Σόιμπλε:«Θα βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση της Volkswagen»

Σόιμπλε:«Θα βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση της Volkswagen» Facebook Twitter
2

«Στο τέλος, τίποτε δεν θα θυμίζει την παλιά VW», είπε ο Σόιμπλε σε τοπική γερμανική εφημερίδα αρνούμενος ότι το σκάνδαλο απειλεί τη γερμανική οικονομία ή τη Γερμανία ως επενδυτικό προορισμό. «Θα βγούμε ισχυρότεροι από αυτή την κρίση. Διδασκόμαστε από τις κρίσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, παράλληλα δήλωσε ότι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές θα εφαρμοσθούν στον όμιλο Volkswagen, έπειτα από το σκάνδαλο Dieselgate.

Σήμερα ωστόσο, η γαλλική θυγατρική της Volkswagen ανακοίνωσε ότι περίπου το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, πρόκειται για 574.259 μοντέλα της Volkswagen, 189.322 Audi, 66.572 Skoda, 93.388 SEAT και 24.523 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Στη Νότια Κορέα κατατέθηκαν οι πρώτες δύο αγωγές από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Volkswagen και δεκάδες θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από δικηγορική εταιρεία στη Σεούλ.


«Οι πελάτες μας δεν θα είχαν ποτέ αγοράσει Volkswagen, εάν γνώριζαν τα πραγματικά αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων», δήλωσε εκπρόσωπος της Barun Law, ο οποίος θεωρεί ότι η συμπεριφορά της εταιρείας αποτελεί αισχροκέρδεια από ποινικής απόψεως.


Αναμένεται ότι οι ενάγοντες θα ζητήσουν την ακύρωση της αγοράς του αυτοκινήτου τους, επιστροφή του τιμήματος, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.


Περί τα 59.000 αυτοκίνητα της Volkswagen εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό κυκλοφορούν στη Νότια Κορέα. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν έχω αμφιβολία ό,τι είστε ένας λαός που ξέρει να επιβιώνει από τις δυσκολίες.Ότι μπορείτε να πουλάτε ελαττωματικά υποβρύχια και να μην χαλάει το κύρος σας.Αλλά είναι και πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα, πολλές οι χώρες και πολλά τα λεφτά.Επίσης η αλαζονεία είναι ύβρις και μετά την ύβρις κάποτε θα έρθει και η Νέμεσις.