Τσίπρας προς υπουργούς: Δουλειά σας είναι να στελεχώσετε τα υπουργεία, όχι τα τηλεοπτικά παράθυρα

Τσίπρας προς υπουργούς: Δουλειά σας είναι να στελεχώσετε τα υπουργεία, όχι τα τηλεοπτικά παράθυρα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

«Σας επέλεξα για να κυβερνήσετε και όχι για να κάνετε τηλεοπτικές εμφανίσεις» ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Δουλειά των υπουργών είναι να γεμίζουν τα υπουργεία. Μιλάει καλύτερα, όποιος μιλάει με το έργο του», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε επίσης ότι οι υπουργοί θα πρέπει να δράσουν γρήγορα καθώς «δεν υπάρχει χρόνος» και μίλησε για εντολή του λαού που «μεταφράζεται σε μία και μόνο λέξη, δουλειά, σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλειες αλλά με συλλογικότητα και με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε».

Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία μιας Ελλάδας που «σε τέσσερα χρόνια…θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών και θα έχει επιστρέψει σε μια ανάπτυξη με θετικό πρόσημο, με πρόσημο την προστασία των πιο αδύναμων».

Μίλησε επίσης για εφικτό στόχο σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση του κύρους της χώρας και στην ανάδειξη της ως ισότιμου εταίρου στην Ε.Ε., αν «τολμήσουμε μεγάλες τομές και αλλαγές εντός της χώρας και δουλέψουμε σκληρά».

Επίσης ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές θα πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή και τόνισε ότι επείγει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους η ολοκλήρωση της  ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Τόνισε ακόμα ότι είναι έτοιμα και θα κατατεθούν στη Βουλή, μόλις ανοίξει, τα ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και το ν/σ του υπ.Παιδείας.

Περιέγραψε και το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθηθεί λέγοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και την προστασία της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Είπε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων.

«Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, «απαιτείται αποκατάσταση ομαλότητας, ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Πολιτική / Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε επίσης φοροελαφρύνσεις για οικογένειες και επιχειρήσεις, θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως «διαφθορά ή κυβερνητική αλλαγή»
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Πολιτική / Ο Σταύρος Μπένος αποχώρησε από το σχέδιο «Έβρος Μετά» - «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι τόσο στην προσωπική του διαδρομή όσο και στους πολίτες της περιοχής
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ανατριχίλα και δέος από τα λόγια του.Ανάπτυξη εδώ και τώρα .Ήδη τα πρώτα εργοστάσια παραγωγής γόβας-στιλέτου κατόπιν εντολής της Τζάκρη εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.