Είχαν δίκιο που την έκραξαν όλοι;

Είχαν δίκιο που την έκραξαν όλοι; Facebook Twitter
44

Η Χριστίνα Ταχιάου, γνωστή δημοσιογράφος απ' την Θεσσαλονίκη και πρώην βουλευτής του Ποταμιού έγραψε στο Protagon για το μισθό του βουλευτή και το πώς ξοδεύεται.

Στο άρθρο περιγράφει τις παροχές που παίρνουν οι βουλευτές, τα επιδόματα, το τι παίζει με τα αυτοκίνητα κλπ, και καταλήγει:

«Τον πρώτο καιρό ζούσα μέσα στη Βουλή αλλά θεωρητικά έμενα σε ξενοδοχείο το οποίο πλήρωνε η Βουλή, καθώς δεν έχω την τύχη να διαθέτω σπίτι στην Αθήνα. Το Μάιο πήγα σε σπίτι και, σε περίπτωση που διαφεύγει στους αναγνώστες, το σπίτι έχει ανάγκες, εξοπλισμό, λογαριασμούς κλπ. Η Βουλή δίνει επίδομα ενοικίου σε βουλευτές οι οποίοι δε διαθέτουν σπίτι και καθώς δε διαθέτω ούτε στη Θεσσαλονίκη αλλά ζω στο ενοίκιο, έπαιρνα 1.000 ευρώ κάθε μήνα επίδομα ενοικίου, από το Μάιο έως και τον Αύγουστο. Βρέθηκα, λοιπόν, με δυο σπίτια και διπλούς λογαριασμούς. (...) Πριν γίνω βουλευτής, είχα ρούχα είτε για σπορ είτε για σινεμά και μπαρ, όλα απολύτως ακατάλληλα για βουλευτή, άρα χρειαζόμουν καινούργια γκαρνταρόμπα. Άσε δε που ζώντας μονίμως με κάμερες, φωτογράφους και όλες τις Μισίκο Κακουτάνι των social media να καιροφυλακτούν, έπρεπε να είμαι πάντα καλοντυμένη και περιποιημένη.

Το επίδομα των 291 ευρώ για έξοδα κίνησης που περιλαμβάνεται στα 5.501,74 ευρώ της αποζημίωσης δεν έφτανε ούτε μέχρι τις 10 του μηνός. Ως βουλευτής, χωρίς λεπτό ελεύθερο, δεν είχα την πολυτέλεια να πηγαίνω με το λεωφορείο, με το μετρό ή με το ποδήλατο. Δεν έχω αυτοκίνητο στην Αθήνα, οπότε έπαιρνα συνεχώς ταξί, μέχρι που αγγάρεψα τους συνεργάτες μου να με μεταφέρουν.

Βρέθηκα να ξοδεύω ασύλληπτα –για τα δικά μου δεδομένα- ποσά για φαγητό, καφέδες κλπ στη Βουλή. Περνώντας ατελείωτες ώρες αναμονής εκεί μέσα, θα φας, θα πιεις, θα ξαναφάς, θα ξαναπιείς, θα κεράσεις και θα κεραστείς. Επίσης, στις κοινωνικές μου εξόδους αλλά και στις παρέες μου πλήρωνα σχεδόν πάντα τα τραπέζια. Ακόμη και σε περιπτώσεις που, στην παλαιότερη ζωή μου, θα δεχόμουν κέρασμα, έκανα εγώ το τραπέζι, διότι ήμουν βουλευτής (για το τι σημαίνει αυτό στον περίγυρο, θα κάνω αναφορά σε άλλο άρθρο). Άρχισα να πληρώνω ακόμη και παροχές που είχα μια ζωή δωρεάν. Για παράδειγμα, ως μέλος της Ένωσης Συντακτών, έχω δωρεάν είσοδο σε κινηματογράφους και κολυμβητήριο. Ως βουλευτής, όμως, πλήρωνα κανονικά, θα ντρεπόμουν να με δουν να δείχνω την κάρτα της ΕΣΗΕΜΘ για να μπω δωρεάν. Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, επίσης, τα οποία τιμούσα τον πρώτο καιρό, είχα βγάλει κάρτα μηνιαίων διαδρομών των 45 ευρώ, παρόλο που οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν. Σκεφτόμουν το ρεζιλίκι του να μπει ελεγκτής και να πρέπει να δείξω κάρτα βουλευτή.

