Ιερώνυμος εναντίον Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά: Επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες

Ιερώνυμος εναντίον Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά: Επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες Facebook Twitter
34

Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Σιδηρόκαστρο χθες το βράδυ.

Ο Αρχιεπίσκοπος για το συγκεκριμένο ζήτημα επεσήμανε: " Το Υπουργείο θα έχει αυτή την πρόθεση, κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της" και συνέχισε: "Αρμοδιότητες δεν παίρνει κανείς μόνος του- Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου."

Τόνισε επίσης πως : Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνικοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλλήνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάζουμε.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Χορτάσαμε αγνή χριστιανική αγάπη. Φτάνει πια. Όταν ήμουν πέμπτη δημοτικού μας είχαν βάλει με το ζόρι να μάθουμε τη θέση όλων των αγιογραφιών στην εκκλησία, τα εξαπτέρυγα και άλλα τέτοια και το πιστεύω απέξω. Έφαγα ξύλο με τη βέργα γιατί δεν το έμαθα. Στο γυμνάσιο με σήκωσε μια φορά ο διευθυντής να πω το πάτερ ημών στο σχολείο (κάθε τρίτη είχαμε προσευχή όλοι μαζί, όλες οι τάξεις του γυμνασίου και σήκωνε ο διευθυντής τυχαία κάποιον). Ξέχασα μια γραμμή από τον τυφλοσούρτη και εκτός από το σούσουρο που δημιουργήθηκε την ώρα της προσευχής με έβαλε τιμωρία η καθηγήτρια των γερμανικών (οεο;;) να λέω κάθε μέρα το πάτερ ημών μέχρι να το μάθω γιατί ήταν "απαράδεκτο και μεγάλη προσβολή". Φτάνει πια με την καταπίεση. Ποτέ δεν πίστευα στα θεία και θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να πιστεύει όπου θέλει, ειδικά σε μία χώρα που έχει υποτίθεται ανεξιθρησκεία (καλό), αλλά πιστεύω ακράδαντα πως η κατήχηση οποιασδήποτε θρησκείας δεν είναι θέμα του σχολείου, είναι θέμα των γονέων. Κανονικά δε θα έπρεπε να γίνεται καν κατήχηση βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Revamp στο μάθημα των θρησκευτικών για να είναι μια σφαιρική προσέγγιση για την εξέλιξη των θρησκειών στον κόσμο, χωρίς κανένα ιδιαίτερο focus σε κάποια και τότε θα έχει πλάκα. Αλλά γιατί να μην κάνουν τα παιδιά λίγο περισσότερο παγκόσμια ιστορία αντί για θρησκευτικά;; Θέλουμε πολ΄καιρό ακόμα για να απαλλαγούμε από το ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και από το ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Η σειρά είναι σημαντική. Η θρησκεία έρχεται πριν την οικογένεια.
