80 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ

80 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
1

Στοιχεία για τα ποσά που εισπράχθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα περίπου 80.000.000 ευρώ έχει αποφέρει έως σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ελέγχουν, με τη συνδρομή στελεχών του ΣΔΟΕ, τα 2.062 ηλεκτρονικά αρχεία Ελλήνων καταθετών στην HSBC στην Ελβετία, έχουν ταυτοποιήσει 1.725 λογαριασμούς που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρίες.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων για 170 πρόσωπα, ενώ είναι στο τελικό στάδιο η φορολογική έρευνα για άλλες 350 περιπτώσεις.

Από τα 80.000.000 ευρώ, τα 13.788.184 περιήλθαν στα κρατικά ταμεία μετά από ρυθμίσεις που έκαναν ελεγκτέοι οφειλέτες, βάσει του νόμου Βαλαβάνη. Οι βεβαιωμένες οφειλές που τέθηκαν σε ρύθμιση αφορούν συνολικό ποσό 26.023.832 ευρώ.

Το ΑΠΕ, υπενθυμίζει ότι τα πρώτα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ» που ελέγχθηκαν αφορούσαν τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχε διαγράψει ο τότε υπουργός όταν παρέδωσε τα στοιχεία στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτη.

Τη διαγραφή των τριών αρχείων έχει παραδεχθεί ο πρώην υπουργός, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ένοχος για πλημμεληματικού βαθμού νόθευση εγγράφου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα με ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων των καταθετών της HSBC που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησαν οι τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι εξέτασαν το πρώην στέλεχος της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί.

Η κατάθεση Φαλτσιανί αφορά τη διερεύνηση καταγγελιών περί ύπαρξης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία φέρεται να διευκόλυνε συγκεριμένα πρόσωπα να αποκρύπτουν και να φυγαδεύουν στην Ελβετία μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, ο κ. Φαλτσιανί φαίνεται πως έχει δώσει στους εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι, στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, μέλη της υπό διερεύνηση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ενδέχεται να καταθέσει εκ νέου στο κλιμάκιο των εισαγγελικών λειτουργών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Οικονομία / Εκπτώσεις: Γιατί οι τιμές των προϊόντων τελεινώνουν σε «,99» και πώς επηρεάζει αυτό τον εγκέφαλό μας

Η εξήγηση που δίνει η ψυχολογία για τις «τιμές γοητείας» όπως λέγονται, που αποτελούν μια παράδοση πολλών ετών, αν και η προέλευσή τους δεν είναι απολύτως βέβαιη
THE LIFO TEAM
ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ 2026 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Οικονομία / Ανακαινίζω 2026: Τι αλλάζει στα κριτήρια - Οι ιδιοκτήτες που εντάσσονται

Στις αλλαγές του προγράμματος «Ανακαινίζω 2026» συγκαταλέγεται η μείωση του ελάχιστου ποσοστού πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας από 50% σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 20% στις κλειστές κατοικίες
THE LIFO TEAM
Το Truth Social θα πουλάει στη Wall Street το πρώτο δευτερόλεπτο των αναρτήσεων του Τραμπ

Τech & Science / Το Truth Social θα πουλάει στη Wall Street το πρώτο δευτερόλεπτο των αναρτήσεων του Τραμπ

Η Trump Media λανσάρει πληρωμένο data feed για τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες. Η υπόσχεση είναι απλή: όποιος πληρώνει, θα βλέπει πιο γρήγορα αναρτήσεις του Τραμπ που μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
...Έτσι γίνεται η δουλειά κύριοι... Ρητορικό ερώτημα: αν δεν είχε ευαισθητοποιηθεί η "κακιά" κα Λαγκάρντ, πόσα χρήματα θα είχε ειπράξει το ελληνικό δημόσιο;