ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.9.2015 | 15:31

Προβλήματα γάμου

Είμαι παντρεμένος εδώ και 2 περίπου χρόνια έπειτα από μια παθιασμένη και γεμάτη έρωτα σχέση. Μετά την εγκυμοσύνη η σύζυγός μου αρνείται κατηγορηματικά το σεξ και γενικά το ερωτικό παιχνίδι. Το μυαλό της είναι συνεχώς στις δουλειές του σπιτιού, στις υποχρεώσεις που έχουμε ως γονείς και ως "νοικοκύρηδες" πια, στην ανατροφή του παιδιού με αποτέλεσμα να παραμελεί τόσο τον εαυτό της όσο κι εμένα. Δεν την αγαπώ. ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ. Και εκείνη και το παιδί μας. Αλλά πλέον στο πρόσωπό της βλέπω τη "νοικοκυρούλα", τη "γυναικούλα" αν θέλετε και γενικά μια "άλλη" γυναίκα και όχι αυτή τη δυναμική γυναίκα που ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Αυτή που περιποιόταν τον εαυτό της, εμένα, που δούλευε, που ήταν οργανωτική, που συνεννοούμασταν με ένα βλέμμα, που με κάλυπτε 110% στον ερωτικό τομέα και γενικά αυτή τη γυναίκα που ήταν "αυτό ακριβώς που έψαχνα". Το παιδί πλέον είναι 1,5 ετών. Το λέω για να σας προλάβω πριν κάνετε λόγο για επιλόχιο κατάθλιψη κλπ. Σε αυτόν τον 1.5 χρόνο ζήτημα να έχουμε κάνει έρωτα 5-6 φορές... Τώρα θα μου πείτε "αυτό είναι το παν ρε φίλε; το σεξ;" Θα σας απαντήσω "Όχι". Αλλά αυτό έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη σχέση... Δε συζητάμε πια όπως κάποτε, δεν είμαστε τόσο αγαπημένοι παρά έχουμε βυθιστεί στα προβλήματα και τα τρεχάματα. Στο μεταξύ στη δουλειά μου έχω μια συνάδελφο μικρή (23 χρόνων) η οποία ξέρει πως είμαι παντρεμένος με παιδί κλπ αλλά δεν την φρενάρει στο να μου την πέφτει και να με προκαλεί. Όλον αυτόν τον καιρό δεν απίστησα ούτε μια φορά. Αλλά τελευταία φλερτάρω έντονα με την ιδέα να ενδώσω. Το θεωρώ ανέντιμο από μέρους μου και ανήθικο... Αλλά κι εγώ άντρας είμαι και έχω ανάγκες. Χτες το βράδυ συγκεκριμένα που της ξαναέκανα κουβέντα - νύξη περί ερωτικού θέματος, έφαγα μια περιποιημένη πόρτα που ήταν όλη δική μου και μαλώσαμε και λίγο. Με στεναχωρούσε αρκετά το όλο θέμα, αλλά πλέον έχω βαρεθεί τόσο να το συζητάω μαζί της όσο και να ενδιαφέρομαι. Το να την απατήσω πλέον δεν το αποκλείω αλλά είναι η ύστατη λύση. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω σχετικά με όλα αυτά; Είναι ένα θέμα που δεν το έχω συζητήσει με κανέναν γιατί πολύ απλά ντρέπομαι. Στα 30 μου με τόσες εμπειρίες και τόσες δυσκολίες τις οποίες ξεπερνούσα να μου τύχει αυτό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. (Δεν είμαι μέλος οπότε δε μπορώ να αναρτήσω σχόλιο - απάντηση σε ότι μου γράψετε).
3
 
 
 
