Συγγνώμη του Δ. Μαύρου της MRB για τα αποτελέσματα των Exit Polls

Συγγνώμη του Δ. Μαύρου της MRB για τα αποτελέσματα των Exit Polls Facebook Twitter
4

Την ευθύνη ανέλαβε, όσον αφορά τις μεγάλες αποκλίσεις των δημοσκοπήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ Μαύρος ζήτησε συγγνώμη από όλους τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα μεθοδολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι λάθος.

Συγγνώμη του Δ. Μαύρου της MRB για τα αποτελέσματα των Exit Polls Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Η Αυγή είχε συμφέρον, να δείξει ότι είναι ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και Σύριζα ώστε να κερδίσει ψήφους από το ΛΑΕΝ. Αντίστοιχα το εκμεταλεύτηκε και η Νέα Δημοκρατία το "λάθος" σας για να πάρει ψήφους που θα πήγαιναν σε άλλα κόμματα.Για το ΛΑΕΝ δεν στεναχωρήθηκε κανένας νορμάλ άνθρωπος πιστεύω. Τώρα βλέποντας τα υπόλοιπα ποσοστά σε πιάνει μια κατάθλιψη, αλλά ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει και οι έλληνες αυτή την βουλή αξίζουμε. Με τις υγείες μας...
Η Αυγή ήταν μια από τις 20 εφημερίδες και 10 κανάλια που έκαναν δημοσκόπηση. Το να βρίσκεις εκεί τον υπαίτιο δείχνει φανατισμό.Άλλωστε η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφώς πειστικότερα επιχειρήματα πως αδικείται συστηματικά από τις δημοσκοπήσεις. Τα δικά τους ποσοστά εμφανίζονται διαρκώς χαμηλότερα, και ο αποκλεισμός της αυτοδυναμίας ως ενδεχόμενο από τις δημοσκοπήσεις (κάτι που τελικά ήταν εφικτό) έπληξε την συσπείρωση τους. Επίσης παλαιότερα non papers της ΝΔ ανέφεραν πως πρέπει να παρουσιάζονται οι δημοσκοπήσεις.Φυσικά και τα μικρότερα κόμματα έχουν κάθε δίκαιο να διαμαρτύρονται γιατί επλήγησαν από την πόλωση και αδικήθηκαν.Τέλος οι ¨νορμάλ άνθρωποι" πρέπει να στεναχωριούνται όταν αδικείται οποιοδήποτε κόμμα και όχι αυτά που συμπαθούν!
Ανέφερα την Αυγή γιατί ο ίδιος ο Μαύρος την ανεφέρει ως παράδειγμα μη χειραγώγησης και εξήγησα ποιον λόγο είχε για να συνεχίζει να το παρουσιάζει ντέρμπι.Τέτοια απόκλιση στα νούμερα, από όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Οι αναποφάσιστοι, που τους χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ο κύριος Μαύρος, δεν πήγαν καν να ψηφίσουν.Τα ποσοστά του Σύριζα όντως βγαίνουν μειωμένα σε όλες της δημοσκοπήσεις, αλλά σε όλες τις τελευταίες εκλογές κερδίζει με διαφορά, επειδή ακριβώς βοηθάει στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Οπότε το αν αδικείται ή όχι δεν είναι σαφές.Για να το ξεκαθαρίσω αυτό που είπα πριν, οι "νορμάλ" άνθρωποι δεν στεναχωριούνται που δεν μπήκε το ΛΑΕΝ στην βουλή. Επίσης, ένας ακόμα καλός λόγος για να στεναχωριούνται είναι το αυξημένο ποσοστό της ΧΑ και το 7% του Πασόκ.Η αλήθεια είναι ότι όντως αδικήθηκε και το ΛΑΕΝ από τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν στεναχωρήθηκα, και ας μην θεωρούμε νορμάλ από κάποιους, που έχασαν ψηφοφόρους πολιτικοί όπως ο Λαφαζάνης, η Ραχήλ, η Ζωή και άλλοι δραχμολάγνοι.
Οι υπηρεσίες σας ήταν άχρηστες στο να πληροφορήσουν τους πολίτες αλλά χρήσιμες στο να επηρεάζουν την άποψη τους!Οι προηγούμενες αποτυχίες σας δεν είχαν ήδη δείξει οτι τα εργαλεία σας ήταν λάθος; Δεν πείθετε πλέον οτι τα ¨λάθη¨ σας δεν είναι προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.