Τσίπρας: Δεν έκανα εκπτώσεις όταν η σύγκρουση με Ευρώπη ήταν σκληρή, τώρα θα κάνω πίσω;

Τσίπρας: Δεν έκανα εκπτώσεις όταν η σύγκρουση με Ευρώπη ήταν σκληρή, τώρα θα κάνω πίσω; Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Την πεποίθησή του ότι σε αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη «να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου» και ότι «θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στα ΜΜΕ και στην αντιμετώπιση της διαπλοκής.


Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό sbc τόνισε ότι θα διασφαλίσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με κριτική που δέχεται από ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δεν ασχολούμαι με τα συγκροτήματα της παραδημοσιογραφίας που έχουν οργιάσει το τελευταίο διάστημα». Ασχολούμαι με τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος, είπε ο κ. Τσίπρας δηλαδή με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, και είμαι αποφασισμένος να τις προχωρήσω κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Διότι , σημείωσε, «εάν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία και γυρίσουμε ξανά πίσω, θα μείνουμε για πάρα πολλά χρόνια καθηλωμένοι».


Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι ειδικότερα όσον αφορά την πολιτική του ως προς τα ΜΜΕ δεν σκέφτεται καθόλου να κάνει εκπτώσεις λέγοντας ότι αν ήθελε να κάνει εκπτώσεις, θα τις έκανε και στην πρώτη περίοδο, στο πρώτο επτάμηνο.


«Δεν έκανα τις εκπτώσεις την περίοδο εκείνη, που η σύγκρουση με την Ευρώπη ήταν σκληρή και που δεν είχα σταθερό έδαφος να πατήσω», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε : «Τώρα που θα έχω σταθερό έδαφος, θα φοβηθώ να κάνω πίσω και να μην σπάσουμε το απόστημα που βαραίνει την πολιτική ζωή του τόπου εδώ και δεκαετίες;


Σε ερώτηση αν η πόρτα είναι ανοιχτή για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι αρνητικός. Ειδικότερα είπε, ότι ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του και όταν κανείς διαλέγει τον δρόμο του, οι δρόμοι είναι σε διαφορετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εγώ , πρόσθεσε, κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά και υπογράμμισε: «όταν κάποιος επιλέγει σε μια κρίσιμη στιγμή, την ιδεολογική καθαρότητα και να μην λερώσει τα χέρια του και να κάθεται στη γωνιά και να λέει «τα δύσκολα έρχονται, εγώ σας προειδοποίησα», τότε επιλέγει μία θέση και στάση που για μένα, δεν είναι θέση και στάση της αριστεράς, που είναι χρήσιμη για τον τόπο. Της αριστεράς του 21ου αιώνα. Η αριστερά για να είναι χρήσιμη για τον τόπο, πρέπει να μην φοβάται να βάλει τα στήθη μπροστά και τα χέρια στη λάσπη. Γιατί αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια στη λάσπη, ποιός θα τα βάλει; Ποιός θα στηρίξει τον πιο αδύναμο;»


Σε ερώτηση αν νοιώθει ότι έχει δεχθεί χτυπήματα κάτω από τη μέση ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα χτυπήματα υπάρχουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα νομίζω, πρόσθεσε, ότι ένα σύστημα «δίνει τα ρέστα του», διότι καταλαβαίνει ότι εδώ μιλάμε για την επόμενη τετραετία πια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι την προηγούμενη φορά το σύστημα, δεν είχε καμία προσδοκία να ανατρέψει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και απλά είχε φτιάξει το σχέδιο της παρένθεσης. Ήξεραν ότι μας περιμένουν κάποιοι στο εξωτερικό, στη γωνία. Τώρα που αυτό το έχουμε σταθεροποιήσει, βλέπουν και φοβούνται ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η μεγάλη ευκαιρία που θα έχει ο τόπος για μεγάλες τομές και αλλαγές. Κι αν γίνουν τομές κανονικές και εφαρμογή στο νόμο, ξέρουν ότι δεν θα έχουν θέση στην πολιτική και στην οικονομική ζωή.


Σε ερώτηση σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ.Τσίπρας είπε ότι όλες οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι θετικές και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου , οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα αν όχι το 2016, το 2017 θα μπορεί να βγει στις αγορές και να βγει από την κρίση. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα διασφαλίσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και ότι θα εργαστεί για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εκπτωσεις εκανες απο ολες τις προεκλογικες σου δεσμευεσεις,απο την και καλα αριστεροσυνη σου καθως και απο την λογικη.Αντιθετα ησουν γεναιοδωρος στην ιδεοληψια,τον παραλογισμο,το ψεμα και την ανικανοτητα...Α ναι ξεχασα και το γεναιοδωρα σκληρο μνημονιο συριζα που εξ αρχης ηταν αχρειαστο.Να σου πουμε κ ευχαριστω ρ Τσιπρα;;;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