ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια μαμά δωρίζει στη διαφυλική κόρη της τις πρώτες ορμόνες κι η αντίδραση είναι απίστευτη

Μια μαμά δωρίζει στη διαφυλική κόρη της τις πρώτες ορμόνες κι η αντίδραση είναι απίστευτη Facebook Twitter
5

Μια έκπληξη, διαφορετική από αυτές που συνήθως ακούμε να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους, αποφάσισε να κάνει η Erica Maison στη 14χρονη κόρη της Corey.

Η Corey είναι διαφυλική -γεννήθηκε δηλαδή αγόρι- και εδώ και δυόμιση χρόνια περιμένει, εν μέσω μεγάλης γραφειοκρατίας, ο θεραπευτής της να της δώσει το ΟΚ ώστε να ξεκινήσει ορμονική θεραπεία HRT (Hormone Replacement Therapy).

Στο βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η Corey καθισμένη στο καναπέ του σπιτιού της ακούει τη μαμά της να της ανακοινώνει πως "της έχει μια έκπληξη πίσω από τα μαξιλάρια".

Μόλις η Corey ανοίγει τη σακκούλα και βλέπει τις ορμόνες, ξεσπά σε κλάματα, σηκώνεται αμέσως να αγκαλιάσει τη μαμά της και τη συνέχεια περιγράφει η Erica, στο ποσταρισμένο βιντεάκι στο Youtube. "Συγγνώμη έπρεπε να κλείσω την κάμερα γιατί κλαίγαμε κι οι δυο και παραμιλούσαμε σαν χαζές".

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εγω δεν καταλαβα τελικα?!Ηταν αγορι κ γινεται κοριτσι?Ή ειναι κοριτσι κ γινεται αγορι?!Παντως ειναι πανεμορφο κ η μαμα με την σταση της,δειχνει πως ειναι διπλα στο παιδι της,ο.τι κ αν επιλεξει να ειναι αυτο...!
Είναι αγόρι που νιώθει και θέλει να γίνει κορίτσι. Επειδή μπαίνει στην εφηβεία που ουσιαστικά τα εμφανή χαρακτηριστικά του κάθε φίλου αρχίζουν και καθορίζονται, πρέπει να αρχίσει ορμονική θεραπεία για να αποκτήσει πιο θηλυκά χαρακτηριστικά.
Πάντως, γενικά, μπορεί να είναι προσβλητική για τα τρανς άτομα, η έκφραση "ήσουν αυτό πριν και μετά έγινες το άλλο". (Καταλαβαίνω (υποθέτω) ότι δεν είναι τέτοια η πρόθεσή σου, και δεν μιλάω καθόλου επιθετικά, περισσότερο επεξηγηματικά θα έλεγα.)Ο λόγος που μπορεί να το εκλάβει κάποιο τρανς άτομο ως προσβλητικό είναι ότι πολλές φορές είναι κομμάτι της αντίληψης ότι όσο περισσότερο έχεις προχωρήσει με ορμόνες και εγχειρίσεις, τόσο πιο κοντά είσαι στο φύλο με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι. Οπότε αν δεν έχεις κάνει την τάδε επέμβαση δεν είσαι αρκετά... οτιδήποτε-αυτοπροσδιορίζεσαι, και έτσι ακυρώνεται το φύλο σου και πώς το βιώνεις.Τεσπα, δεν θέλω να κουράσω, γενικά τρανς αγόρι=αγόρι, τρανς κορίτσι=κορίτσι, και η διαφορά με τα μη τρανς (δλδ cis) άτομα είναι ότι το πώς αισθάνονται δεν συνάδει με το πώς τα προσδιόρισαν στην γέννησή τους βάση των βιολογικών τους χαρακτηριστικών. Και το "πριν" και "μετά" -αν έχει φυσικά σημασία κιόλας, στα περισσότερα πλαίσια δεν έχει- ορίζεται ως "το έχει πει/συνειδητοποιήσει" (έχει κάνει δλδ coming out) και "δεν το είχε πει/συνειδητοποιήσει".Σόρρι για το σεντόνι :)