Τελευταία φορά πληρώθηκα στις 27 Ιουλίου και δεν ξέρω πότε θα ξαναπληρωθώ από οποιαδήποτε δουλειά, διότι δεν είχα και δεν έχω καμιά έτοιμη δουλειά να με περιμένει.

Πες μου, σε παρακαλώ, Ρέα Βιτάλη [η κα Βιτάλη είχε γράψει άρθρο για τους υψηλούς μισθούς βουλευτών], εξακολουθείς να θεωρείς ότι πέρασα πλουσιοπάροχα ως βουλευτής;

Όσο για μένα, δεν είμαι πλέον σίγουρη ότι λιγότερο ευκατάστατοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.»

***

 

Έχω την αίσθηση πως η κα Ταχιάου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να την λυπηθούμε ή να σκεφτούμε «πωπω, πόσο δύσκολα ζει κάποιος βουλευτής με μόνο 5.500 ευρώ καθαρά το μήνα!». Πιστεύω ότι ήθελε να δείξει πως δεν σου μένουν και τα άπειρα λεφτά ώστε να πλουτίζεις και πως η ίδια δεν μπήκε στην πολιτική φτωχή και έφυγε εκατομμυριούχος. 

Επίσης, το ότι μίλησε τώρα, που δεν είναι βουλευτής άρα δεν έχει συμφέρον απ' το να κρατηθούν οι μισθοί των βουλευτών υψηλοί, δείχνει πως απλώς περιέγραψε την εμπειρία της και δεν ζήτησε ούτε αύξηση, ούτε οίκτο. 

Και σ' ένα βαθμό σωστά γράφει:

Ευχαριστώ όσους συναδέρφους αναδημοσίευσαν με ή χωρίς αναφορά στο πρόταγκον το χθεσινό μου άρθρο, με όποιον τρόπο κι αν ...

Posted by Christina Tachiaou on Wednesday, 7 October 2015

Από την άλλη όμως, έχοντας διαβάσει το κείμενό της, επιμένω πιο πολύ από ποτέ: Μείωση των μισθών των βουλευτών εδώ και τώρα.

Το ξέρω πως το μιλάω έξω απ' το χορό, αλλά ειλικρινά δεν πείστηκα ούτε στο ελάχιστο ότι χρειάζονται τόσα χρήματα και παροχές για να καταφέρει να επιβιώσει ένας βουλευτής. 

Τα καινούργια ρούχα; Τα ταξί; Τα κεράσματα σε φίλους; Τα τοστ απ' το κυλικείο της Βουλής; Τα σινεμά; Τίποτα απ' το -γενναίο- άρθρο της Χριστίνας δεν με έπεισε πως δεν μπορείς να βάλεις στην άκρη κάποια απ' τα λεφτά σου (5.500 ευρώ το μήνα + 3.000 το επτάμηνο απ' τις επιτροπές) και ταυτόχρονα να ζεις -για τα σημερινά δεδομένα-σούπερ πλουσιοπάροχα αλλά και να αποταμιεύεις! 

Αν παρ' ελπίδα έβγαινα βουλευτής και διαπίστωνα ότι δεν μου περίσσευε ούτε ευρώ, θα έκανα τα πάντα για να το αλλάξω αυτό. Δεν θα συντηρούσα γραφείο στην ιδιαίτερη πατρίδα για τους ψηφοφόρους μου. Δεν θα αγόραζα κουστούμια. Δεν θα χάριζα στο κόμμα το αυτοκίνητο ή άλλες παροχές. Δεν θα κερνούσα κανέναν. Θα νοίκιαζα φτηνό σπίτι και θα πλήρωνα τους λογαριασμούς με ό,τι περίσσευε απ' το επιπλέον μηνιαίο επίδομα των 1000 ευρώ!

