Γιατί προβάλλεται ακόμα ΑΥΤΗ η διαφήμιση, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για δολοφονία;

Γιατί προβάλλεται ακόμα ΑΥΤΗ η διαφήμιση, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για δολοφονία; Facebook Twitter
20

Αν με την πρώτη θέαση ήταν ανατριχιαστική, τώρα μοιάζει σχεδόν εγκληματική. Δεν θα την βάλω εδώ, φοβάμαι πως την έχετε ήδη δει στα κανάλια («τα τσοντοκάναλα» σύμφωνα με τον Κασιδιάρη) αρκετές φορές. Και παίζεται ακόμα, και τώρα που μιλάμε. 

Τρία παιδάκια διαβάζουν στην κάμερα οργισμένα μηνύματα κατά και των μεταναστών, με φόντο την ελληνική σημαία και ένα εμβατήριο για μουσική υπόκρουση. Καταλήγουν πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. 

Σε ποιους Έλληνες όμως; Σ' αυτούς που κυνηγούν και μαχαιρώνουν όχι μόνο μετανάστες αλλά και συνΈλληνές τους; Σ' αυτούς που κηρύσσουν το μίσος και σκορπούν το φόβο; Στους υπόδικους και τους φυλακισμένους που αναλαμβάνουν με περηφάνια και χωρίς ίχνος μεταμέλειας ή ντροπής την πολιτική (!) ευθύνη για μια δολοφονία;

Γιατί προβάλλεται ακόμα ΑΥΤΗ η διαφήμιση, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για δολοφονία; Facebook Twitter
Η χρυσαυγίτικη κατήχηση είναι συχνό φαινόμενο και έχει καλυφθεί εκτενώς και απ' τα Μ.Μ.Ε.
Γιατί προβάλλεται ακόμα ΑΥΤΗ η διαφήμιση, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για δολοφονία; Facebook Twitter
Γιατί προβάλλεται ακόμα ΑΥΤΗ η διαφήμιση, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για δολοφονία; Facebook Twitter

Ο Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε πως δεν έχει κάποια ποινική ευθύνη, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είχε και η Δεξιά για το φόνο Λαμπράκη ή Τεμπονέρα. Μόνο που ο ίδιος μίλησε το ίδιο βράδυ με πρωτοπαλίκαρά του, sms στάλθηκαν, «μαζευτείτε όλοι εδώ για να πολεμήσουμε τον Φύσσα» ειπώθηκαν, με δυο λόγια μοιάζει να υπήρξε κεντρική οργάνωση τέτοιων επιθέσεων, και τα υπόλοιπα θα τα βρει, ελπίζω, η δικαιοσύνη, αν ποτέ γίνει αυτή η δίκη που διακόπτεται κάθε δυο και λίγο με αποτέλεσμα να έχουν αποφυλακιστεί πια σχεδόν όλοι.

Τώρα πάντως, μετά την πρωτοφανή παραδοχή Μιχαλολιάκου και την ανάληψη της -όποιας!- ευθύνης για τον φόνο, κανείς δεν έχει δικαιολογία να λέει πως δεν ήξερε. Και πολύ περισσότερο όσοι ενέπλεξαν αθώα παιδάκια στη ρατσιστική διαφήμιση του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

