Eπέκταση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος

Eπέκταση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
10

Την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης προκειμένου αυτό να καλύψει και τα ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε σήμερα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το σχετικό νομοσχέδιο είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι από τον υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά τελικά δεν κατατέθηκε προς ψήφιση. Ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως τώρα προτίθεται να προωθήσει άμεσα το θέμα μαζί με άλλα ζητήματα αντιρατσιστικού ενδιαφέροντος.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ρυθμιστούν νομοθετικά ορισμένα θέματα κράτους δικαίου και ισονομίας, όπως «η νέα μορφή συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης με αναγνώριση γάμου ομοφύλων και ετεροφύλων», νέες εγγυήσεις ελευθερίας του Τύπου ώστε να διασφαλίζονται οι πολίτες από το γνωστό φαινόμενο κιτρινισμού και να αποθαρρύνονται από την άλλη οι υπέρμετρες αποζημιώσεις που μπορεί να λειτουργήσουν σαν άτυπη λογοκρισία, καθώς και θέματα που αφορούν την αντιρατσιστική νομοθεσία που δεν καλύπτει ισομερώς το πεδίο του ρατσιστικού λόγου και πράξεων.


Επίσης θα υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού ενώ αντίστοιχο σχέδιο θα υπάρξει για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Γιατί ειναι οι προγραμματικές δηλώσεις τωρα.Δηλ: Θέλεις να κάνεις 5, εξαγγελεις 100 καινσυο τέλος τα ξεχνάς όλα και πας για καφέ... Καπουτσίνο ή Νες? Αυτό ειναι το πραγματικο δίλημμα !