Είναι τρελό να σου λένε οι βουλευτές ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τις -τουλάχιστον!- 5.500 χιλιάδες ευρώ που παίρνουν το μήνα με ένα σωρό έξοδά τους ΗΔΗ πληρωμένα, όταν οι μη βουλευτές (αναγκαζόμαστε και) καταφέρνουμε να διαχειριστούμε πολύ λιγότερα και για πολύ περισσότερο διάστημα. 

Ξαναλέω πως η Ταχιάου δεν γκρινιάζει, ούτε λέει ότι δεν έφταναν τα λεφτά - άρα νομίζω πως οι επιθέσεις εναντίον της είναι υπερβολικές. Εξηγεί απλώς γιατί δεν πλούτισε σ' αυτό το εξάμηνο, και διαψεύδει πως ζούσε πλουσιοπάροχα μ' αυτά που έπαιρνε. Ίσως όμως να είναι και η εξαίρεση. 

Με την ευκαιρία όμως, για άλλη μια φορά, ας το ξαναπούμε: Αν η νέα Βουλή ψηφίσει μειώσεις σε μισθούς, ας ξεκινήσει απ' τους δικούς της -βουλευτές και υπαλλήλους. Κι ας αναγκαστούν να περάσουν ζόρικα. 

44

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Ναι, είχαν δίκιο όσοι την έκραξαν. Δεν στέκομαι καν στο αν της έφταναν ή όχι τα λεφτά για να ζήσει πλουσιοπάροχα. Αυτό που πραγματικά με φρίκαρε ήταν το βάθος της σαχλαμάρας και της απουσίας κριτικής σκέψης. Ντρεπόταν, λέει, να μπει στο μετρό δωρεάν. Αλλά δεν ντρεπόταν να ανεβοκατεβαίνει Αθήνα – Θεσσαλονίκη με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Πως και έτσι; Ωραία λογική του τύπου "ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι".Παραχώρησε, λέει, στο κόμμα της το αυτοκίνητο και τον ένα συνεργάτη. Από πού κι ως που; Αυτά τα προνόμια προορίζονται για να κάνει (υποτίθεται) καλύτερα τη δουλειά της. Αν τα είχε παραχωρήσει σε συγγενείς και φίλους θα ήταν το ίδιο άστοχο και απαράδεκτο. (Μιας και το αναφέρω, είναι μεγάλη ντροπή και για το Ποτάμι που της ζήτησε τον ένα συνεργάτη της).Τι να πω και για τα ρούχα που αγόραζε γιατί δεν προλάβαινε να πλύνει και να σιδερώσει (ενώ εμείς προλαβαίνουμε) και για τα ταξί που έπαιρνε επειδή δεν είχε χρόνο για ΜΜΜ (επειδή εμείς παίρνουμε λεωφορείο για να σκοτώσουμε την ώρα μας) και για δέκα ακόμα κοτσάνες, μέχρι να φτάσει στο φινάλε που με πέθανε. Δεν ξέρει, λέει, πότε θα ξαναπληρωθεί. Εντάξει, ουδέν σχόλιο.
Προσωπικα εγω το σχολιο-παρατηρηση που εχω να κανω ειναι οτι απο εφηβος που ειμουν μεχρι τωρα που κοντευω μεσηλικας ακουω τα ιδια και τα ιδια παραπονα για τους πολιτικους,βουλευτες κτλπ δεν διαφωνω με κανεναν ολοι οσοι γραφουν εχουν δικιο και το ζορι τους ο καθενας αλλα ας αναλογιστουμε γιατι τους ξαναψηφιζουμε ξανα και εναλλαξ; μηπως φταιμε και εμεις; μηπως βλεπουν οτι τους παιρνει και το κανουν απο δικη μας αφελεια; μηπως τους εξυψωνουμε υπερβολικα την περιοδο των εκλογων; αρα μηπως για ολα αυτα φταιμε εμεις; τοτε τι κλαιγομαστε καλα μας κανουν!!
