ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μητέρα καταδικάστηκε επειδή μαχαίρωσε παιδεραστή μέχρι θανάτου

Μητέρα καταδικάστηκε επειδή μαχαίρωσε παιδεραστή μέχρι θανάτου Facebook Twitter
14

Μία μητέρα που σκότωσε παιδεραστή καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών από δικαστήριο στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου. Η 32χρονη ανύπαντρη μητέρα πέντε παιδιών Sarah Sands μαχαίρωσε θανάσιμα τον Michael Pleasted ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος λίγες ημέρες πριν  με εγγύηση για τη σεξουαλική κακοποίηση των τριών αγοριών της.

Στις 28 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οπλισμένη με το μαχαίρι μπήκε στο σπίτι του 77χρονου στην πόλη Canning, στο Ανατολικό Λονδίνο, και τον σκότωσε με μια "διαρκή και αποφασιστική επίθεση". Ο 77χρονος κατέρρευσε στο διάδρομο του σπιτιού και πέθανε από αιμορραγία.

Στη δίκη του 77χρονου η 32χρονη είχε ακούσει ότι ο Pleasted είχε 24 προηγούμενες καταδίκες για σεξουαλικά αδικήματα μεταξύ των ετών 1970 και 1991 και είχε φυλακιστεί με ποινές από 6 μήνες ως 9 χρόνια για τα αδικήματα του.

Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι είχε πάει στο σπίτι του 77χρονου για να τον παρακαλέσει να παραδεχτεί τα εγκλήματα του αλλά τον άκουσε να λέει ότι τα αγόρια ήταν ψεύτες και ότι του κατέστρεψαν τη ζωή. Το δικαστήριο καταδίκασε την Sants για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού δέχτηκε ότι έχασε τον έλεγχο.

