Τσίπρας: Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το παίζουν αντιμνημονιακοί

Τσίπρας: Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το παίζουν αντιμνημονιακοί Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

"Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο προσθέτοντας πως υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο και πως τα γνώριζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι "όταν ψηφίζατε μαζί μας τη συμφωνία".

 

Παρατήρησε ότι ενώ αυτά τα κόμματα ψήφισαν τη συμφωνία, σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενά της. "Το ερώτημα είναι τι παριστάνετε σήμερα. Τους αντιμνημονιακούς;", είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα κόμματα που υποστήριζαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία παίρνουν παράταση όλες οι φορολογικές υποθέσεις για έναν χρόνο. "Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, είτε στις υποθέσεις των περίφημων λιστών, είναι γελασμένοι. Όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος δε και στο προσφυγικό ζήτημα, επισήμανε ότι ακόμα η Ευρώπη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ως προς αυτό το ζήτημα και ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις εντός της για την αντιμετώπιση, ασκώντας κριτική για ξενοφοβική, ακραία συντηρητική στάση κυβερνήσεων που υψώνουν τείχη και συρματοπλέγματα και απαντούν με βία στους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή. Τέλος έσπευσε να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση εξήγησε και κατ' ιδίαν στη Σύνοδο ότι κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορεί να υπάρξουν. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Ναι,αλλα αυτοι Αλεξη ψηφισαν την συμφωνια για "να σωθει η χωρα". Την εποχη μαλιστα της διαπραγματευσης,ταξιδεψαν κοντα σου για αυτον τον λογο! Μονο μην σας παρει χαμπαρι η μαμα Μερκελ γιατι θα εχετε ασχημα ξεμπερδεματα. Εκτος κι αν λεει "δε πα να τρωγεστε,το δικο μου ετσι κι αλλιως περασε