OH NO POOR DARLING!! Πως θα παει στη Βουλη το χρυσο μου? με περσινη τουαλετα του Ντιορ?? τι θα πει ο κοσμος?? θα το δειξω το αρθρο σε φιλη δικηγορο στην Αθηνα που περνει ουτε καν 700 καθαρα το μηνα... να παθει εγκεφαλικο!! χαχαχαχα
Κατ' αρχάς, και άσχετα αν οι Βουλευτές έχουν δωρεάν είσοδο σε πισίνες, τρένα και οπουδήποτε, το ερώτημα είναι "γιατί να έχουν δωρεάν είσοδο;". Αν δεν έχει η μάνα μου με 400 ευρώ σύνταξη, γιατί να έχει ο βουλευτής με 5 χιλιάρικα το μήνα μιστά; Κατά δεύτερον, κα Ταχιάου μου, το πρόβλημα με τα ρουχαλάκια το έχει λύσει η Μέρκελ εδώ και χρόνια. Ή νομίζεις ότι τυχαία φοράει την "επαγγελματική στολή" που βλέπουμε; 5 μαύρα παντελόνια (άντε, εσύ πάρε και κανα μπλε, καφέ και μπεζ) και 10 σακκάκια στο πλήρες χρωματολόγιο της Βιβεχρώμ και καθάρισες. Αν κάνει για τη Μέρκελ, σίγουρα κάνει και για την κάθε Ταχιάου της Ελλάδας. Όσο για την ... κριτική των μήντια, παρά τα έξοδα ρουχισμού, οι δηλώσεις σου σε κάναν ρόμπα κι όχι η φούστα η εβαζέ.
Ρε δουλευόμαστε;500 ευρώ για ενοίκιο σπιτιού 1 (ντελούξ) + 200 ευρώ λογαριασμοί (γουστάρω Νόβα) = 700 ευρώ400 ευρώ για ενοίκιο σπιτιού 2 (Αθηναϊκό bussiness loft) + 200 ευρώ λογαριασμοί (γιατί είμαι large) = 600 ευρώ500 ευρώ μεταφορικά το μήνα (πες ότι δίνω 6 ευρώ τη μέρα για ταξάκι = 180 ευρώ/μήνα, και πες ότι δίνω 300 το μήνα για πτήσεις/τρένα, γιατί πάω Θεσ-Αθ)400 ευρώ το μήνα έξοδα οικογενείας (mommy needs shoes)400 ευρώ για να καβλαντίζω και να κερνάω φίλους500 ευρώ για ρούχα, γουστάρω να αλλάζω500 ευρώ για σουπερμάρκετ, σηκώνω όλο το σκλαβενίτηβγαίνω στα 3600, πολύ κάτω από το μισθό και επιδόματαΡε υπάρχει κόσμος που ζει με 300 ευρώ το μήνα συνέλθετε!
Αυτές οι τιμές που λες είναι στην προ κρίσης εποχή..από προσωπική εμπειρία ξέρω πλέον πολλά άτομα που μένουν σε ΚΑΛΑ σπίτια για 350 ευρώ και επίσης ξέρω γνωστούς που βρήκαν σπίτια που δίνονται όσο-όσο για να μη μπαίνει ο ιδιοκτήτης μέσα. (= τα κοινόχρηστα και ο ΕΝΦΙΑ μοιρασμένος σε 12 μήνες).Με 400 ημιυπόγειο μάλλον μένεις Διόνυσο, δεν παίζει αλλιώς.
Επάγγελμα εφοπλιστής.Bentley Continetal GT Speed: ετήσιο service 2000€ + 1320€ τέλη + 2.506 € φόρος πολυτελείαςFerrari 458 Italia: Κόστος μετάβασης στην Modena για ετήσιο service 500€ + κόστος service 1200€ + 1320€ τέλη + 2.506 € φόρος πολυτελείαςΓιώτ: Ετήσια Συντήρηση 8000€To know us better δεξιώσεις: 3 φορές το χρόνο συνολικό κόστος 30.000€ΕΝΦΙΑ Ακίνητης περιουσίας για 5 κατοικίες = 30.000€ Κουστούμια +πουκάμισα + τσάντες + ρολόγια να βλέπω την ώρα = 25.000€Ζω ένα δράμα!
