ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter
6

 

Παναγιώτης Μπάρλας, δημοσιογράφος- ραδιοφωνικός παραγωγός στον InterSoniK Netradio

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter

1. Bokomolech - "Talk About Fires"


Η απίθανη επιστροφή των Boko, ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Το album "Mass Vulture" δίνει στην εγχώρια σκηνή το νέο ύμνο που χρειαζόταν. Τραγούδι σημαδεμένο από επώδυνες ιστορίες ενηλικίωσης και από τις φωτιές ενός Δεκέμβρη.

2. BLML - "Devil's Toy"


Αν ο έρωτας είναι ένα διαβολικό παιχνίδι, τότε αυτό το τραγούδι αποτελεί το απόλυτο rock playground στην προσωπική κόλαση κάθε ερωτευμένου. Με μεγάλη δυσκολία το επιλέγω αντί του "Monkey Brain", από τον ίδιο δίσκο ("The Gift"). Το ανάλαφρο βάσανο της ερωτικής διελκυστίνδας θα υπερισχύει πάντα του στιβαρού θέματος της (μη) εξέλιξης των κατώτερων ενστίκτων μας...

https://soundcloud.com/blml-aka-blackmail/devilstoy

3. The Black Angels – "I 'd rather be lonely"


Η σπουδαιότερη σύγχρονη rock μπάντα, δεν έβγαλε άλμπουμ φέτος. Στο b-side του single που κυκλοφόρησε για τη φετινή record store day, μας χάρισε ένα γνήσιο 60s διαμάντι. Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ηλιόλουστης ποπ αφέλειας σε ρετρό συσκευασία. Και ίσως ένα hint για το πολυαναμενόμενο επόμενο βήμα τους...



4. Tindersticks – "Chocolate"


Οι Tindersticks επέστρεψαν φέτος για να μας θυμίσουν τη σκοτεινή μαγεία τους. Γοητευτικοί και σικάτοι όπως παλιά. Αυτό το τραγούδι είναι ένα μελοποιημένο διήγημα. Μια ιστορία ντυμένη με στιγμιότυπα της ποπ κουλτούρας του προηγούμενου αιώνα και ένα χαστούκι στην ομοφοβία των καιρών μας. Ακούστε το, αλλά κυρίως διαβάστε το!


5. Tales of Murder and Dust – "Hypnotized Narcissist"


Η έξαρση της νεοψυχεδέλειας είναι σημείο των καιρών. Όσο ζορίζει η πραγματικότητα, τόσο αυξάνονται οι τάσεις φυγής. Ο δεύτερος δίσκος αυτής της φευγάτης μπάντας από τη Δανία ήταν ακόμη μια όμορφη έκπληξη για το 2012. Κορυφαίο δείγμα της δουλειάς τους το συγκεκριμένο τραγούδι. Από τα ωραιότερα ηλεκτρικά trip που άκουσα τελευταία. Νομίζω πως θα έρθουν το Χειμώνα για συναυλίες στην Ελλάδα. Μην τους χάσετε!


___________

Cartoon Dandy, δημοσιογράφος-dj

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter


1. Solange - Losing you



Η μικρή αδερφή της Beyonce είναι είναι η νέα hipster θεότητα.

2. Jessie Ware - Wildest Moments

 


Καμία Sade. Η φωνή του αισθησιασμού είναι η Jessie.

3. Rihanna - Diamonds



Το anthem της χρονιάς για κάθε περίσταση.

4. Lana Del Rey - National Anthem


Το τραγούδι που θα κάνει τον άπατρι να βρει τον εθνικό του ύμνο.

5. Kendrick Lamar - Bitch, Don't Kill My Vibe



Η νέα σκηνή του hip hop θα μας κάνει όλους να βρούμε τις άγνωστες urban ρίζες μας.

_____________

Μαρία Μαρκουλή, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter

1. Sundayman: "Ready or You".

Εκεί που είναι σαν να φεύγεις για ταξίδι στα αστέρια και γαλαξιακές περιπέτειες προσωπικού τύπου. Το άκουσα πρώτη φορά χωρίς να ξέρω από πού έρχεται. Χάρηκα πάρα πολύ που έρχεται από τόσο κοντά μας. Είναι σαν μια στιγμή που μεγαλώνει και πριν το καταλάβεις έχει γίνει ολόκληρος χρόνος.

