Τι ψήφισαν "δαγκωτό" οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών

Τι ψήφισαν "δαγκωτό" οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
8

Τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Γρεβενών, Κορυδαλλού, Πάτρας, Κέρκυρας και Δομοκού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. Μάλιστα, σε Νιγρίτα, Γρεβενά και Διαβατά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που κατά περίπτωση ξεπέρασαν το 85%.

 

Πιο ειδικά, στο 489ο ειδικό εκλογικό τμήμα όπου είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν οι 320 εγγεγραμμένοι κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών, ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 85,66% των ψήφων (ήτοι 245 ψήφους), ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 5,24% (15), έναντι 3,85% της Χρυσής Αυγής (11). Συνολικά ψήφισαν 294 κρατούμενοι, ενώ βρέθηκαν 286 έγκυρα ψηφοδέλτια.

 

Ανάλογα αποτελέσματα έβγαλε η κάλπη στο 437ο ειδικό εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισαν οι κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας. Επί συνόλου 107 εγγεγραμμένων ψήφισαν 102, με το ΣΥΡΙΖΑ να αποσπά 85,15% (85 ψήφους) και η Νέα Δημοκρατία 4,95% (5), ακολουθούμενη από τη Χρυσή Αυγή με 3,96% (4).

Υψηλό ήταν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των κρατούμενων στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών, όπου από τους 122 εγγεγραμμένους ψήφισαν 119. Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από 99 κρατούμενους (83,2%), ενώ δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 9 ψήφους (7,6%) και τρίτο η Νέα Δημοκρατία με 6 (5%).

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό 77,89% (155 ψήφοι) έναντι 65,71% (με 92 ψήφους) τον Ιανουάριο του 2015. Στο Ψυχιατρείο των φυλακών έλαβε 88% έναντι 76,19% την προηγούμενη αναμέτρηση.

Στις φυλακές της Πάτρας ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 84,7% έναντι 32,87% τον Ιανουάριο.

Στις φυλακές Κερκύρας το ποσοστό του κυβερνητικού κόμματος έφθασε το 74,5% έναντι 52,38% τον Ιανουάριο.

Στις φυλακές Δομοκού όπου υπήρχε σχέδιο μετατροπής σε «υψίστης ασφαλείας» το ποσοστό έφτασε το 78,57% έναντι 76,19%.

Να σημειωθεί πως σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα δεύτερο κόμμα ήταν η Χρυσή Αυγή.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πολύ λογικό. Με τον φωτογραφικό νόμο που πέρασε ο Σύριζα για τον Ξηρό, βγήκαν έξω σαν κύριοι, πάνω από 2.000 κακοποιοί και απατεώνες μηδέ του Παπαγεωργόπουλου εξαιρουμένου.Μόνο ο Ξηρός δεν βγήκε γιατί έθεσαν βέτο οι Αμερικάνοι και η περήφανη και αδέσμευτη Συριζοκυβέρνηση το κατάπιε αμάσητο!
"Πιο ειδικά, στο 489ο ειδικό εκλογικό τμήμα όπου είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν οι 320 εγγεγραμμένοι κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών, ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 85,66% των ψήφων (ήτοι 245 ψήφους), ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 5,24% (15), έναντι 3,85% της Χρυσής Αυγής (11).""Να σημειωθεί πως σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα δεύτερο κόμμα ήταν η Χρυσή Αυγή."(???)
Αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Με βάση τα στοιχεία του άρθρου και στα Διαβατά και στη Νιγρίτα ήρθε δεύτερη η Νέα Δημοκρατία. Άρα δεν ήταν η Χρυσή Αυγή δεύτερη παντού. Ήθελα να πω και κάτι για την αντίληψη που έχουν οι παραπάνω σχολιαστές για τον πληθυσμό των ελληνικών φυλακών. Δε λέω ότι κατοικούνται από αγγέλους, αλλά η άποψη ότι οι φυλακές είναι γεμάτες δολοφόνους απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Γεμάτες παραβατικούς φουκαράδες είναι, οι πραγματικοί εγκληματίες σπάνια περνάνε τις πόρτρς της.
Με τόσους που έβγαλε έξω και λίγο πήρε.Όσοι ψήφισαν νδ θα πρέπει απλά να τρολαραν.άμα έχεις σχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών φαίνεται,μόνο 2 δολοφονίες έχουμε προς το παρόν και μια αποφυλάκιση ανθρώπου με 11 τόνους κοκαΐνης στην κατοχή του
Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ, βγάλτε μερικούς ακόμα για πιο πολλές ψήφους. Μόνο 2 άτομα έχουνε φάει μέχρι τώρα αυτοί που βγάλανε.Αποσυμφώριση φυλακών όχι με νομιμοποίηση κάνναβης ας πούμε, απλά αμολάμε κόσμο. Μπράβο παιδιά