ζω με 360 ευρω το μηνα-το επίδομα ανεργίας,που αυτό το μήνα λήγει,ψάχνω για δουλειά και έχω άγχος επιβίωσης.η κυρία ξέρει τί σημαίνει επιβίωση?μπορούνε να το βουλώσουνε και να μη μιλάνε?μπορούν επιτέλους να μην προκαλούν άλλο?όλοι τους.ΑΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ!
Μην λαϊκίζετε. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται μείωση βουλευτικού μισθού, καθόλου, αλλά μείωση βουλευτών στους 220, ίσως και λιγότερους. Αν πέσουν οι μισθοί τους, υπάρχει ακόμη περισσότρο ο κίνδυνος να γίνουν έρμαια συμφερόντων, γιατί ο πεινασμένος θα κοιτάξει να φάει. Ειδικά όταν είναι σε θέση να εξουσιάζει. Καλύτερα να τους πληρώνουμε εμείς το κατιτίς τους παρά άλλοι "χορηγοί".
Εκτιμω το Προταγον, το Ποταμι, την Χριστινα Ταχιαου. Μιλα με ειλικρινεια. Αλλα μιλα για εναν αλλο κοσμο. Εναν κοσμο, μεταπολιτευτικο, οπου ολοι παραπονιουνται οτι "με δυο δουλειες δε τα βγαζουνε περα", ολοι παλευουν για τα "δικαιωματα" τους, διαλογιζονται για το πως τα βγαζει περα η γενια των "700 ευρω" και ποιο μπαρακι, ουζερι, μαγαζι γενικοτερα, ειναι το καλυτερο. Σε μια τετοια κοινωνια, εχεις το δικαιωμα να εκφρασεις συλλογισμους σαν αυτους της Χριστινας Ταχιαου ( κι ας εχεις 'η δεν εχεις δικιο ). Οταν ομως ζεις σε μια κοινωνια, μια κοινωνια οπου το 1/4 του εργατικου δυναμικου βρισκεται στην ανεργια, με κατεστραμενη οικονομια, με απλο κοσμακη να υποφερει να καλυψει και τις πιο βασικες του αναγκες, με δεκαδες χιλιαδες ανθρωπους στα συσιτια και 30% αυξηση στις αυτοκτονιες απο το 2009 και μετα, δε "παλευεις για το δικαιωμα σου" στο μπαρ, στον τροπο μετακινησης 'η τον κινηματογραφο, με τα λεφτα αυτης της κοινωνιας. Αυτο ειναι απλα uncool οπως θα ελεγε κι ο αγαπητος της ο Μπονο.Δειχνει δηλαδη ελλειψη σεβασμου, αισχρη διανοουμενιστικη αποστασιοποιηση αλλα και αλαζονεια απεναντι στα προβληματα που εχει ο απλος κοσμος στην Ελλαδα του σημερα που τυχαινει να ειναι και το αφεντικο της, δηλαδη αυτος που της πληρωνει τους λογαριασμους. Ακομη και δικιο να εχεις, απλα δε το εκφραζεις ! Απο λεπτοτητα. Αλλα και αλληλεγγυη.Θα τελειωσω λεγοντας οτι δε ξερω ποια ειναι η σχεση της Ταχιαου με το Αριστοτελειο. Ισως διδασκει εκει. Επειδη θεωρω περαν των συναδελφων της, των δημοσιογραφων, βασικους υπευθυνους για την καταστροφη της χωρας και τους πιο βρωμικους και διεφθαρμενους επαγγελματιες στην Ελλαδα ( πολυ περισσοτερο απο τους επαγγελματιες πολιτικους μας 'η τους γιατρους που ολοι βριζουν με καποιο δικιο) τους πανεπιστημιακους μας, θα ηθελα να της αφιερωσω ενα ερωτηματολογιο που μου αρεσει να κανω σε πανεπιστημιακους για να δω ποτε θα βρεθει ενας απο δαυτους να μου απαντησει ΕΠΩΝΥΜΑ σε καποιες απο τις πιο κατω 17 απλες ερωτησουλες. Ευχαριστω. 