώ ο στρατιώτης είχε κάνει εμετό δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άμεσα αλλά μετά από αρκετές ώρες. Μάλιστα χρειάστηκε με έξοδα του κράτους να μεταφερθεί αργότερα, λόγω της κατάστασής του, σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου παρέμεινε δύο μήνες. Σήμερα ο 26χρονος είναι καθηλωμένος με αναπηρία 100%.

Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για πόνο, ταλαιπωρία, οδύνη και απώλεια της προσωπικής άνεσης, άλλες 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για φροντίδα και αποκατάσταση συντήρησης και άλλες 400.000 ευρώ ως απώλεια μελλοντικών απολαβών.

Όπως τονίζεται από το Δικαστήριο, «οι επιπτώσεις στον Νεόφυτο στη σωματική, νοητική και ψυχική υγεία του ήταν κυριολεκτικά καταστρεπτικές. Ενώ ήταν ένας υγιής νέος 18 ετών με πηγαίο χαμόγελο, με όλο το μέλλον μπροστά του, κατέστη πλήρως εξαρτώμενος από άλλους, με απρόσφορο χαμόγελο και του αποστερήθηκε για πάντα κάθε δυνατότητα για ζωή όπως τους άλλους νέους. Η δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης του είναι ελάχιστη ώς μηδαμινή και δεν υπάρχει θα έλεγα, καμιά δυνατότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Η όποια υποστήριξη από τους διάφορους θεραπευτές του, είναι με σκοπό τη συντήρηση της κατάστασής του. Κάθε προσδοκία ή και όνειρα δεν αποτελούν πλέον μέρος της ζωής του. Η παντελής έλλειψη κάθε ελπίδας για ερωτική ζωή, δημιουργία οικογένειας, εργασίας και κάθε τι άλλο που έχει οποιοδήποτε άλλο άτομο της ηλικίας του, δεν είναι μόνο σίγουρη αλλά και παντοτινή. Ο Νεόφυτος είναι στη ζωή αλλά χωρίς ζωή», τονίζει ο δικαστής.

Το κράτος θεωρεί υπερβολικές τις αποζημιώσεις και προτίθεται να καταθέσει έφεση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν ξέρω ποιός συγκεκριμένα από το κράτος θεωρεί υπερβολικές τις απαιτήσεις και ασκεί έφεση, αλλά ας τον αφήσουν στην ίδια κατάσταση και ας του δώσουν λιγότερα, αφού τα θεωρεί υπερβολικά...