Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Toyota: Πού βρίσκει το ISIS όλα αυτά τα οχήματα;

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Toyota: Πού βρίσκει το ISIS όλα αυτά τα οχήματα; Facebook Twitter
5

Στοιχεία και εξηγήσεις ζητά από την Toyota το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σχετικά με την κατοχή του ISIS φορτηγών της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα οποία φαίνονται ξεκάθαρα σε προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Σε δήλωσή της, η Toyota ανακοίνωσε ότι παίρνει μέρος σε μια ευρύτερη έρευνα του αμερικανικού Δημοσίου, εξετάζοντας πιο προσεκτικά πώς λειτουργούν οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και η ροή του κεφαλαίου στην Μέση Ανατολή. 

Η Toyota «συμμορφώνεται πλήρως με τους νόμους και τους κανονισμούς της κάθε χώρας ή περιοχής όπου δραστηριοποιούμαστε και απαιτούμε από τους αντιπροσώπους και διανομείς μας να κάνουν το ίδιο. Υποστηρίζουμε την έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και τη ροή των κεφαλαίων και εμπορευμάτων στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της Toyota Ed Lewis.

 

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Toyota: Πού βρίσκει το ISIS όλα αυτά τα οχήματα; Facebook Twitter

Ο Ed Lewis τόνισε πως είναι αδύνατο για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να ελέγξει πλήρως το πώς θα μπορούσαν να υπεξαιρεθούν, κλαπούν ή μεταπωληθούν οχήματα, από άλλους ανθρώπους.

«Η Toyota έχει μια αυστηρή πολιτική να μην πουλάει οχήματα σε πιθανούς αγοραστές οι οποίοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν ή να τα τροποποιήσει για παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες, και έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε στην πρόληψη, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα μας για παράνομη στρατιωτική χρήση» είπε ο Lewis και πρότεινε η έρευνα να γίνει σε μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες.

 

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις από την Toyota: Πού βρίσκει το ISIS όλα αυτά τα οχήματα; Facebook Twitter

 

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις εταιρείες από τις οποίες έχει ζητήσει πληροφορίες, αλλά είπε ότι υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να κατανοήσει τη χρηματοδότηση του ISIS.

 

«Σύμφωνα με τη συνήθη προσέγγισή μας για την κατανόηση των οικονομικών δραστηριοτήτων του Ισλαμικού Κράτους, συνεργαζόμαστε στενά με τους ξένους ομολόγους μας στα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Ευδιάθετος ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε στους κήπους του Μπάκιγχαμ 8.000 καλεσμένους για το πρώτο garden party της χρονιάς - Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έδωσαν το «παρών»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Διότι τα όπλα τους τα πουλάνε οι ίδιοι και οι σύμμαχοί τους. Δεν τους παίρνει να ρωτήσουν κάτι τέτοιο. Εγώ θέλω να μάθω από που αγοράζουν τουρμπάνια. Ποιος τολμά να τους πουλάει υφάσματα;
βλεπω απο την μια δεν ακολουθεις την μοδα περι φρατζας κτλπαλλα στον γενικο σκεπτικισμο εισαι ιδιος με την μαζα!αντι για υποθεσεις οπως κανουν οι περισσοτεροι μηπως πριν εκφρασεις την αποψη σου και συμμετασχεις και εσυ στην παραπληροφορηση πρωτα να το ψαξεις λιγο;σιγουρα καποιος τους προμηθευει οπλα.. αλλα αυτοι σιγουρα δεν ειναι οι αμερικανοι. Πρωτον οι εταιριες τους παραγουν διαφορετικους τυπους οπλων. Δευτερον, δεν θα εθιγαν το θεμα με την toyota αν δεν ειχαν την πλατη τους καθαρη(δεν εισαι εξυπνοτερος απο την toyota κτλπ). Τριτον, τι εννοεις και οι "συμμαχοι" τους; δεν υπαρχουν τετοιου ειδους συμμαχοι..δηλαδη, που να τους χαριζεις μερικα εκκατομυρια αφηνοντας τους συμμαχους να κανουν το εμποριο και εσυ μενοντας στην απ' εξω.. εν ετως 2015 συμμαχοι ειναι αυτοι που εχουν εμπορικες συναλλαγες μεταξυ τους κτλπαχ αχ τρολολο μερικες φορες απορω.. μηπως τρολλαρεις ακομα και οταν γραφεις σοβαρα ή γινετε οντως να εισαι τοσο αλογος;