17 ερωτησεις προς ελληνες πανεπιστημιακους 1 ) Ποσοι πολιτικοι εκπαιδευτηκαν στο ελληνικο πανεπιστημιο ; 2 ) Ποσοι πανεπιστημιακοι πουλουσαν συμβουλες σε μεταπολιτευτικα υπουργικα επιτελεια πχ στο Οικονομικων με υπουργους δικηγορους στο επαγγελμα ( απο Τσοβολα μεχρι Βενιζελο ) ; 3 ) Ποσοι καθηγητες ( και ποτε ) διαμαρτυρηθηκαν για την κατασταση των πανεπιστημιακων αιθουσων και προαυλιων ΠΡΙΝ την οικονομικη κριση ; 4 ) Ποια πιστευετε η ευθυνη των πανεπιστημιακων για το γεγονος οτι το ελληνικο πανεπιστημιο θυμιζει καφενειο καποιες δεκαετιες τωρα ; 5 ) Ποσοι καθηγητες εγιναν πολιτικοι καριερας τα τελευταια τριανταπεντε χρονια ; 6 ) Ποια πιστευετε η ευθυνη των πανεπιστημιακων για το γεγονος οτι η Ελλαδα ειναι στις τελευταιες θεσεις πανευρωπαικα στο θεμα του διαβασματος ( ΕΚΕΒΙ ) ; Πιστευετε οτι η εμπνευση στο διαβασμα πρεπει να προερχεται απο τις εκαστοτε πολιτικες κεφαλες ( οποιες κι αν ειναι αυτες ) 'η μεσα απο τους εκπαιδευτικους και τον τροπο διδασκαλιας τους ; 7 ) Ποσοι σημερινοι αντιμνημονιακοι πανεπιστημιακοι ανηκαν και στηριζαν ( πολλες φορες με φανατισμο ) τα κομματα της συγκυβερνησης ΠΡΙΝ το 2009 ( θα συμπεριλαβω εδω και τον ιδιαιτερα αγαπητο σε πολλους κ. Βαρουφακη ) ; 8 ) Αληθευει οτι η πανεπιστημιακη κοινοτητα για δεκαετιες απεφευγε το θεσμο του καθηγητη-επισκεπτη ( υπενθυμιζω λογια Νικου Κεσσανλη στην Ρενα Αγγουριδου - 2001:23 ) ; 9 ) Ποια πιστευετε η ευθυνη των πανεπιστημιακων για το καταστροφικο διεθνες ιματζ που εχει η χωρα τα τελευταια ας πουμε σαραντα χρονια ; Για το γεγονος οτι η αμερικανικη εκδοση των ΝΥΤαιμς δεν εχει δημοσιευσει πανω απο ενα-δυο αρθρα απο δαυτους, τα χρονια της κρισης, το γεγονος οτι απειχαν στους Ολυμπιακους του 04 ( οταν μας βιαζανε για μηνες αρχης γενομενης με τον περιβοητο Σκοτ Οστλερ τον Μαρτιο της ιδιας χρονιας - ομιλω για πανεπιστημιακους μεσα κι εξω απ την Ελλαδα και τα PHDs μας ) ;; Ποια η ευθυνη τους για την επικοινωνιακη υποσταση της χωρας ; Εκτος πια κι αν δεν περιμενετε τους χιλιαδες πανεπιστημιακους να βαλουν λιγο πλατη για το λαο μας αλλα τα 2 εως 6 ατομα που στελεχωναν καποτε ( γιατι τωρα ειναι λιγοτερα ) τα λιγοστα Γραφεια Τυπου των διαφορων Πρεσβειων μας ; 10 ) Πιστευετε οτι οι ελληνες πανεπιστημιακοι ( σε συγκριση με ξενους συναδελφους χωρων ιδιου οικονομικου επιπεδου με την Ελλαδα ) ειναι ποιοτικοι ; Ειναι, σε γενικες γραμμες, καλοι στη δουλεια τους ; "Η μηπως χαρακτηριζονται απο μια δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια που εμποδιζει τη δημιουργικη μαθηση, την ανοιχτοτητα σε εκπαιδευτικο υλικο, την εξελιξη των προγραματων που διδασκουν ; 11 ) Γνωριζετε αν ποτε εγινε καποια διαμαρτυρια απο πλευρας καθηγητων ( για να μη πω απεργια ) για