14 σχόλια
Αγαπητέ φίλε,το σχόλιο μου ήταν σχηματικό,και σίγουρα δεν είχα την πρόθεση να υποβιβάσω το θεάρεστο έργο των εθελοντών.Τουλάχιστον,όχι σκόπιμα,και ζητώ συγγνώμη.Ωστόσο,θα διαφωνήσω με τη χρήση και την έννοια του ρατσισμού.Η αρχική σημασία της λέξης είναι αυτή που περιγράφεις,αλλά πλέον την χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την πρακτική διακρίσεων ατόμων ή ομάδων που κρίνονται κατώτερης αξίας.Κοινωνικός,πολιτικός,θρησκευτικός ρατσισμός κλπ.Όσο για το παράδειγμα που έθεσες.Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες,όταν π.χ σε μια δουλειά θα προτιμήσουν να επιλέξουν μια γυναίκα,πιο αδύνατη και εμφανίσιμη από μία λιγότερο όμορφη,συγκριτικά μ'ένα απλό και φιλικό πείραγμα για τα κιλά μας.Πάντα φιλικά,και ζητώ πάλι συγγνώμη αν το σχόλιο μου,σε θύμωσε.Βλέπεις,έκανα το λάθος,που απεχθάνομαι όσο τίποτα άλλο.Γενίκευσα.
Όλοι είμαστε,εν δυνάμει ρατσιστές.Επί παραδείγματι,όλοι λέμε τον άλλο κόντο,χοντρό,πλούσιο,όμορφο αλλά χαζό,φαλακρό και μπατίρη,gay,μαύρο και τιρκουάζ.Η λίστα είναι ατελειωτη.Προσωπικά,πολεμάω με τις στερεοτυπικες αντιλήψεις καθημερινά.Όμως σ΄αυτά τα παιδιά,δε δόθηκε ποτέ η ευκαιρία της κριτικής σκέψης και της καλλιεργειας του πνεύματος.Και νιώθω πραγματκά θλιμμένη.
'Οχι φίλε μου, ΔΕΝ είμαστε όλοι εν δυνάμει ρατσιστές, κάνεις λάθος.Μπορεί να μην έχεις γνωρίσει κατάλληλους ανθρώπους και μία επιφανειακή ματιά στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία να σε επιβεβαιώνει.Πήγαινε όμως σε ένα καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα ή κάπου αλλού, να δεις ανθρώπους που από το πρωί μέχρι το βράδυ παλεύουν για να προσφέρουν σε αυτούς τους ανθρώπους τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά και πέρα από αυτά, ένα παιχνίδι, μια ζωγραφιά ή ένα χαμόγελο στα μικρά παιδάκια, και πές σε αυτούς αν μπορείς ότι είναι ''εν δυνάμει ρατσιστές''...Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η κατάχρηση του όρου ρατσισμός έχει αρχίσει και με ενοχλεί αφάνταστα,καραμέλα κατάντησε.Ρατσισμός: (εκ του ιταλικού razza= φυλή) προσδιορίζει την αντίληψη κάποιον για ανώτερους και κατώτερους ανθρώπους, διακρινόμενη από φυλές ή θρησκείες (έθνος),Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.Δε θεωρώ ότι κάποιος που μου κάνει χαβαλέ επειδή πάχυνα και θα μου πει :''τι μπάκα είναι αυτή ρε φίλε,σαπιοκοιλιάς έγινες!'' ότι είναι σε καμία περίπτωση ''ρατσιστής''Ούτε για το ύψος,ούτε για τη φαλάκρα.Για τις σεξουαλικές προτιμήσεις επίσης υπάρχουν καταλληλότεροι όροι.
Η παραδοχή από τον μιχαλολιάκο έγινε γιά έναν λόγο. Γιά να μπορούν σιγά - σιγά να λένε ανοιχτά: «ναι είμαστε αληθινοί ναζί, και θα τους βάζουμε όλους στη θέση τους με τον ίδιο τρόπο».Απορώ γιατί άργησαν να καταλάβουν οτι έτσι έπρεπε να κινηθούν εδώ και καιρό. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξενερώνει.
Γιατί τόσους μήνες (από τον Ιούνιο) που διεξάγεται η δίκη της ΧΑ (και που μονίμως αναβάλλεται), ουδείς έχει ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα εκεί μέσα. Όλα τα κόμματα, τα κανάλια, οι εφημερίδες αδιαφόρησαν για το γεγονός κι ο περισσότερος κόσμος αγνοούσε ότι γίνεται η δίκη. Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές έβγαιναν ένας ένας από την φυλακή, μέχρι που έφυγε και ο τελευταίος. Νομίζω ότι μόνο ο Λαγός είναι μέσα, κι αυτός επειδή παραβίασε κάποιους περιοριστικούς όρους. Είδατε εσείς καμιά αντίδραση; Στο τέλος ήρθη και η κατ' οίκον κράτηση του ζεύγους Μιχαλολιάκου. Αντιληφθήκατε καμιά δυσφορία από κανέναν; Την ΧΑ, την ξαναθυμήθηκαν όλοι παραμονές εκλογών, βλέποντας ότι έρχεται τρίτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. 'Ετσι, ελεύθεροι πια οι Χρυσαυγίτες και κυρίως ήσυχοι σαν μαθητούδια έκαναν τη δουλίτσα τους.
Όχι δεν το ξέχασαν όλοι.Εκτός αν ξεχνάς και τις συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια.Επίσης google ξέρεις να χρησιμοποιείς.πάτα δίκη ΧΑ και θα σου βγάλει ένα εκατομμύριο άρθρα και διάφορες δράσεις.