2. Bruce Springsteen: "We are Alive".

Εκεί που ο Bruce σε οδηγεί κάπου στα σκοτεινά, εκεί που κοιμούνται οι ψυχές (ή εμείς νομίζουμε ότι κοιμούνται) και αυτός τότε σαν George Romero στη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών πάει και ξεσηκώνει το σύμπαν σε χορό, αφήνοντας τον καθένα να πει την ιστορία του. Με happy ending εναλλακτικού θρίλερ κορύφωση

3. Bod Dylan "Tempest".

Εκεί που βυθίστηκε, λοιπόν, ο Τιτανικός ήταν και ο Bod Dylan. Και έκατσε και είπε το πώς και τι, τι έκανε ο καπετάνιος και τι γινόταν στη γέφυρα και πού βρισκόταν ο Ντι Κάπριο και ζωγράφιζε, με το νι και με το σίγμα, και με το χιούμορ του και αυτή τη φωνή του (α ναι!), μια καταπληκτική αναφορά των γεγονότων -14 λεπτά τραγούδι, που, έχω κολλήσει και ακούω, δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές.
(δεν υπάρχει βίντεο)

4. KendricK Lamar "Swimming pools"

Εκεί που μάλλον έχεις ζαλιστεί πια και έρχεται στ΄αυτιά σου μια φωνή ,της συνείδησής σου, ή της συνείδησης του Kendrick Lamar - σα να έχεις κολυμπήσει σε όλο το hip hop της Δυτικής Ακτής- και να σου λέει (η συνείδηση) «καλή χρονιά και happy hangover.

5. Γιάννης Αγγελάκας « Γελαστή Ανηφόρα» .

Εκεί που (μετά το hangover, ok?) έχεις πάρει την ανηφόρα ,τη γελαστή, κάπως σα να λέμε: «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται» και ένα μαζί «πάμε γι' άλλα» και «δε μασάμε» και « να μας φοβάστε γιατί γελάμε» έτσι όπως ο Αγγελάκας και η παρέα έκαναν πάλι τρελό γκελ στα πράγματα.

____________

Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος- Εφημερίδα Τα Νέα

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter

1. Lana Del Rey - Blue Velvet


Δεν με ενδιαφέρει πως χρησιμοποιήθηκε ως σάουντρακ διαφημιστικού της H&M's, με ενδιαφέρει το πράσινο vintage χρώμα του υπέροχου βιντεοκλίπ, η αισθησιακή και ουσιαστική φωνή της Lana πάνω στον ύμνο των 60s (του Bobby Vinton) και βέβαια η βίαιη καταστολή του σκηνικού από έναν νάνο –άγγελο εξάγγελο.



2. Παντελής Παντελίδης-Συνοδεύομαι


Ο Παντελής δεν τονίζει σωστά, ο στίχος είναι απλοϊκός, θα βάλει όμως στο χρονοντούλαπο τον Αρναούτογλου, τον Notis και τον Πύρρο Δήμα ταυτόχρονα. Επίσης, έδειξε τις θύρες του παραδείσου και είχε gps έναν χωρισμό, μια κιθάρα, το you tube και βέβαια την αλληλεγγύη της γειτονιάς του (Nέας Ιωνίας) και των λαϊκών ανθρώπων που ξέρουν να εκτιμούν τον προδομένο από έρωτα παίχτη.



3. Πάολα-Να με αφήσεις ήσυχη θέλω


Κόντρα στα σαχλά ανεκδοτάκια των χίπστερς συντάσσομαι με την καλή λαϊκή φωνή της, την εκρηκτική της παρουσία που και νεκρό ανασταίνει και εύχομαι να την αφήσετε ήσυχη όπως κι εκείνη θέλει.



4. Nalyssa Green - My kind of girl


Είναι νεράιδα, είναι καλοντυμένη (λατρεύει την Βίβιαν Γουέστγουντ όπως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι), γράφει, τραγουδάει, ερμηνεύει μόνη της και το εν λόγω κομμάτι ξεχώρισα από τον δίσκο της «Barock» αφού με συντρόφευσε στην μοναχική μου πάλη με το ουίσκι Jameson σε μια πόλη με κορίτσια που όλο και περισσότερο ξέρουν τι θέλουν.



5. Κώστας Μπουγιώτης - Για πρώτη μου φορά


Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του ταλαντούχου πιανίστα και για χρόνια συνεργάτη του Κραουνάκη Άρη Βλάχου έκρυβε αυτό το διαμαντάκι. Εδώ μας συστήνεται ένας ολοκληρωμένος συνθέτης και βέβαια ένας φέρελπις τενόρος, ο Μπουγιώτης (μέλος της Σπείρα Σπείρα) σε ένα πειραγμένο χασάπικο απολύτως ερωτικό με τον παλιό δοκιμασμένο τρόπο.


 ____________

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter

1. Hope Sandoval & The Warm Inventions - Sparkly

 


"Take a ride to the other side of town
Your eyes are open wide, look around
and find out where you're going..."