την τραγικη κατασταση που βρισκονται οι δημοσιες βιβλιοθηκες της χωρας τα τελευταια, ας πουμε, 25 χρονια ; 12 ) Πιστευετε οτι οι καθηγητες φερουν ευθυνη για το επιπεδο γνωσης επικοινωνιας του ελληνικου λαου καθως και του επιπεδου των μεσων μαζικης ενημερωσης ( ειδικα στην τηλεοραση ) ; "Η φταινε μοναχα οι πολιτικοι ; 13 ) Υπαρχει νεποτισμος στον πανεπιστημιακο χωρο ;; 14 ) Υπαρχει πανεπιστημιακη ευθυνη ( εστω μερικη και εκει που αναλογει στο ελληνικο πανεπιστημιο ) για το γεγονος οτι η Ελλαδα δεν εχει κερδισει μιση διπλωματικη μαχη εδω και δεκαετιες ; 15 ) Πιστευετε οτι το ελλειμμα σε R&D ( Ερευνα κ Αναπτυξη ) ειναι αποκλειστικα απορροια κρατικων 'η αλλων κονδυλιων 'η μηπως πολλοι πανεπιστημιακοι το παραβλεπουν απο νοοτροπια ; 16 ) Υπαρχει συμβολη των πανεπιστημιακων στον ετησιο τζιρο υψους 1,5 δις που δημιουργηται απο το θεσμο των φροντιστηριων στην κατα τα αλλα , δωρεαν μας Παιδεια ; 17 ) Συμφωνειτε οτι αν εστω και τα μισα απο τα πιο πανω ειναι σωστα, θα πρεπει να βρεθει ενας τροπος ετσι ωστε οι πανεπιστημιακοι να λογοδοτησουνε στον ελληνικο λαο για τα εγκληματα τους ;
Ο θόρυβος που ξέσπασε με το άπθρο της κας. Ταχιάου δείχνει πόσο υποκριτική κοινωνία είμαστε. Δε μας πειράζει η Τζάκρη που αλλάζει κόμματα και ντύνεται σαν κομπάρσος του Sex & the City ψηφίζοντας μνημόνια δεξιά κι αριστερά, oύτε η Βαλαβάνη που μιλάει για δραχμή με κάτι εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό (και τη μαμά της να σηκώνει λεφτά από την τράπεζα δυο μέρες πριν το κλείσιμο) ούτε τόσοι άλλοι τύποι που μας έβαλαν μέσα διορίζοντας τους ψηφοφόρους τους και τώρα φωνάζουν να διαγραφει το χρέος αλλά μας πειράζει η Ταχιάου που μίλησε ανοιχτά. Θέλουμε να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας και όποιον μας λέει την αλήθεια τον βρίζουμε. Με τα λόγια του μεγάλου Διονύση Σαββόπουλου, στα ρεζιλίκια μας τοκίζοντας κανείς ποτέ δεν χάνει.
Δεν μπορούμε να μας πειράζει και η Τζάκρη και η Βαλαβάνη και όλοι οι άλλοι; Γιατί σε κάθε τέτοιο θέμα κάποιος λέει "δεν σας πείραξε ο τάδε, αλλά τώρα σας πειράζει ο δείνα". Είμαστε ικανοί να μας πειράζουν παααρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και δυστυχώς, μας πειράζουν στην Ελλάδα του 2015.
Δλδ όταν κάποιος κλέβει ένα καρβέλι ψωμί (χωρις να πεινάει!!!) θα τον αθωώσουμε γιατί υπάρχει και άλλος που έκλεψε έναν ολόκληρο φούρνο ψωμί? Φυσικά υπάρχουν και χειρότερές της και χειρότεροί της! Και μας πειράζουν το ίδιο και περισσότερο! Σε άρθρο που τις/τους αφορά θα σχολιάσουμε ανάλογα. Μην τα συγχέουμε για να την δικαιολογήσουμε.