 
σχόλια
Λες ότι είναι συνέχεια φορτωμένη με υποχρεώσεις. Σπίτι,παιδιά κτλ και παραμελεί τον εαυτό της αλλά και εσένα. Τι κάνεις εσύ για να την βοηθησεις σε αυτό;Οι περισσότεροι άντρες σήμερα τα περιμένουν όλα από την γυναίκα. Ο άντρας το μόνο που έχει να κάνει είναι να δουλεύει.Ενώ ή γυναίκα να δουλέψει, να κάνει δουλειές στο σπίτι, να διαβάσει τα παιδιά,να είναι αρεστή στον άντρα της προσέχοντας την εμφάνιση της.Γιατί δεν την αποφορτίζεις λίγο;Ξύπνα το πρωί ετοίμασε της πρωινό, κάνε ότι μπορείς από δουλειές διάβασε τα παιδιά και κανόνισε να κατσετε για λίγο μόνοι σας να μιλήσετε ειλικρινά.Πες της πως έχεις κι εσύ ανάγκες μην της περάσεις το υπονοούμενο ότι είναι υποχρεωμένη να το κάνει απλά ζήτα της να σε καταλάβει.Γενικώς τα ζευγάρια πρέπει πάντα να βρίσκουν χρόνο να περνάν αποκλειστικά μαζί οι δυό τους ,μπορείτε να κανονισετε μια μέρα την εβδομάδα να βγαινετε μόνοι σας.
Ομολογουμένως η ανάρτησή σου είναι πολύ καλογραμμένη, πολύ λογική και θέτει ένα ρεαλιστικό ερώτημα. Επειδη εδώ ενδημούν πολύ μικρές ηλικίες που δεν έχουν χαμπάρι γιόκ περί γάμου, υποχρεώσεων, παιδιών, ρουτίνας, ούτε καν σεξ μην σου πω (η αγ@μία πάει σύννεφο), θα διαβάσεις διάφορα ηθικοπλαστικά και κλισε. Η ουσία είναι μία. Οι άνρθωποι έχουν ανάγκες. Ανώτερες, κατώτερες, ημίμετρες, όπως θες πες τες. Αν δεν ικανοποιούνται ως προς έναν βαθμό είναι επόμενο να μένει κάτι το ανικανοποίητο. Όσο κι αν κάποιος ενώ διψάει του εξηγούν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για παροχή νερού και το καταλαβαίνει και συμφωνεί και είναι και πολύ καλός ο λόγος που δεν μπορεί να έχει νερό, η δίψα του παραμένει. Η γυναίκα σου είναι απόλυτα λογικό να είναι πιεσμένη. Και κουρασμένη. Ιδιαίτερα αν δεν εργάζεται κι εκτός σπιτιού έχει βυθιστεί στην ρουτίνα και έχει σκυλοβαρεθεί την ύπαρξή της (κι ας μην το παραδέχεται γιατί είναι ταμπού). Αν έχετε την δυνατότητα φροντίστε κάποιος να σας βοηθάει κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα. Στο θέμα που σε καίει τώρα.Μιας κι αγαπηθήκατε και είχατε πάθος με την γυναίκα σου ερωτικό. Πάρε την ένα βραδάκι αφού κοινηθεί το παιδί, στρώσε την κάτω στον καναπέ, και όχι, μην της πιάσεις το μπούτι. Πες της ότι είπες εδώ σε μας. Πες της "σε αγαπώ, σε λατρεύω, είσαι η γυναίκα της ζωής μου, αλλά διψάω. Διψάω!! Πρέπει να πιώ. Δεν ξέρω πόσο ακόμα αντέχω χωρίς νερό. Θα με βοηθήσεις εσύ να πιώ νερό ή θα πρέπει να το αναζητήσω αλλού?" Θα ταρακουνηθεί αρκετά πιστεύω ώστε να κατανοήσει την πλευρά σου. Και συνθηκών επιτρεπόντων θα κάνει την επόμενη φορά εκείνη το πρώτο βήμα. Και στην σουσουράδα που σου κουνιέται θα απαντούσα ως εξής: Αύριο πρωί (αλλά αύριο, χωρίς αναβολή) θα αγόραζα μια ωραιότατη κορνίζα και θα έβαζα την πιο ωραία, την πιο παθιάρικη, την πιο ερωτευμένη φωτό που είχα με το ταίρι μου. Και θα την έβαζα μπρος στο γραφείο μου φάτσα φόρα. και όταν θα μου κωλοτριβόταν μπορεί και να έριχνα το μάτι μου στην κορνίζα εμφανώς και με αναστεναγμό μπας και πάρει το μήνυμα. Με ευχές για γρήγορη αποκατάσταση του ερωτικού σας πάθους!
Ακολουθεί το πρότυπο της κλασικής ελληνίδας μάνας,όταν γεννηθεί το παιδί,γατζώνεται από αυτό και ξαφνικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην ζωή της.Παρατάει τον σύζυγο (ως αποτέλεσμα εκείνος μπορεί να έχει και καμιά γκόμενα) και ξαφνικά όταν φύγει το παιδί από το σπίτι,τότε το ζευγάρι γνωρίζεται από την αρχή. Μπορεί να λέω και μαλακίες μπορεί να λέω και άσχετα.Αυτό μου θυμήσατε πάντως.Πιστέυω ότι χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ για να συνέλθει(δεν ξέρω τι) αφού δεν παίρνει από λόγια. Τέλος,να φανταστώ ότι θα θεωρούσε περιττό έναν σύμβουλο γάμου;