Τσίπρας: «Βλέπω CNN και διαβάζω Guardian τώρα»

Τσίπρας: «Βλέπω CNN και διαβάζω Guardian τώρα» Facebook Twitter
18

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή» δίνει τον τίτλο στη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Guardian. Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Τσίπρας δηλώνει μεταξύ άλλων ότι θέλει να αλλάξει την Ελλάδα και να σταματήσει την καταστροφή και την «κακή ιατρική», όπως ονομάζει το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Σημειώνει ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «το πολιτικό περιβάλλον ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την κρίση.»

 
Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει στην εφημερίδα, ότι στον δημόσιο τομέα το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος αλλά η ποιότητα αφού «ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι στο μέσο ευρωπαϊκό όρο» ενώ για την επίσκεψη σε Βραζιλία και Αργεντινή τονίζει ότι στόχος ήταν να διεθνοποιηθεί το ελληνικό πρόβλημα του χρέους, ακολουθώντας μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που δεν θα εξαρτάται μόνο από την Ε.Ε.

Για την εφημερίδα Guardian πάντως ο Τσίπρας προετοιμαζόμενος για την εξουσία βάζει νερό στο κρασί του. «Βλέπει ότι η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης θα αυξηθεί με την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας το 2013 και έκανε το ιστορικό βήμα για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαία δύναμη.» Η εφημερίδα παρατηρεί ότι μέχρι και ο ενδυματολογικός κώδικας του Τσίπρα έχει αλλάξει. «Τα τζιν έχουν αντικατασταθεί από κοστούμια, ιταλικά πουκάμισα και σουέτ παπούτσια μαζί με μια εντυπωσιακή βελτίωση στα αγγλικά του, από έναν πολιτικό που σε αντίθεση με πολλούς στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, δεν φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια του εξωτερικού». "Βλέπω CNN και να διαβάζω την Guardian τώρα," λέει ο Τσίπρας.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Θα βάζει ο Έλλην πολιτικός τον διερμηνέα να του εξηγεί τι είπε το CNN και τι έγραψε ο Guardian; (Σύντομα θα χρειαζόμασταν περισσότερους διερμηνείς απ' ό,τι το Ευρωκοινοβούλιο!) Ή εννοείτε να παρακολουθεί μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ;
"Βλέπω CNN και να διαβάζω την Guardian τώρα," λέει ο Τσίπρας. Μπράβο αγοράκι μου!κ εγω οταν ημουν μικρή για να μάθω καλά αγγλικά άκουγα και τραγουδάκια. Αντε και με το Lower με το καλό! Βρε ουστ!τεμπελχανα του κερατα που θες και πρωθυπουργηλικια!(Μη δω σχόλιο του στυλ "γιατι οι αλλοι ειναι καλυτεροι?"οχι φυσικα και δεν ειναι αλλα μη μας το παιζει και οτι διαφερει σε κατι......)
Αν το διασκεδάζετε να κάνετε τέτοιου είδους σχόλια, συνιστώ να απευθυνθείτε στα γραφεία επικοινωνίας της ΝΔ ή της ΧΑ. Έτσι, θα κερδίζετε και κατιτίς εξασκώντας το χόμπι σας. Κρίμα είναι να κάνετε αναπαραγωγή χυδαιοτήτων δωρεάν, ενώ άλλοι βγάζουν χαρτζιλίκι με τον ίδιο τρόπο. Μην είστε κορόιδο!
Η μόνη τραγική διαπίστωση μέχρι τώρα είναι ότι προτιμάτε να τρώτε το επιλεγμένο κουτόχορτο που σας συνήθισαν να σας ταΐζουν, χωρίς να διαβάζετε την πηγή. Αφού από όλο το αυθεντικό άρθρο της Guardian μόνο αυτό σας έκανε εντύπωση (που είναι και χιούμορ κιόλας...), δεν είναι να απορούμε γιατί έχουμε τέτοιους ψηφοφόρους.
Ώπα ρε Παύλο που εσύ αποκωδικοποίησες το ζουμί της συνέντευξης και οι υπόλοιποι μείνανε στην γαρνιτούρα. Και τι ακριβώς σε ενθουσίασε που εμείς δεν είδαμε? Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ελπίδα αλλαγής ή ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο μπορούν να γίνουν μόνο απο τον Τσίπρα, όψιμος υπασπιστής του οποίου είναι ο Φωτόπουλος?
Γιατί όλοι έχετε μια ψύχωση με τους σωτήρες και ψάχνετε να σωθείτε από αυτούς ή να τους χλευάσετε, ανάλογα με τα γούστα σας και τις προσλαμβάνουσες που διαθέτετε; Τόση βλάβη σας έχει προκαλέσει ελληνορθόδοξος δογματισμός που οι πολιτικοί στα μάτια σας είναι είτε εθνάρχες για να σας σώσουν ή προδότες για να σας χαντακώσουν και τίποτε άλλο; Από το Τσίπρα περιμένετε να δείτε προκοπή ή ο Τσίπρας θα σας μετατρέψει σε Σοβιετική Ένωση - με την κακή την έννοια; Το ΣΥΡΙΖΑ σας φταίει που ζείτε στην πιο ανοργάνωτη χρεοκοπημένη αμόρφωτη βρώμικη και κακοκτισμένη χώρα της Δυτικής Ευρώπης (διότι εκεί γουστάρουμε να ανήκουμε) ή το πολιτικό μόρφωμα που διαφεντεύει τις τύχες μας από το τέλος του πολέμου ΚΑΙ που το ψηφίζουμε και το στηρίζουμε ως λαός τόσες δεκαετίες; Ελπίζω σύντομα να μπουν στην άκρη τα κόμματα της καρπαζιάς και του παλουκιού της σημερινής κυβέρνησης. Δεν περιμένω να μας δοθούν όλες οι λύσεις, εύχομαι όμως να δω ικανούς ανθρώπους σε θέση-κλειδί για να ξεκολλήσουμε κάπως από το τέλμα. Εσείς οι διάφοροι τι θα κάνετε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, θα γκρινιάζετε για τα αγγλικά του Τσίπρα ή θα δραστηριοποιηθείτε για να βοηθήσετε τη χώρα σας ενεργά; Διότι στο τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα διαπίστωσα πως οι πιο γκρινιάρηδες είναι και πιο αδρανείς από όλους...