Πάντως μου 'αρέσει' η επχειρηματολογία υπεράσπισης του Μιχαλολέρα... Θεωρεί τον εαυτό του αθώο όχι γιατί αρνείται την ηθική αυτουργία, αλλά απλά γιατί τη γλύτωσαν κι άλλοι στο παρελθόν για αλλά εγκλήματα. Σας να περνάς με κόκκινο κατά συρροή γιατί η τροχαία δεν έχει γράψει και τους υπόλοιπους, ας πούμε...
Κατ' αρχήν τι θα πει πολιτική ευθύνη; Ότι δεν μπορεί το κόμμα να αστυνομεύει τις πράξεις των οπαδών του, το καταλαβαίνω. Εκτός κι αν έχει οργανωτική δομή με στρατιωτική ιεραρχία, όπως η ΧΑ. Οπότε για τα μέλη του, όντως έχει νόημα, Όταν εκτελούνται διαταγές άνωθεν με τη στρατιωτική έννοια. Τα ιδιωτικά ΜΜΕ από τη γέννησή τους το 1990 φιλοτεχνούν την Ακροδεξιά στροφή της κοινωνίας. Αρχικά μεταμεσονύκτια, που η ανοχή είναι μεγαλύτερη και η κριτική αμβλύτερη, σκεφθείτε πόσες -κυριολεκτικά πολλές χιλιάδες- ώρες τηλεοπτικού χρόνου έχουν διατεθεί σε εκπομπές που προπαγανδίζουν την υπεροχή των Ελλήνων, την επιβουλή σκοτεινών κέντρων, λίγο Εβραίοι, λίγο οικονομικά κέντρα, που συχνά συγχέονται, λίγο εντελώς φανταστικά, εξωγήινα κέντρα. Σαν πολλές ώρες πολύτιμου τηλεοπτικού χρόνου δεν είναι; Μετά έρχεται το μεσημεριανάδικο και μετά τα λένε αυτά άνθρωποι, που διεκδικούν ψήφο, σε "σοβαρά" πάνελ. Δε ρώτησε ο κ. Χατζηνικολάου: καλά, δεν αστυνομεύετε τους οπαδούς σας. Την πολιτική ευθύνη γιατί την αναλαμβάνετε; Η ιδεολογία και η πολιτική σας δράση ενθαρρύνουν την τέλεση εγκληματικών πράξεων; Αυτό από μόνο του θέτει θέμα μονιμότητας ενός κόμματος. Ο Άρειος Πάγος έβγαλε έξω από τις προηγούμενες εκλογές το φαιδρό κόμμα "Τυραννοκτόνοι" με έναν υποψήφιο, ούτε κάν δύο, γιατί το όνομά του υποκινεί τη βία! Η παραδεδεγμένη ενθάρρυνση δολοφονιών δεν είναι κάτι πιο χειροπιαστό; Χθες και σήμερα, τα κανάλια προβάλουν το σποτάκι της ΧΑ κανονικότατα...
Το ότι το ΕΣΡ παρεμβαίνει και κόβει σκηνές ή ρίχνει πρόστιμα για αστεία η ανύπαρκτα θέματα (π.χ. ένα φιλί μεταξύ ομοφυλοφίλων) αλλά για τη συγκεκριμένη διαφήμιση που υπάρχει εκμετάλλευση ανηλίκων και την έκθεση τους σε δηλητηριώδης ιδεοληψίες δε κουνιέται φύλλο δείχνει πολύ μεγάλη υποκρισία, η οποία όμως είναι διάχυτη πλέον σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον να θυμίσω ότι πρόεδρος του ΕΣΡ είναι η μητέρα της Κωνσταντοπούλου η οποία όπως είναι προφανές κόπτεται για τα δικαιώματα των ανθρώπων μόνο όταν βολεύει της ατομικές φιλοδοξίες.
κ. Δημοκίδη, σας βγάζω το καπέλο για το θάρρος και το θράσος σας, βγάζοντας στην φόρα τους νεοναζί και λέγοντας τα αυτονόητα, αυτά που η "υγιής" πλευρά των ψηφοφόρων της Χ.Α. αδυνατεί να παρατηρήσει.Όταν λέω υγιής εννοώ κάποιους ανθρώπους που δυστυχώς ψηφίζουν Χ.Α. μόνο από αγανάκτηση και εκδικητικότητα και όχι επειδή είναι φασισταριά, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.Σου βγάζω το καπέλο γιατί οι συμμορίτες πραγματικά δεν έχουν μπέσα και όρια και θέλει @@ να γράφεις τέτοια άρθρα με ονοματεπώνυμο.Η διαφήμιση είναι απίστευτα ελεεϊνή και ευελπιστώ με το μαργαριτάρι του Μιχαλολιάκου, να ανοίξει τα μάτια σε μερικούς υγιείς ψηφοφόρους της Χ.Α. να το ξανασκεφτούν.Μπορεί η πολιτική σκηνή του τόπου μας να μη λέει τίποτα, αλλά τουλάχιστον δεν αποτελεί κανένας τους ρατσισταριό του κερατά, ούτε τελειωμένα ανθρωπάρια που σκίζουν νόμους του κράτους για να το δουν οι δικοί τους και να πορωθούν.Συνέχισε!
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης απο τα αυγά είναι το πρώτο σωστό και δίκαιο πράγμα που έχουν κάνει. Μακάρι κάποιοι να έκαναν το ίδιο για τον Τεμπονέρα η για την Μαρφίν. Επειδή είναι μαλακες δεν είναι κάθε τι που κάνουν μαλακια. Και είναι κακό σημάδι αν η ΧΑ αρχίσει να κινείται πιο έξυπνα.
Κάθεσαι αμέριμνος/η να φας τα κουάκερ σου, ανοίγεις την τηλεόραση να δεις αν γίνεται κάτι στον κόσμο και τσουπ, να σου τα χαρωπά, περήφανα φασιστάκια... Και να πώς χάνεις και την όρεξη σου και κάθε ελπίδα για την ανθρωπότητα σε χρόνο dt.