και όλα κινούνται αργά νωχελικά μέσα σε άφθονο φώς Καλοκαιριού. Η τραγουδοποιός Hope Sandoval (Mazzy Star) μαζί με τον Colm O Ciosing (MBV) - ηχογραφεί το ΕP At the doorway again, και πείθει ότι η φωνή της και η αισθητική της παραμένουν αναλλοίωτες.


2. Lost Animals - Say No to Thugs



Με αυτό το τραγούδι οι Lost Animals κάνουν το ντεμπούτο τους (ΕΧ TROPICAL lp). Σκοτεινό, μελωδικό, ατμοσφαιρικό, νυχτερινό, με synths και ξυλόφωνα και με βοήθεια άλλων οργάνων, με τον Jarrod Quarrell στο μικρόφωνο και με ένα ελαφρύ πασπάλισμα θηλυπρέπειας στην φωνή του, όλα αυτά λοιπόν και πολλά άλλα, συντελούν σε μια συγκροτημένη και συγκρατημένη σπάνια ομορφιά.


3. Foxygen - Make it known



Αυτό! Eίναι! Ένα! Πολύ! Ωραίο!Τραγούδι! Mε εντυπωσιακή σύνθεση και μια αίσθηση αυτοσχεδιασμού, που καθ' όλη την διάρκεια κρύβει εκπλήξεις και απαιτεί ακρόαση μέχρι το τέλος. Με θύμισες από '70 και πίσω, δραματική ερμηνεία, μικρόφωνο με πολύ μακρύ καλώδιο, και ανύπαρκτες HI-FΙ τεχνικές ηχογράφησης. ENJOOOOY!!!


4. Jherek Bischoff - Young and lovely (ft Zac Pennington & Soko)



Ας μιλήσει ο ίδιος για τον εαυτό του καλύτερα. "My name is Jherek Bischoff. I am a musician, producer, arranger and composer. I consider the latter title a particular honor because it means I have the privilege of working with wonderful musicians who perform my own musical ideas..." http://jherekbischoff.com/


5. Young Magic - You with air

 


BrokenBeatsDamagedBeatsHipHopTripHopAfricanVocalsGlobalVocalsFerociousDrumming.
Ένα τραγούδι/προσευχή που το ακούς με πλήρης προσήλωση ξανά και ξανά και ξανά και ξανά οδηγώντας σε, σε μιά παράξενη απελευθερωτική ονειροπόληση.

___________

Άννα Χατζηαντώνογλου, γραφείο τύπου Arte Fiasco

 

6 Αθηναίοι διαλέγουν την καλύτερη μουσική του 2012 Facebook Twitter


1. SOLANGE-Losing You


H Solange έκανε την ποπ έκπληξη και λύγισε την «κιθάρες μόνο» καρδιά μου με ένα τραγούδι που μπορεί να μιλάει για το πικρό τελός μιας σχέσης αλλά σε κάνει να θες να κουνήσεις τον πωπό σου μέχρι το ξημέρωμα και μετά να κάνεις και μια βουτιά στην πισίνα μαζί με τις μοντελίτσες φίλενάδες σου.


2. DINOSAUR JR.-Watch The Corners


Θα.τους.αγαπώ.για.πάντα.


3. JAPANDROIDS-The House That Heaven Built


Όποιος ήρθε στη συναυλία των Japandroids στο Αν γνωρίζει πολύ καλά οτι με το που θα ακούσει τις πρώτες νότες του "House" θα μετατραπει αυτόματα σε δεκαεξάχρονο που κοπανιέται και γκαρίζει σαν να μην έχει σχολείο αύριο. Οι πολυαγαπημένοι Καναδοί κερδίζουν και το βραβείο «Γλεντζέδες 2012» αφού δεν έφυγαν από κανένα μπαρ της Αθήνας πριν το κλείσιμο.

4. TY SEGALL-Would You Be My Love


Τι να πει κανείς για το πιο δουλευταράδικο και χαρισματικό γκαραζορόκ αγόρι του πλανήτη; Και ποιό φετινό τραγούδι του να πρωτοδιαλέξει; Το συγκεκριμένο είναι απωθημένο γιατί δεν το έπαιξε στο live. Είχε κλείσει η φωνή του και δεν του έβγαινε το φαλσέτο.


5. ARIEL PINK'S HAUNTED GRAFFITI-Only In My Dreams


Ο ερωτύλος με το ροζ μαλλί έγραψε ένα εξαιρετικά ξελογιαστιακό τραγουδάκι που στάζει 60'ς καλιφορνέζικη ψυχεδελική γλύκα και η μελωδία του θα βγει από το κεφάλι μου μόνο με χειρουργική επέμβαση. Επίσης, ο τύπος στο 1:45 του βίντεο. Κλαίω.

Ελλάδα
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια