H Aρχιεπισκοπή δυσφορεί για την τοποθέτηση Φίλη στο υπουργείο Παιδείας

H Aρχιεπισκοπή δυσφορεί για την τοποθέτηση Φίλη στο υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
14

Δυσφορία έχει προκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες στην Αρχιεπισκοπή η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς πάντως προς το παρόν να έχει δημοσιοποιοηθεί αυτή η δυσφορία δημόσια.

Αυτό που κάνει την εκκλησία να εκφράζεται αρνητικά σε αυτή την τοποθέτηση είναι οι δηλώσεις του κ. Φίλη την εποχή της μεταφοράς του λειψάνου της Αγ. Βαρβάρας σε νοσοκομεία για να προσκυνήσουν οι ασθενείς.

Ο σημερινός υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε μιλήσει τότε από τα τηλεοπτικά παράθυρα για εμπόριο λειψάνων, προκαλώντας την αντίδραση της Εκκλησίας που απάντησε μεταξύ άλλων: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας».

Ένα ακόμη «ντεζαβαντάζ» του νέου υπουργού κατά τους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι ότι έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Ιερώνυμος αναμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την επίσκεψη του υπουργού στη Μονή Πετράκη προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Να σου πω λοιπόν και εγώ με την σειρά μου ότι όσο ισοπεδωτική εξίσωση σου φάνηκε τόση και η αλήθεια της.Και φυσικά είναι διαφορετικοί,δεν θα μπορούσαν πλέον να κάνουν και αλλιώς,οι νεκροί άνθρωποι λοιπόν επέβαλαν δια της βίας το δόγμα και οι ζωντανοί σημερινοί άνθρωποι γνωρίζουν ένα πράγμα καλά,να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.Και πίστεψέ με αν ήταν στο χέρι τους θα ενστερνιζόμασταν ότι η γη γυρίζει γύρω από τον Πειραιως.Γνωρίζω ανθρώπους της εκκλησίας και καλούς ανθρώπους,πνευματικό πλούτο όμως δυστυχώς...εκτός και αν θεωρείς πνευματική αξία το καλό και το κακό.
Ο Φίλης, με τις γνωστές απόψεις κατά Χριστιανών και Ποντίων, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, μένει τώρα να δούμε και τον Κασιδιάρη στο υπουργείο Μετανάστευσης!
Οι άνθρωποι που δημιούργησαν τον Μεσαίωνα,οι άνθρωποι που το εμπόριο λειψάνων το έκαναν επιστήμη,οι άνθρωποι που δίχασαν και αιματοκύλησαν για αιώνες τον κόσμο με τα μυθεύματά τους,οι άνθρωποι που στις λέξεις ελευθερία πνεύματος βγάζουν φλύκταινες και τέλος αυτοί που ισοπέδωσαν και έριξαν την ταφόπλακα στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, μιλούν και λένε ότι βάλλεται η ελευθερία της θρησκείας τους.
Με χαρά σε πληροφορώ ότι ζούμε στον 21ο αιώνα, ο Μεσαιώνας έχει περάσει, και οι άνθρωποι που ζούσαν τότε, είναι νεκροί.Οι άνθρωποι της εκκλησίας που ζούνε τώρα είναι διαφορετικοί, και αν δε με πιστεύεις, κάνε τον κόπο να γνωρίσεις κάποιον εκ των έσω για να σχηματίσεις άποψη.Γιατί το παραπάνω σχόλιο δεν είναι άποψη, είναι ισοπέδωτική εξίσωση.
«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας». Λέει η εκκλησία μας που ακόμη προωθεί το προσκύνημα εικόνων, κοκκάλων, μπουσουλίματος για να πας στην εκκλησία, παγκάρια για να ρίξετε τον οβολόν σας για τα κεριά χωρίς απόδειξη φυσικά, απαγόρευση σε ορισμένα μοναστήρια να μπεις με σορτς ή κοντές φούστες.
Και τους υπόλοιπους μάς ενοχλεί η τοποθέτησή του στο Υπουργείο Παιδείας για τον απλούστατο λόγο ότι η κύρια ασχολία του από πάντα ήταν ως κομματικό στέλεχος.
