"Έγιναν εκλογές για να έχουμε ξανά την ίδια κυβέρνηση;", ρώτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ.


Ο Τσίπρας έλεγε ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την δύναμη των κομμάτων θα πρέπει να δούμε και τα αριθμητικά δεδομένα και όχι μόνο τα ποσοστά, γιατί ήταν μεγάλη η αποχή. Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι "έχει DNA εκλογών, αν έχουμε πάλι εκλογές εδώ είμαστε".


Όσο για το τι θα γίνει στη ΝΔ είπε ότι θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει πιο γρήγορα το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική, σημείωσε ότι η ΝΔ ψήφισε την συμφωνία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, για τα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση θα κρίνει και θα αποφασίζει κατά περίπτωση. Όσο για την κυβέρνηση είπε ότι ας περιμένουμε μπορεί να έχουμε κυβέρνηση και με άλλα κόμματα, δεν θέλω να κάνω εκτίμηση για την σταθερόητα μίας κυβέρνησης με 155 βουλευτές.
Είπε ακόμη ότι η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής, ενώ σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ότι πρέπει να ανοίξουν οι κομματικές διαδικασίες απάντησε ότι ο καθένας έχει την άποψή του, έχουμε κι εμείς τις συνιστώσες μας.


Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι συνεχάρη τον κ. Τσίπρα στην δήλωση που έκανε νωρίτερα και ότι δεν θα τον πάρει ξανά τηλέφωνο και ότι αν τον πάρει εκείνος θα ανταποκριθεί. Τέλος είπε ότι μίλησε με τους δύο πρώην προέδρους τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον κ. Αντώνη Σαμαρά.