Αληθεια ποσες ωρες μαθηματικων ειχαμε στο σχολειο καθε εβδομαδα?Συν τοις αλλοις οτι για να μπορω να βρισκομαι σε ενα αλφα επιπεδο επρεπε να πηγαινω και ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ...!Και ενας σκασμος λεφτα και χρονος..Αυτα τα ξεχναμε? Λες και ειναι μια ωρα την βδομαδα θρησκευτικα ειναι η τρελη καταπιεση..Απο οτι θυμαμαι ολοι γουσταραν διοτι δεν ειχε πιεση αυτο το μαθημα και ψιλοχαζευανε ακουγοντας παραβολες και αλλες ιστοριες.Το παιδι μου αν μπορεσω θα το μαθω την μεθοδο των τριων και μετα θα κανω μια αιτηση να εξαιρεθει απο τα μαθηματικα ας πουμε.Αυτο γινεται?Οχι βεβαια.. Ολα τα μαθηματα επιβαλονται με το νομο και οποιος θελει να τα αλλαξει ας αρχισει ψηφιζοντας σκεπτομενος.Ειναι πολυ απλοικο να κατηγορεις την εκκλησια οσο απλοικο εκ μερους μου να κατηγορω φερ'ειπειν τους μαθηματικους
Μήλα με πορτοκάλια λέμε!! Είναι κοινός τόπος δηλ για σένα, ότι τα μαθηματικά σαν εφόδιο στην ζωή είναι το ίδιο σημαντικά με τους βίους φαντασιόπληκτων ερημιτών και την ηθική ενός σημιτικού φύλου από την Μεση Ανατολή! Ίσως θα έπρεπε να επαναξιολογήσεις κάποια πράματα στην ζωή σου. Και αν πάλι όχι, να σκεφτείς ότι ενώ τα μαθηματικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε όλους, τα προαναφερθέντα είναι παντελώς άχρηστα σε έναν άθεο, έναν βουδιστή, έναν αλλόθρησκο γενικά. Εκτός και αν πάλι θεωρείς πως όλοι αυτοί είναι ανεπιθύμητοι στην χριστιανορθόδοξη Ελλάδα σου και θα πρέπει να απελαθούν (ή και χειρότερα)...
φαντασιοπληκτοι ερημιτες, θεοι, ο διας και ολες αυτες οι φαντασιωσεις κρατησανε τον ανθρωπο ορθιο απεναντι στο υπαρξιακο χαος φιλε μου οπως εξισου και η επιστημη δεν αντιλεγω,αλλα οσοι γεννηθηκαν με ενα ταμπλετ στο χερι νομιζουν οτι ολα αυτα ειναι μια ιστοριουλα που λενε οι παππουδες.Και σε οτι αφορα το θεμα των μεταναστων δεν ξερω πως το εφερες βολτα στο μυαλο σου αλλα μου κανει για καραμπινατη προβολη.Διαβασε λιγο Φρουντ και θα καταλαβεις.Α ναι και βγες λιγο απο το facebook και διαβασε λιγο ιστορια.Αιντε πρωι πρωι!
Θεοί και δαίμονες βοήθησαν τον άνθρωπο υποκαθιστώντας την κενό στο κρανίο του και μόνο. Μόλις είχε αρχίσει ο άνθρωπος να ανακαλύπτει ότι ο κεραυνός έχει λογική εξήγηση και δεν αμολιέται από κάποιον Δία, πλάκωσαν οι μουτζαχεντίν (της δικής μας θρησκείας τότε) και τα έκαψαν όλα ως υβριστικά, ιερόσυλα και προσβλητικά προς τον θεό του προαναφερθέντος σημιτικού φύλου (ναι, μάλλον διαβάσαμε διαφορετική ιστορία εσύ και εγώ!)Τους μετανάστες τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω που τους ανακάλυψες - προφανώς "έχεις την μύγα" και η προβολή μάλλον χαρακτηρίζει την ΔΙΚΗ σου στάση άμυνας του σκεπτικού σου. Ίσως μια πρωινή μετάνοια, ή μια θεία κοινωνία να σε βοηθούσε να το ξεπεράσεις.
Έλα να πλακώνουν όλοι οι e-αθεοι να βγάλουν την χολή τους. Ναι όσο και να ψιττακίζετε τα στερεότυπα για φόρους, εκκλησία κλπ, δεν θα αποβάλετε τον Χριστιανισμό από την Ελλάδα και αυτό θα σας πονάει. Αλλά έτσι είναι μερίδα ΝεοΕλλήνων, επειδή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποβάλουν τη μιζέρια της ζωής τους στρέφονται κατά πάντων. Η Εκκλησία σας φταίει τώρα. Πάρτε λοιπόν τον ορθολογισμό σας και ζήστε με αυτόν. Ο Χριστιανισμός άντεξε 2000 χρόνια, δεν θα πάθει και τίποτα από τους πολύ_κόντρα_και_ψαγμένους τύπους. Χέητερς γκόνα χέητ. Βγάλτε χολή στο ίντερνετ αφού δεν μπορείτε αλλού.