Μιά είναι η λύση, αφού δεν τους αρέσει ο Φίλης (ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά άσχετο), να χωρίσει το Κράτος από την εκκλησία. Και να έχει την ίδια ατνιμετώπιση που έχουν όλες οι άλλες θρησκείες, να δούνε τη εστί βερύκοκκο... και πόσο ευνοημένοι είναι οι ορθόδοξοι.
1. "Δυσφορία έχει προκαλέσει στην Αρχιεπισκοπή... χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί αυτή η δυσφορία δημόσια" λέει μία εφημερίδα δημόσια2. "παραπέμπει σε περίοδο Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας", λένε κάποιοι τύποι που προσκυνούν κόκκαλα και φοβούνται μη γίνουν όπως το Μεσαίωνα, που όλοι προσκυνούσαν κόκκαλα3. πιο σημαντικό: το ότι μιλάμε για τον Φίλη και αυτός είναι υπουργός παιδείας!
Καλά, ο Φίλης είναι ντροπή ως υπουργός σε οποιοδήποτε υπουργείο και κυρίως στο Παιδείας, αλλά όχι για τους λόγους που επικαλείται η Εκκλησία - για να μην πω ότι αυτά τον κάνουν συμπεθέστερο ξάφνου.
Πρώτη (δεύτερη) φορά αριστερά να βολέψουμε τους δικούς μας -σχετικούς ή άσχετους με το αντικείμενο.Αλλά οι Έλληνες έχουμε φάει - μετά τον εμφύλιο - τόσο αριστερή ιδεολογία που η αποτοξίνωση θα αργήσει να έρθει.
Χωρίς να 'χω καμιά διάθεση να υποστηρίξω τον Φίλη,αλλά ούτε και τον Συριζα,πες μου σε παρακαλώ για ποιούς λόγους είναι ντροπή να είναι υπουργός,και μάλιστα Παιδείας όπως λες,πριν καν αναλάβει ακόμα,και αν αυτοί οι λόγοι που τον καθιστούν ακατάλληλο,δεν συντρέχουν και για τους προκατόχους του,μακρινούς και κοντινούς...δεν θέλω να ειρωνευτώ,διακρίνω όμως έναν τόνο εμπάθειας,και η εμπάθεια δεν είναι καλός αρωγός σκέψης.Κι αν θες τη γνώμη μου(μάλλον διαίσθησή μου) για τον συγκεκριμένο,δεν θα είναι ουτε καλύτερος ούτε χειρότερος απο τους προκατόχους του.
@8bf88a17Μου φαίνεται πολύ λογικό ένας υπουργός Παιδείας να έχει μόρφωση,καλλιέργεια και ήθος φυσικά,στοιχεία τα οποία δεν εξασφαλίζει απαραίτητα ένα πτυχίο ΑΕΙ.Ο συγκεκριμένος υπουργός έχει σπουδάσει στη Νομική-δεν ξέρω αν έχει πτυχίο-και έχει διετελέσει δημοσιογράφος επί σειρά ετών σε διάφορα έντυπα.Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπρέψει σε τομείς διαφορετικούς απ’αυτούς που σπούδασαν,πολλοί δε εξ αυτών δεν έκαναν τον κόπο,για διάφορους λόγους, να πάρουν το πτυχίο τους.Υπο την έννοια που το θέτεις,όσοι είναι πτυχιούχοι στην Ελλάδα είναι δυνάμει υπουργοί.Τα πιο πάνω στοιχεία πρέπει να διακρίνουν έναν υπουργό ή έναν πολιτικό,κι αυτά είναι επίκτητα προνόμια βασισμένα στον προσωπικό μόχθο...Πάντως ο συγκεκριμένος δεν υπολείπεται του μ.ο.καλλιέργειας των πολιτικών στην Ελλάδα,άσχετα αν αυτός ο μ.ο.είναι κάτω του μετρίου,κι αυτό δεν έχει να κάνει με τυπικούς τίτλους σπουδών.
Επειδή, όπως ένας γιατρός είναι άσχετος με ένα υπουργείο Υποδομών, έτσι και ένας δημοσιογράφος είναι άσχετος με ένα υπουργείο Παιδείας. Όταν μάλιστα ένα κόμμα έχει εκλέξει σπουδαίους και διακεκριμένους καθηγητές και επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί και με ζητήματα εκπαίδευσης και εκπ. διαδικασίας, είναι άκυρο να μου βάζεις τον Φίλη του κομματικού σωλήνα. Εγώ το μόνο που καταλαβαίνω σαν ενδεχόμενο, είναι κανένας να μην ήθελε να πάρει την καυτή πατάτα του υπ. Παιδείας, και να ανέλαβε το βαρύ κομματικό πυροβολικό.