Φύσσας: «Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου»

Φύσσας: «Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
1

Συνεχίζεται αυτή την ώρα η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

«Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» κατέθεσε ο Παναγιώτης Φύσσας, κατά τη διάρκεια εξέτασής του από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Ο κ. Φύσσας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η δολοφονία του γιου του ήταν σχεδιασμένη και ότι θεωρεί βέβαιο πως υπήρξε τηλεφωνική εντολή για να σκοτώσουν το παιδί του. «Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή, εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζεται το Εγέρθητι» είπε χαρακτηριστικά.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο μάρτυρας ρωτήθηκε από συνήγορο της πολιτικής αγωγής εάν ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε, βάσει όσων γνωρίζει ο κ. Φύσσας, μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Η πρόεδρος, εν μέσω αντιδράσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, απαγόρευσε την ερώτηση ζητώντας μάλιστα να διευκρινιστεί ποιον εννοεί ο συνήγορος.


Στο σημείο αυτό παρενέβη ο μάρτυρας, απαντώντας στην πρόεδρο: «Τον Μιχαλολιάκο. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου» ενώ σε άλλη ερώτηση της πολιτικής αγωγής, εάν τον «γαλήνεψε» η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ο κ. Φύσσας απάντησε: «Όχι βέβαια». Και στην ερώτηση αυτή η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, επισήμανε ότι δεν αφορά το δικαστήριο μεταγενέστερη δήλωση και ότι επίσης η ερώτηση σχετίζεται με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για την οποία η πολιτική αγωγή δεν μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σε ό,τι αφορά την ηγετική ομάδα.


Ο κ. Φύσσας εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα γεγονότα της επίμαχης νύχτας θα είχαν άλλη τροπή αν είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία. «Πιστεύω πως αν είχε παρέμβει η αστυνομία θα είχε αποφευχθεί ο φόνος. Έστω και μία πιστολιά στον αέρα αν έριχναν».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια