Στον σταθμό του ηλεκτρικού έσπευσαν για καταφύγιο από την καταιγίδα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες

Στον σταθμό του ηλεκτρικού έσπευσαν για καταφύγιο από την καταιγίδα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
6
Στον σταθμό του ηλεκτρικού έσπευσαν για καταφύγιο από την καταιγίδα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Καταφύγιο στο σταθμό του ηλεκτρικού για να προστατευθούν από την πρωινή καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα, έσπευσαν για ακόμη μια φορά να βρουν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια μια και η προσέλευση ήταν πολύ μικρότερη από εκείνη στην περασμένη κακοκαιρία στις αρχές της εβδομάδας.

Οι άνθρωποι που έχουν κατασκηνώσει στην Πλατεία Βικτωρίας εξακολουθούν να είναι πάρα πολλοί και οι σκηνές δεν αρκούν για να τους προστατέψουν όλους.

Στον σταθμό του ηλεκτρικού έσπευσαν για καταφύγιο από την καταιγίδα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Στον σταθμό του ηλεκτρικού έσπευσαν για καταφύγιο από την καταιγίδα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας και τη γύρω περιοχή, από την άφιξη καθημερινά και την προσωρινή παραμονή εκεί προσφύγων - μεταναστών, απασχόλησε εκτενώς την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.


Δεκάδες κάτοικοι, αλλά και επαγγελματίες κατέκλυσαν την αίθουσα και εκπρόσωποί τους περιέγραψαν αναλυτικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τόσο εκείνοι όσο και οι πρόσφυγες - μετανάστες. Οι εκπρόσωποι της περιοχής κατήγγειλαν ότι τα κυκλώματα, που εκμεταλλεύονται τη δυστυχία και την αγωνία αυτών των ανθρώπων, δρουν ανενόχλητα και κατηγόρησαν την αστυνομία αλλά και τις άλλες συναρμόδιες αρχές ότι επιδεικνύουν αδιαφορία, στις συνεχείς εκκλήσεις και καταγγελίες τους.

Αποκάλυψαν, ότι όσοι από τους κατοίκους επιχείρησαν να αντιδράσουν δέχθηκαν απειλές από μέλη των κυκλωμάτων αυτών. Ακόμη, επισήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία, τόσο η μετατροπή της πλατείας και της γύρω περιοχής σε "χωματερή", αλλά και από ασθένειες, όπως φυματίωση, που μπορεί να πάσχουν κάποιοι από τους πρόσφυγες και λόγω των συνθηκών, να εξαπλωθούν.


Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες της πλατείας επισήμαναν ότι αν δεν δοθεί λύση, μέχρι τέλος του μήνα, θα κλείσουν τα καταστήματά τους και θα απολυθούν 250 εργαζόμενοι σ΄αυτά, τους οποίους ήδη έχουν απλήρωτους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Περνώντας συχνά από εκεί πάντα σκέφτομαι το ίδιο πράγμα... Μπορεί να επικρατεί χάος αλλά αν τους κοιτάξεις στα μάτια είναι αθώες ψυχές οι περισσότεροι! Η πλατεία Βικτωρίας πάντα ήταν κακόφημη περιοχή κι όμως συγκριτικά με το πριν τώρα νιώθω πιο ασφαλής όταν βρίσκομαι εκεί... Είναι άνθρωποι και υπάρχουν και παιδιά πολλά εκεί... Αν τους φερθούμε ρατσιστικά θα τους διαμορφώσουμε λάθος χαρακτήρα και θα φταίμε εμείς αλλά θα λέμε αυτούς αχάριστους.. Όσο για τις αρρώστιες που μπορεί κάποιος να έχει, να υπενθυμίσω ότι κι ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει μια αρρώστια, θα είχε διαφορά;;
«Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες της πλατείας επισήμαναν ότι αν δεν δοθεί λύση, μέχρι τέλος του μήνα, θα κλείσουν τα καταστήματά τους και θα απολυθούν 250 εργαζόμενοι σ΄αυτά, τους οποίους ήδη έχουν απλήρωτους».Στα τέτοια μας!...Δεν φταίνε οι πρόσφυγες αν τα μαγαζιά τους δεν έχουν δουλειά και βεβαίως οι εργαζόμενοι, προφανέστατα, είναι απλήρωτοι πολύ πριν περάσουν στην Ελλάδα οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες. Βρήκανε τώρα, να τα φορτώσουν όλα στους δύσμοιρους ανθρώπους…Αγαπητοί μου καταστηματάρχες, πολύ φοβάμαι ότι είσαστε «καμένα χαρτιά» εδώ και πάρα πολύ καιρό, ανεξάρτητα από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες αλλά δεν θέλετε να το πιστέψετε…
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα φίλε Νοών. Εγώ κι εσύ μπορεί να μην έχουμε πρόβλημα να ψωνίζουμε από μαγαζιά που έξω απ' τις βιτρίνες τους έχουν στήσει σκηνές πρόσφυγες, αλλά η πλειοψηφία δυστυχώς δεν σκέφτεται έτσι. Αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μαγαζιά εκεί δε σταυρώνουν πελάτη με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Απ' την άλλη επίσης δεν είναι σωστό για τους πρόσφυγες να μαζεύονται σε πλατείες να κοιμούνται σε αντίσκηνα και να κατεβαίνουν στον υπόγειο όταν βρέχει. Θα έπρεπε να φιλοξενηθούν σε ανθρώπινους καταυλισμούς με μέριμνα της πολιτείας. Εσύ το βρίσκεις σωστό που αφήνονται στη μοίρα τους και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους;Για να μην αναφέρω ότι αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί είναι (θα χρησιμοποιήσω το χιλιοειπωμένο) "βούτυρο στο ψωμί" της Χ.Α.
Ως κάτοικος πλατείας Βικτωρίας σας ενημερώνω ότι:-Τα περίπτερα, τα φαρμακεία, τα σουβλατζίδικα τα μίνι μάρκετς και ορισμένα καφέ στην πλατεία έχουν θησαυρίσει. Εξαιρούνται τα μαγαζιά με ήδη δώρων και τα γραφεία.-Οι διακινητές-δουλέμποροι, που τους ξέρουμε όλοι δεν έχουν απλά θησαυρίσει, είναι εκατομμυριούχοι.Οι πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες(αυτό είναι ο πραγματικός ρατσισμός),χωρίς τουαλέτες, χωρίς καμία επίσημη βοήθεια,κάνοντας υπομονή μέχρι να φύγουν και να έρθουν οι επόμενοι.-Εμείς οι κάτοικοι κινούμαστε ανάμεσα σε ρυάκια ούρων, σωρούς κοπράνων, αφόρητη δυσοσμία, σε τέτοιο βαθμό, που σκεφτόμαστε να κατεβούμε ακόμη και για τσιγάρα, δεν καλούμε άνθρωπο σπίτι μας και μας παρηγορεί το γεγονός ότι η δυστυχία αυτών των ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από τη δική μας.