14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Συμφωνώ με το ότι έπρεπε να καταδικαστεί η μητέρα. Αν μπορούσαμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να σκοτώνουμε όποιον γουστάρουμε ατιμώρητα τότε θα το χάναμε το "παιχνίδι"! Από την άλλη την καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!!Όταν βλέπεις ότι ο άνθρωπος αυτός έχει 24 καταδίκες για παρόμοια αδικήματα και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, τότε κάτι δεν πάει καλά με την δικαιοσύνη! Η κατ' επανάληψη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δείχνει άνθρωπο ψυχικά ασθενή που ο αναμορφωτικός χαρακτήρας της φυλάκισης δεν φέρνει αποτελέσματα. Πολλοί από αυτούς ομολογούν ότι είναι άρρωστοι και αν βγουν απ' τη φυλακή θα το ξανακάνουν. Σ' αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι το ψυχιατρείο! Κάγκελο εφ όρου ζωής!!!
Όλοι εσείς που μιλάτε περί αυτοδικίας και δικαιοσύνης διαβάσατε την είδηση; 24 καταδίκες σε 21 χρόνια είχε ο άνθρωπος και αυτές ήταν μόνο οι περιπτώσεις που φτάσαν στο δικαστήριο. Ποιός ξέρει πόσα άλλα θύματα είχε. Και όμως ήταν έξω και συνέχιζε τη δράση του.Η δικαιοσύνη είχε όχι μία αλλά 24 ευκαιρίες να τον τιμωρήσει όπως του έπρεπε και δεν το έκανε. Πόσες ζωές έπρεπε ακόμα να καταστρέψει δηλαδή;Πολύ καλά έκανε η κυρία και μπράβο της.
τι μετάλλιο θα της δίνατε ρε παιδια; αυτο που εκανε ηταν σωστο δηλαδη; συγνώμη αλλα όσο κακος και να ήταν το τυπας δεν εχει κανενας το δικαίωμα να του αφαιρέσει την ζωη.. δεν ειναι δική σου επιλογή για να το κανεις.. αφού εκανε κατι τέτοιο και λίγα χρονια της δώσανε.. σορρυ
Εάν εσύ μπορείς να εξακολουθεις να ζεις με τρία παιδιά κακοποιημένα και έναν ανώμαλο έξω να συνεχίζει το έργο του τότε εντάξει,προσωπικά όσο πάταγε στη γη δεν θα είχα ησυχία και έτσι χέστηκα για το κόστος της πράξης μου.
εγω? εσεις σκέφτεστε μονο την "κακομοίρα" μητέρα... για σκεφτείτε λιγο τα παιδια.. κακοποιηθηκαν απο ενα τερας, η μανα τους τον σκότωσε, πήγε φυλακή για 3.5 χρόνια.. αντι να τα στηρίξει και να τα βοηθήσει να το ξεπεράσουν τους προκάλεσε και αλλο πονο.. αυτη μονο θυμό ειχε μεσα της.. απο αυτα που εκανε στα παιδιά της και που η ίδια δεν μπορεσε να τα προστατέψει.. το να σκοτώσεις κάποιον δεν ειναι λύτρωση ουτε έλυσε κανα πρόβλημα.. το κακο ειχε ήδη γίνει.. το θεμα ειναι να στηρίξεις την οικογένεια σου μετα απο κατι τετοιο
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αυτην την μηδενιστικη λογικη... Οκ ο παιδοφιλος ειναι ενα τερας και το οτι δεν τιμωρηθηκε με την ποινη που του αναλογει, επιβαρυνει ακομη περισσοτερο τον ψυχισμο της μητερας των θυματων. Ομως αυτο δεν παει να πει οτι εχει καποιο δικαιωμα να του αφαιρεσει την ζωη... Ναι καταλαβαινω τον λογο που το εκανε, αλλα δεν συμφωνω με την πραξη. Απο την αλλη πλευρα συμφωνω απολυτα με την ετυμηγορια που δεν της δινει την ανωτατη ποινη αλλα μειωμενη.
Συμφωνώ ότι η αυτοδικία δεν είναι λύση για τα εγκλήματα, γιαυτό υπάρχει η δικαιοσύνη και μέσα από τη σοφία της πρέπει να γίνεται η διαχείριση των αδικημάτων. Διαφορετικά θα επικρατήσει χάος.Βέβαια μεγαλώνει η άλλη παιδάκια με σκοπό να τα κάνει σωστούς ανθρώπους, με στερήσεις, θυσίες, ζει για να τα βλέπει να χαμογελούν, τα προστατεύει από κάθε κακό, δίνει τη δική της ζωή για τη δική τους και θα πάει ο άρρωστος να τα σημαδέψει για πάντα; Όποιος πειράξει τα παιδιά μου θα πεθάνει κι αν μπορέσω, όχι σε πέντε λεπτά με μαχαιριές, βασανιστικά και αντάξια. Και μετά η δικαιοσύνη με τη σοφία της ας φροντίσει για τη διαχείριση του εγκλήματός μου.
Δεν διαφωνω και αν βρισκομουν στη θεση της δεν ξερω πως θα αντιδρουσα, ομως δεν καταλαβα ποια ειναι η αποψη σου για την ποινη που της επιβληθηκε.
Ειλικρινά δεν έχει καμία σημασία για μένα το μέγεθος της ποινής. Κάποια ποινή θα την δεχόταν, δεν μπορεί να της πούνε και μπράβο, άνθρωπο - θεωρητικά - σκότωσε. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν γνωρίζω τις νομικές προβλέψεις, ελπίζω όμως να της επιβλήθηκε η ελάχιστη.Το θλιβερό είναι ότι με τον τρόπο αυτό, τα θύματα την πληρώνουν ξανά.
Αυτο που προσπαθω να πω ειναι πως πραξεις εκδικησης-εξιλεωσης δεν πρεπει να ειναι αποδεκτες μεσα σε μια κοινωνια. Ουτε συγχαρητηρια πρεπει να της δωσουν, ουτε να μην της επιβαλλουν καμια ποινη. Υ.Γ. Οταν η δικαιοσυνη αποτυγχανει,δεν την παιρνουμε στα χερια μας, αλλα προσπαθουμε να την "βελτιωσουμε".
Ναι αυτό πρέπει, έτσι είναι το σωστό. Είδες, δεν είπα για την κοπέλα. Ούτε για τις άλλες κοπέλες. Δεν ενθαρρύνω την αυτοδικία, αντιθέτως την κατακρίνω ρητά. Αλλά, μακρυά από μας, αν κάποιος ενοχλούσε τα δικά μου παιδιά, εγώ και μόνο εγώ, θα φρόντιζα να πάρει αυτό που του αξίζει. Μακάρι να μη χρειαζόταν να μπω φυλακή γιαυτό και να καλύψει η δικαιοσύνη ως όφειλε.
Είναι δυνατό? θα πρέπει να ξεκινήσει διαμαρτυρία κατα της αποφάσης και να αφεθει ελεύθερη. Που είναι αυτές οι οργανώσεις, που συντρέχουν σε ανθρώπους που αδικούνται. Φανταστείτε τα παιδιά της το διάστημα της φυλάκισης της.