Αχ, την αγαπώ !!! Πάντα σεβόμουν τους ανθρώπους που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα, έστω και άθελά τους. Μόνο που η πραγματικότητα δεν είναι το πως ζούσε η Ταχιάου ...
Ας αναλογιστεί ότι με τα ίδια έξοδα που περιέγραψε καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα εμείς με μόλις 500 ευρώ το μήνα, δηλαδή λιγότερο από το 1/10 του μισθού της. Αυτό μου αρέσει σε αυτούς που βάζουμε στη Βουλή, ότι είναι απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μπορούν να κατανοήσουν τις δυσκολίες του μέσου Έλληνα/Ελληνίδας. Τι κρίμα που δεν είναι πια βουλευτής...
Ένας απ τους βασικούς λόγους που βουλευτές ΚΑΙ δικαστες πρεπει να έχουν υψηλούς μισθούς, είναι το να μην δελεαζονται ευκολα από δωροδοκίες. Όλοι μαζι οι μισθοί όλων των βουλευτών και των δικαστών, δεν απαρτίζουν ουτε απειροελαχιστο μέρος της σπατάλης του δημοσίου. Υπαρχουν άπειροι φοροδιαφεύγοντες, που βφαζουν πολύ περισσότερα. Μην υποκυπτουμε αε φτηνα συνθήματα...
Ναι οντως, ο λόγος ειναι αυτός. Αλλα ειναι ένας εντελώς παράλογος λόγος, ειδικά στις εποχές που ζουμε! Δλδ θα πρέπει να τους πληρώνουμε για να μην παρανομήσουν? Οι μεν βουλευτές που νομοθετουν και οι δε δικαστές που εφαρμόζουν τους νόμους ?!!?!? Τα κακώς κείμενα πρέπει να άλλαξουν, δεν δικαιολογούνται που έτσι ήταν εδώ και χρόνια. Η σπατάλη ειναι σπατάλη και πρέπει να μειωθεί. Δεν καταλαβαίνω το γιατί όχι? Ας ξοδέψουμε περισσότερα σε σωστότερους ελεγκτικους μηχανισμους για να μην υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, για να ειναι και πιο αξιοκρατικό το σύστημα.
Οι μισθοί των κρατικών λειτουργών πρέπει να συνδεθεί με τον βασικό μισθό , πχ οι βουλευτές να αμείβονται με το τριπλάσιο του βασικού, οι δικαστές το ίδιο κτλ.
3.000 ανεξάρτητοι βουλευτές (για αρχή) με αποζημίωση το επίδομα ανεργίας και τα έξοδά τους. Πλήρης διαχωρισμός κομμάτων -κράτους για να μην πω ποινικοποίηση των κομμάτων και με πείτε σίστα. Μπόνους εδρών και όριο 3% κομμένα. Κυβέρνηση θα γίνεται όλη η βουλή και θα συζητάνε πριν ψηφίσουν όχι όπως τώρα που περνάνε νομοσχέδιο και λείπουν στο κομμωτήριο. Για να δούμε μετά θα ψηφίζουν κατά συνείδηση? Θα είναι το πολίτευμα αντιπροσωπευτικό? γιατί είναι προφανές πως όποιος παίρνει δεκαχίλιαρο το μήνα εκπροσωπεί μόνο την φάρα του.Γιατί σήμερα ακούμε κάτι λαικιστές να λένε αφού άχρηστοι είναι να τους κάνουμε 200 ή 100 και ονειρεύονται και έναν λοχία για πρόεδρο ε.Άντε μας έχουν πνίξει τα σκατά.
5.000E το μηνα καθαρα ειναι για τους κοινους θνητους 9.800Ε το μηνα ή αλλοιως γυρω στα 136.000Ε ευρω το χρονο.Βλεπουμε οτι αμοιβουμε το καθε βουλευτη ως CEO.Το οτι εχουν διαφορετικη φορολογια απο τους υπολοιπους θεωρω το πιο προκλητικο. Μετα απο 5 χρονια περικοπων.