ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.10.2015 | 02:05

Νταντά με στολή

Γειά σας! Είμαι τριτοετής στο πανεπιστήμιο στην Αθήνα και κατάγομαι απο Κέρκυρα. Επειδή τα οικονομικά της οικογένειας είναι δύσκολα εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών του πατέρα μου αποφάσισα να βρω κάποια δουλειά για να διευκολύνω λίγο τους γονείς μου. Σπουδάζω παιδαγωγικά οπότε θεώρησα πως θα μπορούσα να αναζητησω εργασία σε κάποια οικογένεια και να κρατάω για κάποιες ώρες τα παιδιά, να τα διαβάζω και γενικά να τα απασχολώ. Εν τέλει βρήκα κάποια αρκετά καλή και πλούσια οικογένεια και συμφωνήσαμε να πηγαίνω 4 φορές την εβδομάδα από το μεσημέρι έως το βράδυ. Ο πρώτος μήνας υπέροχος.. Τα παιδάκια τα λατρεψα και εκείνα δείχνουν ότι με συμπαθούν. Η κύρια Λ (η μαμα) όμως εχθές μου είπε ότι ήθελε να συζητήσουμε. Μου ζήτησε την ώρα της εργασίας να έχω το ανάλογο ντύσιμο και μέσα από μια σακούλα έβγαλε δύο στολές καμαριέρας, με την δικαιολογία πως το υπόλοιπο προσωπικό έχει συγκεκριμένη εμφάνιση. Ένιωσα πολύ άβολα αλλά φυσικά δεν το έδειξα..
8
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω πόσο μεγάλη ανάγκη έχεις τα χρήματα, αλλά αυτό είναι άσχημο. Δεν είσαι οικιακή βοηθός (και δεν το λέω με εμπάθεια για τις εργαζόμενες). Ελπίζω το ότι σου δωσε στολή, δε θα την κάνει να σε εκμεταλλευτεί, πχ διάβασε τα παιδιά και πλύνε και τα πιάτα.Εγώ θα έφευγα ή θα ρωτούσα αν θελει να φοράω υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο (παράδειγμα) αντί για τη στολή. Καλή υπομονή.
Μια γνωστή μου είχε πάει να δουλέψει σε ανάλογη θέση σε νησί όπου η οικογένεια έκανε τις διακοπές της. Πρόσεχε τα παιδιά στην πισίνα και ήταν υποχρεωμένη να φοράει μάυρο λινό μακρύ παντελόνι με μαύρο λινό μακρυμάνικο πουκάμισο μαζί με τις άλλες νταντάδες μιας και κάθε παιδί είχε την δική του ( οι καμαριέρες και οι μαγείρισσες φορούσαν αντίστοιχα σετ λευκά). Αφού άναψε κάτω από τον ήλιο καμία εβδομάδα τους παράτησε και έφυγε. Εντάξει τα βλέπεις στις ταινίες και λες αποκλείεται να συμβαίνουν, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης. Κι όμως συμβαίνουν..