Το ζητούμενο δεν είναι να αποβάλουμε τον χριστιανισμό από την Ελλάδα, αλλά τους παπάδες από τα σχολεία. Όταν απαγορεύεται ο προσυλητισμός για τις άλλες θρησκείες είναι ειρωνικό να βλέπεις να γίνεται κατήχηση-πλύση εγκεφάλου σε μικρά (και μεγάλα) παιδιά.Και παρεμπιπτόντως, ο ορθολογισμός και κάτι αλλόθρησκοι έφτιαξαν την συσκευή που χρησιμοποιείς για να γράφεις τις χαζομαρούλες σου. Ο θεούλης έφτιαξε δυο τάμπλετς κάποια στιγμή πριν τρεις χιλιετίες και σταμάτησε εκεί.
προφανώς στηρίζεις την αποβολή των *παπάδων* απο τα σχολεία, αν και ελάχιστοι είναι θεολόγοι-ιερείς, επειδή δεν θες οι νέοι να διδάσκονται τον Χριστιανισμό. Τι κρίιιμα, θα συνεχίσουν να τον διδάσκονται όσο και αν οι e_άθεοι βγάζουν τσιρίδες.
Δεν έχω πρόβλημα να διδάσκονται τον Χριστιανισμό σαν ιστορικό και κοινωνικό φαινόμενο, έχω πρόβλημα να κατηχούνται - όπως γίνεται τώρα. Αυτή είναι δουλειά της εκκλησίας. Για αυτό και δεν βλέπω διαφορά τον θεολόγων στην τάξη από τους παπάδες. Όσο για τις "τσιρίδες", αυτές ψάξτες στον Άνθιμο, Πειραιώς, τον Ιερώνυμο και τις λοιπές τρελές της ιεραρχίας που μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι κάθε φορά που ανοίγουν τα στόματά τους.
τοσο brainwashed το 2015???? κριμα!!! και μιλας για χεητερς?? ειδα τους αγαπημενους σου παπαδες ποση αγαπη δειξαν στους χουντικους (τατσι μιτσι κοτσι) ειδα την αγαπη που δειχουν για ατομα που δεν θελόυν να ακολουθησουν τυφλα το σαθρο υποκριτικο πατρις-θρησκεια-οικογενεια , οπως τα ατομα που δεν θελουν να παντρευτουν, που δεν θελουν παιδια, την αγαπη τους για τους γκει και τα δικαιωματα τας -παρολο που το 90% των παπαδων και ΕΙΔΙΚΑ οι αρχιμανδριτες , δεσποταδες κτλ ειναι ΚΡΥΦΟΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΙ ..( εχω ιστοριες να σου πω να φριξεις!!! αλλα δε με αφηνουν να τις γραψω) , τα δικαιωματα των τρανς, την εμμονη τους να μην επιτραπουν να υπαρξουν χωροι για καυση πτωματων για να μην χασουν τα προνομια στα 50ευρα, και βεβαια να μην φορολογηθουν... απαπαπαπα να φορολογησεις τους παπαδες και την Εκκλησια που κατεχει τα καλυτερα φιλετακια real estate στην Ελλαδα ειναι μεγαλη αμαρτια!!και αν δεν τα εχουν μπορουν ανετοτατα να τα αποκτησουν (βλεπε Βατοπαιδι!!)αστα αγαπητε με τον Χριστιανισμο σου και τους παπαδες σου !! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΙΖΝΑ!!! αν ερχοταν τωρα ο Χριστος θα τους επιανε απο τα γενια και θα τους πετουσε εξω απο τις εκκλησιες ..για να ξυπναμε λιγο και να βγαζουμε τις παροπιδες που μας εχουν περασει οι παπαδες και οι πολιτικοι εδω και παρα πολλα χρονια!! για να γινουμε καποια στιγμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! και ελπιζω να εισαι απο 50 χρονων και πανω ..αν οχι τοτε λυπαμαι ιδιατερα!!
