Αεροπορική εταιρεία υπόσχεται πτήσεις από ΕΕ προς ΗΠΑ με 69 δολάρια

Αεροπορική εταιρεία υπόσχεται πτήσεις από ΕΕ προς ΗΠΑ με 69 δολάρια Facebook Twitter
3

Μία αεροπορική εταιρεία, η Norwegian Air Shuttle ευελπιστεί να αρχίσει το 2017 να πουλά εισιτήρια απλής μετάβασης από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη στην τιμή των 69 δολαρίων.

Για να καταφέρει να κρατήσει χαμηλά το κόστος, θα πραγματοποιεί πτήσεις από αεροδρόμια με χαμηλά τέλη, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλός της Μπγιορν Τσος.


Η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη εξετάζει να εντάξει στα δρομολόγια της πτήσεις προς το Εδιμβούργο, αλλά και το Μπέργκεν της Νορβηγίας από αμερικανικά αεροδρόμια που σήμερα έχουν από ελάχιστες έως και καθόλου διεθνείς πτήσεις, όπως το Westchester County στη Νέα Υόρκη και το Bradley στο Κονέκτικατ, είπε ο Τσος.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, οι μέσες τιμές σε αυτές τις πτήσεις ενδέχεται να είναι κοντά στα 300 δολάρια για εισιτήρια μετ' επιστροφής, είπε ο Τσος, συγκριτικά με πολλές τιμές εισιτηρίων της Norwegian που κοστίζουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 500 δολάρια λόγω των υψηλότερων τελών σε αεροδρόμια με πολλή κίνηση.


Τα πλάνα αυτά εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρίας να μειώσει τις τιμές και να κερδίσει μερίδιο αγοράς έναντι των αεροπορικών εταιριών που κυριαρχούν στις υπερατλαντικές πτήσεις.


Ενώ άλλες εταιρίες όπως η γερμανική Lufthansa πετούν σε εκατοντάδες προορισμούς με ενδιάμεσες πτήσεις, η Norwegian σκοπεύει να κάνει πιο συνηθισμένες τις απευθείας πτήσεις σε μικρές πόλεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι που κρατά το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.


«Νομίζω ότι θα δείτε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση μέσα σε πέντε χρόνια» είπε ο Τσος. «Τι θα συμβεί (στη Lufthansa) όταν όλοι αρχίσουν να πετούν απευθείας;»


Μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τη σύσταση τελωνειακών σταθμών σε αμερικανικά περιφερειακά αεροδρόμια, κάτι που θα χρειαστεί την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, αν και ο Τσος είναι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να διευθετηθεί.


Η Norwegian, επισημαίνει το Reuters, δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρία που προσφέρει φθηνά εισιτήρια για υπερατλαντικές πτήσεις. Πρόσφατα, η ισλανδική Wow Air πρόσφερε εισιτήρια απλής μετάβασης μεταξύ Βοστώνης και Παρισιού στην τιμή των 99 δολαρίων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM
 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ευρωπη-Αμερικη απευθειας με 69 ως 99 ευρω λεει,και Αθηνα-Σαμο (ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ νησι) 250Ε χωρις επιστροφηΚατι πρεπει να κανετε με τις πτησεις εσωτερικου, γιατι ουτε Ωνασηδες ειμαστε να εχουμε δικη μας αεροπορικη να μετακινουμαστε απ τα νησια ουτε Γιαγκος Δρακος για να ξοδευουμε ενα μηνιατικο (το ατομο) καθε φορα που χρειαζεται να μεταβουμε στην αθηνα για ιατρικες εξετασεις πχ (γιατι ουτε και νοσοκομεια εχουμε στα νησια)
To κοστος του εισητηριου δεν εχει καμμια σχεση με τον τυπο του αεροσκαφους ουτε με την ποιοτητα της καθεαυτης πτησης. Γλιτωνουν απο φορους αεροδρομιων, κομφορ στις πτησεις (φαγητο, ποτο, αποσκευες) και προσπαθουν να βγαλουν κερδος πουλωντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ πριν, κατα τη διαρκεια και μετα την πτηση. Ουτε και σημαινει πως αν πληρωσεις εναν σκασμο λεφτα θα εχεις εγγυημενα καλη πτηση. Απλα τα λεφτα σου θα πανε σε φορους/αεροδρομια/εταιριες κτλ