Καμμένος: Το Κυπριακό θα λυθεί όταν κάνουμε παρέλαση στην Αμμόχωστο και ψάλλουμε στον Απόστολο Ανδρέα

Καμμένος: Το Κυπριακό θα λυθεί όταν κάνουμε παρέλαση στην Αμμόχωστο και ψάλλουμε στον Απόστολο Ανδρέα Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR
4

Στη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι απαιτείται «η ενότητα του Ελληνισμού», ο οποίος πρέπει να απαιτήσει «δύο δίκαια αιτήματα». «Το πρώτο είναι η άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και το δεύτερο είναι η λήξη πλέον αυτής της κοροϊδίας των εγγυήσεων».

Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για μια λύση δίκαιη, που θα ενώνει την Κύπρο και «θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη, να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα». Τότε μόνο, δήλωσε, θα έχει λυθεί το Κυπριακό».

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χρειάζεται εγγυήσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επεσήμανε ότι «στις δημοκρατίες εγγυήτριες δυνάμεις είναι οι πολίτες και η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που, για πρώτη φορά σήμερα, παρέλασαν οι ήρωες του 1974, που ακόμα και από τη μητέρα πατρίδα δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρι τώρα και αυτό αποτελεί καθήκον μας να το πράξουμε μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων», κατέληξε ο υπουργός.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν από τη στρατιωτική παρέλαση, παρέστη σε τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα και στην κατάθεση στεφάνου από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Καμμένος ήταν παρών και στην κατάθεση από τον Ν. Αναστασιάδη στεφάνου στον ανδριάντα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.


Ο Έλληνας υπουργός, που έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο, μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνομιλία, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν το Κυπριακό και θέματα διμερούς συνεργασίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ

Διεθνή / Πνευμονική πανώλη στη Σιβηρία: Σχεδόν 200 άνθρωποι υπό παρακολούθηση μετά τον θάνατο εργαζόμενης

Τουλάχιστον 197 άνθρωποι που ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με τη γυναίκα, τέθηκαν σε ιατρική απομόνωση, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 100 σε νοσοκομειακές κλινικές
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Η Anthropic προσπάθησε να πείσει τον Πάπα Λέοντα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να έχει συνείδηση

Ο Κρίστοφερ Όλα, ανώτερος ερευνητής της εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, επιχείρησε να επηρεάσει τη θέση του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ σχετικά με τη συνείδηση των μηχανών, ενόψει μιας σημαντικής ομιλίας για την τεχνολογία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Μαθητικός ξεσηκωμός στα προάστια του Παρισιού πυροδοτεί διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα

Ο Ουλίς Ραμπατέ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Paris 8, σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι περιθωριοποιημένες αστικές περιοχές της Γαλλίας επηρεάζουν πλέον όλο και περισσότερο την κεντρική πολιτική σκηνή
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Διεθνή / Βρετανία: Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα σπίτια τους κινδυνεύουν από πλημμύρες

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας προειδοποίησε ότι, οι κάτοικοι του ενός τρίτου από τα έξι εκατομμύρια ακίνητα που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμύρας δεν γνωρίζουν την απειλή που αντιμετωπίζουν
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
"Ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνομιλία" και ο Κύπριος Πρόεδρος μόλις ψήθηκε να κόψει κάθε ομφάλιο λόρο με την Ελλάδα με αυτές τις παπαριές που άκουσε.