Ηράκλειε μπέημπι, το είδος μας είναι στη γη (με τη σημερινή μορφή) εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια και βάλε. Με προηγούμενες μορφές, πολύ περισσότερο. Και γενικότερα η ζωή υπάρχει για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Αλλά μη σε συγχύζω, κράτα το δέκα χιλιάδες συν.η θρησκεία σου "άντεξε" 2000 χρόνια. Αν το βάλεις σε προοπτική, άντεξε ακριβώς όσο μια πορδή, που όσο κι αν είναι ατυχής, θα την αναχτείς, γιατί περνάς καλά στο πάρτι. Τώρα που ξεψυχάει, γκριν & μπέαρ ιτ. Το φως έρχεται.σμουτς!
Χαχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχχαχαχαχαχ Τι εγινε;;;Ειδες περισσότερες θετικές ψήφους στα σχόλια που είναι υπέρ το να σταματήσουν τα θρησκευτικά και τρομαξες;;;;Ο χριστιανισμός έχει ήδη αρχίσει να εξαφανίζεται (επιτελους) ξύπνησαν οι Ανθρωποι...Ψαγμένου τυπους;;;;;;(σου κακοφενεται που κάποιοι από εμάς δεν τρώμε ότι λέει η εκκλησία αμασητο;;;;και ενημερωνομαστε;;;;) Φορά αν είναι και καμιά μπλούζα που να έχει ένα σλόγκαν (ΝΑΙ)^15 στον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ
Για την απαλλαγή απο τα θρησκευτικα φάνηκε εκνευρισμός. Δε διέκρινα το ίδιο για τους προσφυγες που ψοφολογάνε κάθε μέρα. Ουτε κάποιο μηνυμα ενότητας και αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν την εξαθλίωση.
Άμα θέλουμε να γίνει Ελληνική η παιδεία μας να αντικατασταθούν τα θρησκευτικά με πιο χρήσιμα μαθήματα. Να μαθαίνουν από μικρά τα παιδιά πως λειτουργούσε η Εκκλησία του Δήμου στην Αρχαία Αθήνα. Δε ντρέπεστε να φοβερίζετε τα παιδιά με διαόλους και άλλα παραμύθια. Επειδή έχετε απώλεια επαφής με την πραγματικότητα πρέπει να κάνετε και τους άλλους έτσι;
Εντάξει πέρα απ τα θρησκευτικά νισάφι και με αυτήν την αρχαιολαγνεία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μπουν στην θέση των θρησκευτικών που μέχρι στιγμής είναι υποβαθμισμένα.
Ποιος είναι αυτός ο κύριος και τι είναι αυτά που λέει εξ ονόματός μου; Δεν τον ψήφισα. :P Nωρίς χτύπησε η μαφία με τα μαύρα. Kαι όλο αυτό το ξέσπασμα για την απλοποίηση της απαλλαγής από τα θρησκευτικά. Μάλιστα. Σιγά μην κάνουμε δημοψήφισμα για το τι χαρτιά θα προσκομίζουμε. Αλλά, Τζερόνυμο μαζί σου, αναθεώρηση του συντάγματος χρειάζεται να ξεμπερδεύουμε. Και επειδή οι καρδιές των Ελλήνων περνάνε από την κάλπη, δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό να τελειώνουμε. Αλλά μπα.
Μπα... Αφού το λέει καθαρά:Αν το αποφασίσουν οι Ελληνες στην αλλαγή του Συντάγματος, ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ.Με άλλα λόγια, τότε θα προχωρήσουμε στους απαραίτητους εκβιασμούς για να πάρουμε τα... ισοδύναμα